• Telis

    Livets stora och små frågor

    En gång för länge sen undrade FruLlan hur man visste att man var gravid, tiden mellan ägglossning och mens kändes evighetslång och otålig som FruLlan är så ville hon veta med en gång om det funkat. Nu, nästan tre (!) år senare, vet vi att svaret är att man inte vet. Illamående och nästäppa kan vara symptom på att man är gravid. Eller inbillingssjuk. Eller förkyld.

    Vissa av oss är nu inne på sina tredje barn och andra kämpar fortfarande för att få till ettan. Men det vi har gemensamt är att vi alla är otroligt smarta, genomsympatiska, empatiska och ödmjuka.

    Under tiden har vi blivit experter på ÄL, BIM och BOM, IVF, ICSI, FET, VUL och RUL, NUPP och KUB. Men vi är också experter på hur man får bygglov, hur man googlar efter en brun puff i skinn, svenska språket, spinning, bästa fiket i Göteborg, vad man äter till champagne, hur man gör toalettpapper och hur man lägger upp en långdistanslöpning. Och mycket mycket mera.

    Inga samtalsämnen är för stora eller för små för oss!

    Förra tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3256634.html

  • Svar på tråden Livets stora och små frågor
  • Fru FruLLan

    AM
    Tack för att du delar med dig!
    Betyder otroligt mycket!

    Men du har ju redan en flicka så du har ju iallafall fått EN flicka.

  • Piggelin1

    Men vadihelvete är det som händer??? Det FÅR bara inte hända ngt med Benny!! Jag blir helt kall nu - jag sa senast igår till mannen att jag "kände på mig" att allt kommer att gå bra hela vägen för Telis & Telis-mannen. Jag hoppas innerligt & förtvivlat att jag har rätt i detta.
    En till här som inte kommer att kunna koncentrera sig i em.

  • Piggelin1

    Frullan - jag har inget vettigt att komma med angående detta med pojke/flicka, så jag håller tyst
    Däremot så har jag tänkt tanken att OM vi skulle få ett barn till, så får det gärna vara en flicka till. Fast egentligen spelar det ingen roll & jag vet ju inte ens om jag/vi vill ha mer än ett barn

  • Fru FruLLan

    åh jag vet inte vad man ska göra nu.
    Tänker bara på telisen

  • Liten med Mindre

    Telis - *orolig* Skickar tummar och kramar åt ditt håll.

    Tinga - hoppas Puff kan smitta Piff, och att ätandet håller i sig. För oss var det också väldigt mycket av eller på gällande ätandet. Fast inte fullt så mycket då... Vid 9 månader vägde Mindre 7270, 70 cm. Lite mer alltså. Hoppas det löser sig, eller att sond kan ge er alla en tillfällig vilopaus från ät-traumat som det verkar ha utvecklats till. KRAM!

    Frejis - vill du ha besök i eftermiddag vid 15? Eller i morgon bitti? Alternativ om vi flyttar upp det till juli när jag är ledig igen. Plötsligt har en månad här hemma gått!

    Vad gäller gräs och lera/sand så är Mindre en hopplös slukare. Jag vet inte hur jag ska stoppa henne - hon slevar in spadvis med sand i munnen, och tar några nävar till så fort vi har rensat munnen - om vi ens orkar bry oss. Har hon någon brist månne? Eller är det en övergående fas?

    Är det förresten någon som vet vilka blommor ute som är giftiga/obra att äta på? Trodde maskros var ok, men har hört två personer på två dagar säga att de är giftiga.

  • Piggelin1

    Jag som gnällde häromdagen på att det inte är så himla kul att vara mamma just nu - idag sov Amanda lite längre än vanligt & jag vet inte om det var det som gjorde susen, men vilken SOLSTRÅLE hon var hela morgonen idag På sitt allra soligaste & charmigaste humör & vi for runt & hade jättekul på morgonkvisten.
    Igår efter jobbet var vi & hälsade kompisen & hennes lilla Harriet för första gången & då kändes det lite sådär "kanske, kanske, en till".

    Mannen & jag pratade om det häromkvällen - inte minst för att jag varit så less på alla stressdrömmar jag haft på sistone. Kontentan är att nu lägger vi ev syskondiskussionens vara eller icke vara på hyllan tills efter sommaren & så tar vi upp det till diskussion då igen, så får vi se vartåt det lutar då.
    Känns superskönt & nu har jag faktist inte drömt ngn stressdröm de två senaste nätterna

    Tinga - jag säger som ngn annan skrev, hoppas att läkarens prat igår om sondmatning gjorde att Puff tänkt om & börjar äta bättre! Vad härligt med ett litet, litet framsteg. Åhhh, vad jag önskar att det håller i sig! Ni förtjänar det såååå otroligt väl när ni håller på & kämpar & kämpar & kämpar...

  • Piggelin1

    ...och nu höll jag alldeles på att glömma:
    Grattis Cicci till lilla tjejen! Här är man borta från tråden en dag & så föds det barn
    Eller som BS sa - det hinner födas barn på en kafferast!

    Tur att det inte blev som för en kompis, som födde barn i en ambulans i vintras!!

  • _koko_

    telis - Kan varken tänka på eller skriva något annat just nu. Hoppas så jag nästan kräks att allt är ok!

  • _koko_

    telis - Kan varken tänka på eller skriva något annat just nu. Hoppas så jag nästan kräks att allt är ok!

  • Piggelin1

    Dödade jag tråden nu, tro...

    Är snart blå om tummarna, hoppashoppashoppas att det bara är ngt ofarligt som Telis åkt på.

Svar på tråden Livets stora och små frågor