• Telis

    Livets stora och små frågor

    En gång för länge sen undrade FruLlan hur man visste att man var gravid, tiden mellan ägglossning och mens kändes evighetslång och otålig som FruLlan är så ville hon veta med en gång om det funkat. Nu, nästan tre (!) år senare, vet vi att svaret är att man inte vet. Illamående och nästäppa kan vara symptom på att man är gravid. Eller inbillingssjuk. Eller förkyld.

    Vissa av oss är nu inne på sina tredje barn och andra kämpar fortfarande för att få till ettan. Men det vi har gemensamt är att vi alla är otroligt smarta, genomsympatiska, empatiska och ödmjuka.

    Under tiden har vi blivit experter på ÄL, BIM och BOM, IVF, ICSI, FET, VUL och RUL, NUPP och KUB. Men vi är också experter på hur man får bygglov, hur man googlar efter en brun puff i skinn, svenska språket, spinning, bästa fiket i Göteborg, vad man äter till champagne, hur man gör toalettpapper och hur man lägger upp en långdistanslöpning. Och mycket mycket mera.

    Inga samtalsämnen är för stora eller för små för oss!

    Förra tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3256634.html

  • Svar på tråden Livets stora och små frågor
  • Page

    Koko, TACK!! Kul med extrapresenten också!

    Telis, grattis på bröllopsdagen!

  • Mrs  B

    Nenne
    Vatten på flaska i bilen fram och tillbaka till kompisen idag och isglass när vi kom hem har gjort susen för Max humör idag iaf.

    Muggles
    Jag låter maken åka iväg själv och festa med jämna mellanrum men just nu känns det som om jag hellre vill ha honom hemma för om en månad drar hockeyn igång igen och då vet vi ju hur lite han är hemma. Dessutom tjatar Max om pappa hela tiden och han vill inget hellre än att få spendera en massa tid med pappa. (Pappagris som han är ). Jag vill också kunna åka iväg själv men det blir ju aldrig av för tiden finns inte för mig. Ska dock få åka till Ullared på fredag men bara över dagen med en kompis men då ska mina föräldrar ha barnen.
    Ha gett maken "tillåtelse" att få köra hoj ikväll, efter att han ringt och frågat.
    Alltid något.....

    Telis
    Grattis på bröllopsdagen!!!!!

    BS
    Trist med gräl hos er också!
    Vi grälar inte särskilt ofta men när det sker är det jobbigt för vi blir så sura istället för att "skrika" på varandra och få det ur världen.
    Våra bråk handlar om att han inte är hemma så ofta och inte alltid prioriterar familjen så som jag gör.

    Frejis
    Hade gärna velat gå ut med tjejkompisar men just nu har de fullt upp med barn, pojkvänner, hus, jobb, semester osv.
    Inte lätt att få till det på sommaren.

  • _koko_

    Hej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Nu är jag åter efter en hektisk dag. 2 minuter i 1, när jag precis kommit in till jobbet, upptäckte jag att den ansiktsbehandling jag skulle på kl 14 egentligen var kl 13... Så det blev VÄLDIGT bråttom till de östra delarna av staden men som tur var hade hon en paus efter min tid så hon var inte jättearg...

    I morse var det som sagt UL och efter det gick vi till parkleken i humlan en stund, vilket conny älskade, och sen till Barnbutiken på söder eftersom den på karlavägen så lägligt sommarstängde igår. Jag skulle visa iCandy-vagnen för sambon, men de hade inte fått dit den än?!!! Grrr... Så vi gick och åt lunch i stället, sambon rätt nöjd (han vill ju inte köpa en så dyr vagn), och jag skitirriterad.

    Telis - Jag borde nog läsa artikeln igen innan jag uttalar mig alltför mycket, men generellt tycker jag kejsarsnitt bör beviljas utifrån medicinska skäl och inget annat. Medicinska som såklart kan vara av psykisk (om man t ex är så rädd att det riskerar att bli akutsnitt i stället) eller fysisk karaktär (som i frejis fall t ex). Tyvärr har ju personalen inom vården förutfattade meningar precis som alla andra, och därför kan det bli väldigt fel ibland. Jag har dock inte upplevt denna hysteri att föda naturligt (eftersom jag så gärna vill föda så), så kanske förenklar jag det hela lite för mycket.
    Det jag framför allt reagerade på när det gällde den förra artikeln (ang ul) var att den inte byggde på några som helst vetenskapliga bevis, medan jag uppfattade den här artikeln annorlunda. Men men, jag borde nog som sagt läsa den en gång till, läste nog lite snabbt första gången (och på mobilen)...

    Anyway. Har sett bilder på världens sötaste Roffe idag. Han har en sjukt gosig näsa och ser rätt mörk ut faktiskt, till skillnad från storebror! Hur FruLlan mår kan bara hon själv svara på. Det verkar gå rätt mycket upp och ner än så länge, men hon får hjälp av psykologen och jag är säker på att det kommer att ordna upp sig i slutändan.

    Vårt UL gick bra. Den BM som gjorde detta var sååååå mycket bättre än förra, vilken skillnad!!! Dessutom hade de precis fått en ny apparat, så allt syntes så mycket tydligare. Skönt (hon gick ju igenom alla organ igen)!!!
    -10% (conny låg på -13% och föddes nästan prick på kurvan, så det känns jättebra), huvudet ner, och håll i er nu...

    ...det ÄR en pojke!

    Dvs hjärtljud, cravings, finnar, etc, släng er i väggen! Eller så kan vi säga: Här är undantaget som bekräftar regeln!

    Min moderkaka ligger dock precis kant i kant med öppningen (jag fick göra vul hos en gynläkare också för att säkerställa placeringen). Det SKA inte kunna ställa till med något, men för säkerhets skull ska de kolla det en gång till i v38.
    Blev väldigt otålig efter ULet, vill träffa vår lille kille NU! Är så nyfiken på honom.

    MSW - Jag hade velat amma i ett år, men conny valde ju själv att sluta betydligt tidigare. Tråkigt men ändå skönt att slippa avvänjning iaf.

    Vill också veta hur inskrivningen gick för Telis och gratulera på bröllopsdagen (drömmer om en egen dito någon gång ).

    Page - Men kom det fram idag, vad bra! Ja, du märkte ju hur mycket mina löften är värda... Hoppas nu de funkar. Och jag kunde liksom inte låta bli att skicka med ett kort på conny, tycker han är så söt på den bilden (taget av fotograf på öppna förskolan).

    mugglan - Tycker även jag att det låter som värmeutslag om det inte kliar. Conny fick det i Thailand och besvärades inte alls som det verkade. Vi gjorde inget åt det utan lät det försvinna av sig själv, vilket det också gjorde.

    Nä, nu är det bäst att skicka tror jag.

    Vink vink till sweetan!

  • Lapinette

    Ahhh... så det är en pojke!!! Gratulerar!

    Så Frullan får hjälp, vad bra. Undrar så hur hon mår och hoppas det inte känns så illa som hon befarade.

    Kokisen - nu när du ändå är inne här så behöver jag färga bort grått innan jag far iväg till Amerikat. Vilken sort var det som du tipsade om?

  • Mrs  B

    Frejis
    Här är det inte ett dugg svalare idag än de andra dagarna som varit.
    Kvavt, äckligt varmt och klibbigt......åska och regn

    nenne
    Tyvärr kan jag redan nu säga att det kommer inte att finnas någon ledig helg för mig förrän tidigast i slutet av september, så jag vill inte gärna låta maken resa iväg nu för då får jag säkert inte min tid sen...

  • _koko_

    Mrs B och BS - Kram och hoppas bråken löser sig snabbt och smärtfritt. Håller med övriga om att det ju så ofta är småpotatis som blir till stora konstiga bråk, och så står man där efteråt och minns inte ens vad man blev ovänner om...

    BS - KUL att kissarna verkar komma överens direkt! Våra har egentligen precis börjat tolerera varandra, men om den ena överraskar den andra blir det fortfarande en del väs och fräs.

    nenne - Kattungefoder säger man upp till ett år, brukar stå på fodret också. Vi har dock redan börjat ge mjau blötfoder till vår kattunge, googlade mig till att det borde vara ok. Mycket har visst hänt på foderfronten sedan jag läste på senast (för 8 år sedan). Då var det torrfoder som gällde och blötfoder som godis, så länge man tyckte att de drack ordentligt. Nu verkar blötfoder vara the shit och ger man torrfoder är man oansvarig (typ, framför allt om man ger ett som innehåller spannmål). Vad säger snaily om saken?? Jag har iaf börjat köpa mjau blötfoder nu till båda katterna. Svensk råvara och inget spannmål. Sen får de fri tillgång till RC sensible33 som den äldre katten alltid ätit.

  • _koko_

    lappis - Det enda som fäster i mitt hår är Wellas "frisörtoning" Color Touch. Jag blandar 3/66 (lila) med 4/0 (brun) för att få både nyans och djup.

  • _koko_

    lappis - Glömde säga tack! Det är med lite skräckblandad förtjusning som jag ser fram emot två småkillar. Alla vi känner som har två täta söner har fullkomligt skogstokiga barn...

  • Lapinette

    Tack, ska se om jag hittar denna toning för jag orkar inte gå till frissan precis innan semestern. Tar det efteråt så jag är fin på svärmors 60 års fest istället.

    Två små killar ... det kommer säkert att gå jättebra. Min brorsa har två grabbar och det har blivit en hel del bus genom åren. Fast främst tycker jag det är min brorsa som busar med dem ... det största barnet av dem alla.

Svar på tråden Livets stora och små frågor