• Telis

    Livets stora och små frågor

    BS, det är inskrivning imorgon. På vår bröllopsdag!

  • Telis

    Tack, tack för grattis!!

    Lappis, jag tror att man inte kan adoptera svenska barn (fast att det var någon som la fram ett förslag på ändring av det för inte så länge sen), däremot kan man bli fosterhem åt svenska barn. Och det kan gå jättefort.

  • Telis

    Snaily, nu har jag inte läst artikeln men såg någon rubrik någonstans att det var spermiekvaliteten som blev bättre om man hade sex varje dag. I så fall kan du väl be din man att han får köra lite på egen hand dom dagarna du inte orkar.

  • Telis

    Frejis, aha, det hade jag ingen aning om. Men jag antar att barn inte kan bli bortadopterade utan föräldrarnas samtycke i Sverige? Det kan väl inte röra sig om så jättemånga barn i så fall som blir adopterade i Sverige? Måste googla lite, det var intressant det här.

  • Telis

    Nu hittade jag en siffra, för två år sedan adopterades 13 av 16.000 fosterhemsbarn. Då är det nog ändå säkrare att satsa på internationell adoption.

  • Telis

    Ååååååh, Liten, vad roligt!!! Grattis! Och grattis till Pappa2010 också.

    Tjohoo! Där ser man att man inte måste få samma symptom som förra gången.

  • Telis

    Vickan, om du får 22 februari så är du exakt en månad "bakom" mig, men det behöver ju inte betyda något. Vi har ju flera för tidigt födda här i tråden.

    Hoppas verkligen att ditt illamående släpper snart, det sätter sig verkligen på humöret att må illa hela tiden.

  • Telis

    Hej hej,

    nu är jag hemma efter en mysig dag med besök hos sjukgymnasten, lunch med världens bästa kompis, inskrivning hos BM och sen klippning och mathandling.

    Både maken och jag var alldeles yra i huvudet efter vi kom ut från BM, som hon kunde prata! Det var högt och lågt i en strid ström i mer än en och en halv timme och massor med information. Men jag tyckte om henne! Och jag tyckte om henne ännu mer när vi pratade om min förlossningsrädsla och hon sa att "Om du fortfarande är lika rädd i v 32 så lovar jag att du ska få ett snitt, du ska inte behöva bråka om att få det.". Puh, jag vet ju inte om jag vill ha ett snitt men jag gillar att ha alla alternativ öppna. (Nu är jag inte helt säker på att en barnmorska kan lova något sånt men jag VILL tro det så snälla säg inget om att "men det kan ju inte hon lova!" osv! )

    Alla prover och blodtrycket såg iallafall bra ut och så har vi fått tid till ett läkarbesök (där vi ska vi ska få mer info om dom extratest dom gör pga att det är ÄD), remiss till rutinultraljudet och tid till nästa besök hos barnmorskan som inte blir förrän i vecka 22 eller nåt sånt.

    Hon ville att vi skulle fundera lite mer på KUB, vilka siffror som vi anser vara bra och vilka som är dåliga, hur vi skulle ställa oss till fvp och ett barn med DS osv. Jag har redan bestämt mig men maken kan ju fundera lite om han vill.

    Tack för bröllopssdagsgrattis! Tänk att det är redan tre år sen. Ikväll blir det biff och bearnaise, kanske inte riktig sommarmat men det är det godaste jag vet (visst är jag en riktig finsmakare? ). Kanske öppnar vi den där Billabongen också.

    Grattis till killen, koko!! Vad kul för Conny att få en lillebror!

    EA, förstår att du känner dig lätt blasé vid det här laget men jag håller en liten tumme iallafall!

    BS & Mrs B, lite extra kramar till er, det är inte alls kul att bli osams över skitsaker.

    Nenne, raketbränsle i 20 meter!

  • Telis

    BS, jag är här men har stressigt på jobbet.

    Vickan, din stackare! Har du provat med Postafen?

  • Telis

    Vickan, jag förstår PRECIS! Det är INTE kul att må dåligt, oavsett anledning. Har ni något vilrum på jobbet? Ibland när jag var som mest knäckt gick jag och la mig där i kanske tjugo minuter och det gjorde underverk för mig.

    Skönt att det snart är semester för dig iallafall. Det går lite lättare att hantera illamåendet och tröttheten när man styr över sin tid själv.

    Kramar!!

Svar på tråden Livets stora och små frågor