• Telis

    Livets stora och små frågor

    En gång för länge sen undrade FruLlan hur man visste att man var gravid, tiden mellan ägglossning och mens kändes evighetslång och otålig som FruLlan är så ville hon veta med en gång om det funkat. Nu, nästan tre (!) år senare, vet vi att svaret är att man inte vet. Illamående och nästäppa kan vara symptom på att man är gravid. Eller inbillingssjuk. Eller förkyld.

    Vissa av oss är nu inne på sina tredje barn och andra kämpar fortfarande för att få till ettan. Men det vi har gemensamt är att vi alla är otroligt smarta, genomsympatiska, empatiska och ödmjuka.

    Under tiden har vi blivit experter på ÄL, BIM och BOM, IVF, ICSI, FET, VUL och RUL, NUPP och KUB. Men vi är också experter på hur man får bygglov, hur man googlar efter en brun puff i skinn, svenska språket, spinning, bästa fiket i Göteborg, vad man äter till champagne, hur man gör toalettpapper och hur man lägger upp en långdistanslöpning. Och mycket mycket mera.

    Inga samtalsämnen är för stora eller för små för oss!

    Förra tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3256634.html

  • Svar på tråden Livets stora och små frågor
  • nennesjuttioåtta

    Ore
    oooh de små liven! Hoppas de mår bra nu! Stackars små kattungar!

  • nennesjuttioåtta

    oj, så tokigt det där inlägget blev direkt efter kattungarna som det var synd om...

  • viktualia

    varning för storgnäll!

    Hobbyalkisen Vickan blir avis att allt alkoprat.. men just nu lider jag inte ett dugg. Mår som bekant ruttet även om jag idag hunnit med ca 3 timmar av arbetstiden UTAN illamående - under den pausen jobbade jag som bara den vill jag lova.

    Körde bil till jobbet - funkade något bättre än buss, men jag vet inte.. nån dramatiskt skillnad var det inte.. kan nog fortsätta åka buss egentligen.

    Däremot är jag GOLVAD av trötthet. Och därför vågar jag inte riktigt äta prostafen - kan ju liksom inte funka om jag blir tröttare än så här.... *suckar* Och inte kom jag åt att ringa nån BM idag heller... tar flexledigt imorgon och hoppas kunna ringa.

    Näeee detta är mest av allt plågsamt. Jag vet att jag borde vara glad, att graviditeten gått längre än tidigare och att jag har tydliga symptom. Att jag borde vara tacksam över att det funkat och att jag borde ha bättre tålamod. Men fy FAN för att börja dagen med att spy och sen vingla iväg till jobbet i 30-gradig värme.

    Så sorry girls - glädjen över detta kommer senare. Just nu vill jag bara bli mitt vanliga jag.

  • Telis

    Vickan, jag förstår PRECIS! Det är INTE kul att må dåligt, oavsett anledning. Har ni något vilrum på jobbet? Ibland när jag var som mest knäckt gick jag och la mig där i kanske tjugo minuter och det gjorde underverk för mig.

    Skönt att det snart är semester för dig iallafall. Det går lite lättare att hantera illamåendet och tröttheten när man styr över sin tid själv.

    Kramar!!

  • passionsblomman

    Vickan: så kass som jag själv mår i denna värmen, helt utan graviditet-bara med hormonsvallet och tröttheten av de pillren, gör att jag stått nere i sjön och sagt till grannen "fy faaaan vad synd om alla som är gravida just nu" hon är barnmorska och hon håller med mig.

    Det ÄR förfärligt synd om dig och alla andra illamåendre just nu och det TROTS att du bär på en liten guldklimp.

    Så det så!

  • viktualia

    Telis - tack för kramen! *kramar tillbaka* vilrummet.. joo visst har vi ett sånt.. kanske vore nåt... får tänka på det nästa vecka.

    Annars önskar jag att jag hade lite mer kraft just nu.. då skulle jag ta bilen och svänga iväg till nån av de mysigare stränderna i närheten och ta ett dopp... men jag pallar verkligen inte (och maken är på vift))...

  • Telis

    Det där Billabong var inte alls dumt förresten! Vickan, det får du prova sen när du börjar bli sugen igen.

  • BrudSommar2006

    Är det rött eller vitt?

    Åh, vilken mardrömskväll jag just haft, stackars, stackars Iris hade en centimeterlång sticka under foten, en tjock en. Först försökte jag hålla Iris och maken pillade men han kom ingenvart så vi fick byta och det slutade med att jag med en synål fick sprätta upp hela centimetern under foten på henne för stickan bara bröts av varje gång jag fick tag på den. Stackars, stackars Iris.

    Katterna blir bara värre och värre, nu är det regelrätta slagsmål så fort de kommer i närheten av varandra, suck.

    På plussidan - sista dagen innan semestern imorgon! Önskar jag kunde göra som Vickan och skippa den, men, men.

    Vickan, ska du ha någon semester snart?

Svar på tråden Livets stora och små frågor