Vad ska ni äta idag?
Det fanns en vad-ska-ni-äta-idag tråd förut som var jätteinpirerade.
Det är dags för en till sådan tråd tycker jag, så vad ska ni äta idag?
Det fanns en vad-ska-ni-äta-idag tråd förut som var jätteinpirerade.
Det är dags för en till sådan tråd tycker jag, så vad ska ni äta idag?
JuliaAmalia: I LOVE YOU!!! Vilka bra recept
_Precis_ såna vill jag ha: Inte en massa "konstiga" ingredienser (småbarn hemma), inte så MÅNGA ingredienser och FORT och ENKELT!
Fler såna recept emottages tacksamt av en stressad, heltidsarbetande tvåbarnsmamma
Precis som Blomman är jag i behov av "skjuts-in-i-ugnenrecept"
då vi har aktviteter var och varannan dag i vår familj.
Den där kasslergrejen låter perfekt Malung86! Vilken smak hade du på creme fraichen?
Bra idé Blommis. Ska också göra en Wordmapp med såna recept!
Jag får också tänka mig för vad gäller socker, för min hys skull. Men jag unnar mig ibland det jag är sugen på på helgerna och säkert som amen i kyrkan ploppar finnarna upp någon vecka senare. Har bestämt mig för att två månader innan bröllopet köra detox och helt ta bort sockret.
Ikväll får det bli nåt supersnabbt hemma. Jobbar till 20. Träning mellan 20.50-21.30. Sedan ska jag hinna duscha och laga mat innan So you think you can dance börjar vid 21.55. Lutar åt jag mer eller mindre tvingar sambon att handla typ nachos och guacamole. Det är vår supersnabbmat.
"Skjuts in i ugnen-recept" har jag några stycken så dem kommer här
Kycklinglåda
Ingredienser
1 st kall grillad kyckling
4-6 port. kallt kokt ris
1 burk ananas i bitar (inte krossad)
1 liten burk ananasringar
5 dl vispbar grädde
senap
ev. jordnötter
Bena ur den grillade kycklingen noggrant, och häll av spadet av ananasen.
Sedan bygger hela rätten på "lager på lager"-principen.
Börja varva i en ugnsform med höga kanter. Desto högre, desto bättre.
Lägg ris i botten, sedan kyckling och så ananas i bitar. Upprepa så många varv du kan.
Se till att avsluta med ris längst upp, som du sedan lägger ananasringarna på.
Häll ner valfri (men generös) mängd senap i grädden, och vispa lätt. Det är här bättre att vispa för lite än för mycket då grädden ska kunna rinna ner i formen fortfarande efter att du är klar med den.
Häll grädden i formen, försök fördela den hyfsat jämnt.
Avsluta ev. med lite jordnötter på toppen.
Serveras med kall ananas i bitar, jordnötter (kan utelämnas för allergiker) samt (om man så önskar) en grönsallad.
Pastalåda
Ingredienser
Överbliven pasta
Överbliven köttfärssås
Ostsås
Riven ost
Mozzarella
Blanda den överblivna köttfärssåsen och pastan väl. Lägg i ugnssäker form med höga kanter, och häll på ostsåsen. Se till att såsen kommer ner överallt.
Strö över den rivna osten och, om ni så önskar, lägg på mozzarella i skivor.
Gratinera i ugnen ca 220grader i ungefär 20 min, eller tills den fått fin färg.
Låt stå ca 10 minuter före servering efter ugnen.
Serveras bäst med rårivna morötter och färska tomater till.
Potatislåda
Ingredienser
1-2 kg Mjölig potatis
2 pkt Milda Minimat (4%) går även använda matlagningsgrädde, vispgrädde eller annan valfri mjölk eller grädde.
Korv av något slag/kassler/skinka/julskinka eller köttfärs. Går även bra med kyckling eller quorn.
svartpeppar
salt
ev. hackad lök
Gör så här
Skala och skiva potatisen i jämntjocka skivor, alternativt stavar om så önskas.
Gör i ordning ditt valda kött i samma form eller annan lämplig storlek.
Varva potatis och kött, salta och peppra lite på varje lager, och se till att både börja och avsluta med potatis.
Häll över "grädden" och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 60 minuter.
Kontrollera när potatisen är färdig och lådan fått fin färg.
Ta ut och låt stå ca 10 minuter.
Servera med en sallad, lite bröd eller lite kokta grönsaker.
Thai-kyckling
Ingredienser
4 kycklingfiléer.
1 stor burk Crème fraiche (500 g tror jag det är)
vitlökspulver/färsk pressad vitlök
lökpulver/finriven lök
sweet chilisås
svartpeppar
salt
riven ost
Tillbehör:
Ugnsform med kant.
Kokt ris
Gör så här
Blanda creme fraich, sweetchilisås och vitlök efter smak samt smaka av med salt och svartpeppar.
Lägg kycklingfiléerna i ugnsformen och häll blandningen över. Se till att det täcker.
Strö över riven ost.
Gratineras ca 20-30 min beroende på hur tätt kycklingen ligger och ugnen. Kontrollera genom att skära i en.
Serveras med kokt ris och tomater.
O så en snabbis som inte körs i ugnen men ändå bara tar den tid pastan tar att koka...
Penne med bacon och kanel
Ingredienser
4 dl penne pasta
1 paket bacon
Ca 2-3 dl crème fraiche
Svartpeppar
Salt
Kanel
Gör så här
Koka pastan efter anvisningarna på paketen.
Klipp baconen i mindre bitar och stek snabbt på hög värme, krydda lätt med svartpeppar och en liten gnutta kanel.
Blanda ihop pastan med crème fraichen, häll en liten gnutta svartpeppar på.
Blanda ner den stekta baconen
Passionsblomman och Sonja, så lite så. Kul att kunna hjälpa någon med idéer!
För min del blir det faktiskt svampsoppan jag länkade till middag ikväll. Mums!
Titta! Här rasar det ju in recept! Vad kul!
Idag ska jag skjutsa in lax i ugnen. Sådana där färdiga portionsbitar ur en fryspåse, poff i en form och på med grädde blandad med dill och peppar och salt. Kanske tar en burk krossade tomater i också förresten.
Ibland blandar jag saffran i grädden istället. Jag tar riktig grädde och blandar den med mjölk, så slipper jag betala för vattnet i matlagningsditon. Lite Maizena eller redning på mjöl ifall man vill ha tjockare sås.
Gott med potatis eller ris.
Funkar förövrigt lika bra med annan fisk.
I dag blir det färskostfyllda kycklingfileer med bulgur och hare couverts.
Idag vart det stressigt med jobb och frissa för alla 3 damer i familjen. Så maken fick rycka in. Det blev stekt falukorv och pulvermos... Men barnen var glada o nöjda
Ja,ja, jag får göra nåt bättre imorgon.