• warren

    1 miljon steg på 10 veckor

    Hej!

    I morgon tänkte jag att jag skulle ta på mig stegräknaren och börja trampa. Samtidigt ska jag försöka i så stor utsträckning som möjligt dra ner på kakor, godis och glass.

    Om 12 veckor gifter jag mig och jag vill känna mig vacker på min stora dag. Därför sätter jag upp som mål att på 10 veckor gå 1 miljon steg. Det är knappt 15000 steg om dagen, dvs inget jätteprojekt.

    Någon som vill hänga på? Sen kan man gå in och peppa varandra när det känns tungt. Kom gärna med andra förslag på något enkelt och hälsosamt.

    kram

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-04-13 20:08
    1 vecka, 9 kvar. Kör hårt.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-05-14 21:12
    Nu har halva tiden gått och det verkar som om alla har varit jätteduktiga. Kämpa på 5 veckor till så får se vem som först når miljonen.

  • Svar på tråden 1 miljon steg på 10 veckor
  • september2009bröllop

    idag blev nya skor inköpta och en ny stegräknare 7490 steg blev de på dagens skogsprommenad..

    räknar ni alla steg under dagen eller bara de då ni är medvetet ute för att motions gå? har fått känslan av att vi inte alla ser på samma sätt.. om man går 15 000 steg på en hel dag om man tar på sig steg räknaren på morgonen är ju inte lika jobbigt som att gå det vanliga plus motions på 15 000 steg..

  • T0612

    jag räknar bara den medvetna motionen för jag känner att det är den som räknas =)

  • anne på grönkulla

    Fast är inte grejen lite att räkna även den motion man får "automatiskt" och trigga sig till att öka den? Så har iaf jag sett på det de perioder jag gått med stegräknare på - att promenaden till jobbet eller att ta trapporna istället för hissen faktiskt syns på ett annat sätt. Min man går mellan 10 000 o 15 000 steg varje dag bara sådär i vanliga fall...

  • passionsblomman

    Jag räknar allt, men noterar för mig själv vad som är långpromenaderna med stavar.
    Nu är jag arbetslös och går eg inte ett smack i övrigt, mot förut då jag på jobbet kunde gå uppåt 6-7000 steg.
    Därför har jag satt lite högre minimumgräns på stegen per dag, då jag ju vet att jag behöver motionen extra väl nu.

    Så, idag har jag stavat drygt 14 km.
    Jag har haft möjlighet att mäta min steglängd bättre idag och har upptäckt att räknaren stått på för korta steg. Det var skönt att få rätta till.

    Sedan kan man ju sporra sig på olika sätt, tex visa dagar uthållighet, att gå länge i sträck, medan man en annan promenad kanske försöker gå snabbare än man brukar, men inte så långt...jag behöver hitta olika variationsmöjligheter , så jag inte tröttnar.

    Vad DUKTIGA vi är, tycker ni inte??? *hig-fivar alla i tråden*

  • nni

    Jag räknar iaf ut ala steg under dagen (dock så fular min stegräknare sig lite o e okänslig). Ca 15 000 steg för mig e mycket, eller lagom mycket.

    Visst e vi duktiga! Håller med o svarar på High fiven* Gick 14' igår o 13' idag. Men vill gå 15' i genomsnitt så får bättra på mig. Hehe.

  • Im yours
    Oups, vad ribban höjdes. Jag tänker iaf fortsätta med mina lustfyllda, föresattslösa promenader. Om fighterkänslor blir synlig, tja då får jag väl öka takten.

    Och jag tycker verkligen att ni kämpar bra!!! Go, go, go!!

    Är det någon här som tänker springa/gå tjejmilen i år?

    Kramizar från en halvtrött tant
  • passionsblomman

    DET skulle ju vara roligt! GÅ inte springa!
    Allra viktigast är ju naturligtvis att de mål man har eller syften, är satta för ens EGEN skull och vad man har för förutsättningar!

    Jag vet att jag måste knata på massor nu, för att komma i hälsosam storlek-jag ka inte se att jag har rätt att förkorta mitt eget liv med en massa år pga övervikt. Det är ju vansinne.

    SEDAN, när jag är på rätt sida överviktsgränsen, jamen då kan man ju gå mest för att det är så himla skönt!
    Hoppas jag får in en rutin som håller den här gången!
    (jag får väl skaffa den där hunden annars... )

    Im yours skrev 2009-04-11 22:57:18 följande:


    Oups, vad ribban höjdes. Jag tänker iaf fortsätta med mina lustfyllda, föresattslösa promenader. Om fighterkänslor blir synlig, tja då får jag väl öka takten.Och jag tycker verkligen att ni kämpar bra!!! Go, go, go!!Är det någon här som tänker springa/gå tjejmilen i år?Kramizar från en halvtrött tant
  • tonårsmorsa

    Vad duktiga ni är allihop. Jag hänger på. Just nu har jag tyvärr problem med ryggen så mina ambitioner är inte så höga för tillfället, men en liten promenad om dagen ska jag försöka mig på. Har precis varit ute på en nattrunda - 3700 steg.

  • Im yours

    Godmorgon. Toppenväder idag, det bara sprätter i benen. Jag ska iaf försöka hålla dem på mattan en stund till. Benen alltså

    Det är rätt inställning blomman, man knatar ju runt för sin egen skull.

    Kramar.

  • passionsblomman

    Idag kom jag ut på en morgonrunda innan frukost. Iofs ngt senare än jag först tänkt, men ändå!

    Sedan en till runda på sena em. 15000 steg fick jag ihop idag.
    Men ååååh vad jag sliter med mina smalben!Försöker massera dem, men det gör ju bålont!

Svar på tråden 1 miljon steg på 10 veckor