• Svar på tråden Tantvarning 5
  • TinkerBelle

    Precis det vi hoppas på med andra ord!


    passionsblomman skrev 2009-08-27 16:12:11 följande:
    Allra bäst nu vore att en tredje la sig i det hela så de blir någras om måste splitta sig och skaka av en. Det gör ju intget om båda de vi väntar på inför morgondagen höjer lite och alla 4 hänger på ett tag heller...
  • Fjällbruttan

    Wow blomman! Vilken fart du har

    Go girls, ge er på skolorna bara, barnen är ju vår framtid!
    Jättebra med info från dig Villemoa, tanttråden är suverän när man funderar på nåt!

    Sonja, hoppas aset ger sig nu och att allt löser sig, så jävla segdraget!!

    Och nu till det roliga, min dag har varit toppen
    Saga har haft en kompis här, de skrek visserligen en massa men skit samma för kompisens mamma är en av mina bästa vänner, flera trevliga timmar förflöt
    Innan dess kokade jag klart vinbärsgelé, dammsög nerdervåningen, hängde tvätt och gjorde ett fat med morötter och gurk med fetaostdipp som vi har mumsat, och så en ostoch skinkröra till avacados. Dessutom han jag "rubba" en hal karrébit med kryddor och den är nu i ugnen, ska sserveras med färskpotatis, kantarellsås och sallad.
    Och så bäst av allt, stora tjejerna är hemma ikväll

  • Fjosok

    Himmel och min tid, snälla tantvänner. Vad tror ni om detta?

    Jag såg en sådan berömd barnvagn med regskylt idag. Och det visade sig att ungen hette Filiph om man ska tro vad som stod på skylten.

    Hur i herrans namn uttalas det? Filif?

    Tyckte det var hejdlöst kul iaf

  • passionsblomman

    Och det är jag djupt tacksam över!Min sambo är jätteupptagen på jobbet idag så jag får nästan spader härhemma alldles för mig själv. Det är tur ni finns så jag inte går upp i limningen.

    *kutar ut och skurar lite i villavagenen*


    Fjosok skrev 2009-08-27 17:10:00 följande:
    blomman: det gör vi andra med, hoppas
  • TinkerBelle

    Sitter här och försöker få till uttalet, men har kommit fram till att dem föräldrarna kan inte ah tänkt innan dem skrev?


    Fjosok skrev 2009-08-27 16:49:15 följande:
    Himmel och min tid, snälla tantvänner. Vad tror ni om detta?Jag såg en sådan berömd barnvagn med regskylt idag. Och det visade sig att ungen hette Filiph om man ska tro vad som stod på skylten.Hur i herrans namn uttalas det? Filif?Tyckte det var hejdlöst kul iaf
  • TinkerBelle

    Opsy daisy!
    Här går det undan.
    Mera, mera, mera...

    *flinar girigt*


    passionsblomman skrev 2009-08-27 17:09:08 följande:
    Två bud till, 25 vardera så nu är det ökat 150 000 från utgångsbudet! *blundar och håller alla tummar och tår*
  • Villemoa

    Det var så lite så! Blir så jäkla arg när det går fel till! Jag tycker nog ändå att ni som föräldrar var för sig ringer till Skolverket istället för att skriva ihop något för det ger nog mer effekt. Fröken på sexårs får ju knappast någon hjälp av resursläraren därför att denne kommer ju ha fullt sjå med 10-åringen.
    Det där med modersmålet är ju bara för jävligt. Hänvisa rektorn till "Kursplan för Modersmål" så kanske han får lära sig något han redan borde veta!!
    Så härligt med engagerande föräldrar!


    Sonja68 skrev 2009-08-27 14:58:42 följande:
    Tack tanter för ert stöd ♥!Villemoa, det märks att du jobbar inom skolan Tack för fakta och tips, min vän.Jo, jag inväntar nu samtal från ryskaläraren vad rektorn sagt åt henne. Sedan ska jag ta reda på lite ang antal finska o ryska barn på förskolan som anmält sitt intresse för modersmålstöd och så ska jag prata med rektorn efter det. Ett litet brev till BOG i kommunen och så ska jag ringa Skolverket igen och fråga hur man går vidare. Nån sorts anmälan måste jag ju göra om inget händer. Ska vänta och se hur/om föräldrarna på sexårs reagerar, om de gör det ska jag be dem också ringa Skolverket eller om vi skriver ihop något (det blir väl jag som får göra det då...).Jag fattar inte, kommunen har fått hård kritik ang att det är så dåliga studieresultat mm, de har satt upp som mål att bli en av de ledande skolorna och förskolorna i landet och så gör man så här... Vi ska vara så multikulturella och interkulturellt tänkande ska genomsyra verksamheten i förksolan bla bla bla. Men vad gör man?!
Svar på tråden Tantvarning 5