• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • Ore

    Meeen, vad hände med mitt inlägg?

    Snorkis: Låter inte skoj med både vattenläcka, bilfel och så konstigt tantbesök till råga på allt elände. KRAM och uppmuntran!

    AM: Så bra att du är nöjd *Nyfiken på hur det ser ut*. Kan vi som inte har möjlighet att snabbt och lätt ta oss till en lunch i Sthlm tänkas få se en bild i albumet, tro?

  • Mrs  B

    Hej hopp!!!!

    Tackar EA för en trevlig lunch och sällskap på biblioteket!!!

    PB
    Max kommer också att få det tufft när han börjar skolan.
    De är bara 3 killar födda 04 och resten är tjejer, 8 st.
    Undra hur det kommer att se ut här hemma när de är tonåringar.....?????

    AM
    Här är en till som besökt frissan idag och det blev en kort frisyr denna gång.
    Kul att variera sig.

    Nu ska jag springa ner till dagis och hämta vildingarna. Hoppas allt har gått bra idag!
    Vi hörs sen....

  • Lapinette

    AM - härligt att du fick din vilja igenom och tusen tack för presenttipsen. Har varit i leksaksaffären på Ö-malmstorg och köpt pennor, stämplar, armband, målarbok, klistermärken i form av princessor. Tror hon kommer att bli glad!

    BS - jovisst, pappa kommer för att maken föreslog samt betalade biljett åt honom (han hade bonuspoäng som snart skulle gå ut på Lufthansa). Han ska bo hos oss i 10 dagar.

    Är tillbaka från lunchen med två sprickfärdiga tjejer (kokisen och Frejis) samt den något mindre magen på Telis (men den börjar synas nu ) och så totalt fabulösa Cissi (där finns inte en tillstymelse till mage kvar).

  • Lapinette

    Så nu har damen från Soc ringt och vi ska dit på infomöte i nästa vecka. Hon tyckte vi hade skött det hela strategiskt med att redan ha stått i kö i 1 år .

  • fru AM
    Lapinette skrev 2009-08-18 15:39:11 följande:
    Så nu har damen från Soc ringt och vi ska dit på infomöte i nästa vecka. Hon tyckte vi hade skött det hela strategiskt med att redan ha stått i kö i 1 år .
    Det här är ju spännande Lappis! Det börjar röra på sig! Snart har ni ett litet barn!
  • Lapinette

    AM ... snart vet jag inte men det känns ändå som ett steg i rätt riktning . Så skönt med lite positiva vibbar istället för nervpress och återkommande nederlag.

  • Ore

    Kul att ibland få bekräftat hur smart man är, lappis Häftigt att det drar igång såpass snart med infomöte...

  • Lapinette

    Hon hade dock en sak att invända mot (REDAN!!!) och det är att vi pratar engelska hemma. Barnet kommer att bli 3-språkigt vilket säkert är bra på sikt (sa hon) men jag tror det är bra om ni talar svenska om det är här ni har bestämt er för att bo. Jag skämtade till det (kanske dumt när man pratar med soc?) och sa att barnet och maken får lära sig svenska samtidigt. Sen nämnde jag inget om vad då bestämt er att bo?! Vi bor här nu men har inte bestämt något?! Något som jag tror att jag också ska utesluta i själva utredningen.

  • Ore

    Är totalt uttråkad på jobbet och har googlat litet på huruvida babyskyddet jag köpte igår är bra eller inte (Acta Graco Autobaby II)... Dyker upp litet varningsflaggor här och där, så jag kanske ska lämna tillbaka det...? Det verkar vara en utgående modell, och är alltså inte helt nytillverkad. Många volvobilar (och vi har än så länge äldre volvobilar båda två, inte säkert att vi har hunnit köpa ny bil till mig innan bebisen kommer) har tydligen skålade säten, och då kan lutningen på hela basen bli konstig, så att bebisens huvud lätt faller framåt stod det någonstans... Utöver det så var det massa FL-trådar där det här och där poppade upp folk som inte var så nöjda med det, vanligtvis för att bebisen satt litet konstigt. Men på plussidan så var det ganska rymligt jämfört med många andra, och inte lika tungt som efterföljaren. Men antagligen kanske inte lika säkert?

    Är det någon som har några vettiga tankar att komma med i frågan så är det välkommet, annars uppskattar jag möjligheten att bara ösa ur mig funderingarna - och ska avkräva svar på tankarna av maken istället

  • Ore

    Lappis: Hmm... Beroende på barnets ålder så kan jag tänka mig att det är litet olika... Barn som har tvåspråkiga föräldrar lär sig ju snabbt vilket språk som gäller med vem. Om det är så att barnet redan lärt sig att prata litet på sitt hemspråk, så kanske det är bättre att föra in ett språk i taget... Å andra sidan skulle ju det språket lika gärna kunna vara engelska? Fast det kanske är litet riskabelt också, ifall barnet då inte hunnit lära sig svenska så bra innan det är dags för dagisstart...

    Tror dock att när barnet väl är här så kommer ni lösa det här med språket på ett alldeles utmärkt sätt... Vem vet, ni kanske får ett litet språkgeni som med lätthet växlar mellan svenska, engelska och franska innan dagisstart. Och verkar barnet ha problem med "för mycket olika språk" så lär ni ju märka det, och anpassa er efter det.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor