• Telis

    Livets stora och små frågor

    En gång för länge sen undrade FruLlan hur man visste att man var gravid, tiden mellan ägglossning och mens kändes evighetslång och otålig som FruLlan är så ville hon veta med en gång om det funkat. Nu, nästan tre (!) år senare, vet vi att svaret är att man inte vet. Illamående och nästäppa kan vara symptom på att man är gravid. Eller inbillingssjuk. Eller förkyld.

    Vissa av oss är nu inne på sina tredje barn och andra kämpar fortfarande för att få till ettan. Men det vi har gemensamt är att vi alla är otroligt smarta, genomsympatiska, empatiska och ödmjuka.

    Under tiden har vi blivit experter på ÄL, BIM och BOM, IVF, ICSI, FET, VUL och RUL, NUPP och KUB. Men vi är också experter på hur man får bygglov, hur man googlar efter en brun puff i skinn, svenska språket, spinning, bästa fiket i Göteborg, vad man äter till champagne, hur man gör toalettpapper och hur man lägger upp en långdistanslöpning. Och mycket mycket mera.

    Inga samtalsämnen är för stora eller för små för oss!

    Förra tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3256634.html

  • Svar på tråden Livets stora och små frågor
  • BrudSommar2006

    29 grader inne, jag står inte ut! Vi kan knappt ha öppet heller så att inte lill-kissen smiter. Oskar är så glad så han vet knappt vart han ska ta vägen åt sin nya kompis men hon bara morrar och fräser åt honom. När hon är så där arg så viftar så klart svanstippen och det tycker han ju är så kul så då bara måste han bita henne i svansen hela tiden, stackarn!

    Telis, vad skönt att det gick så bra på inskrivningen och att du är nöjd med BM!

    Muggles, trist med BOM men egentligen kan du ju inte vara tvärsäker på hur många gånger ni prickat ÄL om jag förstått rätt så det kanske inte är så många gånger trots allt?

    Vickan, ett lergigan-illamåendetips - ta en tablett någon timme innan du tänker stiga upp och ligg kvar i sängen och låt den verka. Sätt dig sedan upp och ät ett par mariekex och drick lite vatten. Sedan klarar man sig hyfsat men det är ändå rätt bråttom ner och äta frukost, man hinner väl lagom klä på sig, sedan får man göra resten efter frukost. Detta förutsätter förstås att man skaffar sig ett recept men att kräkas är väl inte så kul egentligen?

  • BrudSommar2006

    Koko, så det är en liten kille i alla fall, vad lustigt med alla motsägelsefulla tecken innan! Roligt att ni fick veta i alla fall, nu kan ni fundera på namn på allvar.

  • muggles

    BS: nej vi har kanske inte prickat ÄL så många ggr, jag vet faktiskt inte. Men denna gången är jag säker på att vi gjorde det - förutsatt att äggjäkeln lossnade. För LH-stegring behöver ju inte alltid betyda att ägget verkligen lossar om jag förstått saken rätt.
    Men besviken blir man ändå... Men det är väl bara att konstatera att frögurkegänget tillhör man inte.
    Tja tar mig en öl just nu - får väl köra Lappis melodi och njuta av livet! Jag vill inte deppa ihop.

  • muggles

    BS: roligt med katter! De är underhållande så man får sig många goa skratt.

  • BrudSommar2006

    Muggles, nej, ingen frögurka här heller, jag känner mig väldigt otacksam som gnäller över alla symptom men jag är ju glad också så klart. Tur att vi började försöka när vi gjorde nu i alla fall för vem vet hur det ser ut sedan. Det kan ju bara bli värre allt eftersom åren går med tanke på försämringen bara mellan att få till Iris och nu. Men jag tror absolut att det kommer att lyckas för er också så småningom.

  • viktualia

    Brudsommar - tack för tipset men jag har inte fått några sådana tabletter eftersom jag inte pratat med sjukvården än. BM har bara telefontid tidigt på morgonen och jag hade ev kunnat ringa idag, men då satt jag ju på bussen. Ska försöka ringa imorgon och hoppas på att de inte har sommarstängt.... vet egentligen inte ens vilken vårdcentral vi hör till efter flytten för ett år sedan...

    Ang test - jag är konstigt lugn...fattar nog inte alla faror förrän jag träffar nån BM.. just nu känns frågan om KUB otroligt avlägsen...

  • BrudSommar2006

    Var ÄR alla?! Klockan är halv tio och jag är först! Hursom, hemma ligger lillkissen och morrar och fräser åt Oskar som vanligt och hon har fortfarande inget namn.

    Vickan, att få ett recept från MVC kan ta en otrolig tid, först ska man få tid för inskrivning och det vet man ju aldrig hur många veckor man får vänta på men runt vecka tio brukar det väl vara. Sedan kan ju BM inte skriva ut recept utan det måste en läkare göra, båda de MVC jag gått på har haft läkaren där en gång i veckan. Eftersom det är fram till typ vecka 12 som man mår som värst så känns det rätt meningslöst för den mesta tiden när man mår som sämst har ju redan varit innan man klarat av allt det där. Bäst är att gå till vanlig läkare, är det kris brukar man ju kunna få tag på en läkartid och få tag på ett recept på en dag eller två.

  • Telis

    BS, jag är här men har stressigt på jobbet.

    Vickan, din stackare! Har du provat med Postafen?

  • nennesjuttioåtta

    BS
    Doris, Doris, Doris!


    Muggles
    neeeEEEEJ!!
    Jag tror jag också börjat spotta.

    hand i hand nu vi gå genom livet du och jag...

  • MSW

    Koko: Grattis till son nr 2! Roligt att han "lurades" så.. Har hört att pojkar kan göra lite så som Conny, att de bara får för sig att sluta amma.. A's ena kusin slutade över natten när han var sju månader (har jag för mig)..

    Igår blev det lite dramatik när vi åkte från våra vänner, när vi kom hem till vår lilla by, brann det i en brevlåda, visste inte riktigt vad vi skulle ta oss till, men stannade och gick och ringde på hos mormor och morfar som bor tvärs över vägen, (klockan var ca 0.00) och väckte morfar och sprang med vattenkanna/bunke och släkte elden! Halva brevlådan hade smält ungefär, och det hade början brinna lite i träkonstruktion bakom och i gräset nedanför!

    Annars är vi lite lagom slöa idag men nu ska vi iväg och träffa mammagruppen!

    Puss och hej!

Svar på tråden Livets stora och små frågor