• warren

    1 miljon steg på 10 veckor

    Hej!

    I morgon tänkte jag att jag skulle ta på mig stegräknaren och börja trampa. Samtidigt ska jag försöka i så stor utsträckning som möjligt dra ner på kakor, godis och glass.

    Om 12 veckor gifter jag mig och jag vill känna mig vacker på min stora dag. Därför sätter jag upp som mål att på 10 veckor gå 1 miljon steg. Det är knappt 15000 steg om dagen, dvs inget jätteprojekt.

    Någon som vill hänga på? Sen kan man gå in och peppa varandra när det känns tungt. Kom gärna med andra förslag på något enkelt och hälsosamt.

    kram

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-04-13 20:08
    1 vecka, 9 kvar. Kör hårt.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-05-14 21:12
    Nu har halva tiden gått och det verkar som om alla har varit jätteduktiga. Kämpa på 5 veckor till så får se vem som först når miljonen.

  • Svar på tråden 1 miljon steg på 10 veckor
  • passionsblomman

    Jag har också mitt minimum som 10000 steg. Det är inte rimligt för mig med 16-20000/dag nu då jag inte jobbar. Jag kan ju inte gå HELA dagarna. På mitt förra jobb kunde det bli 5-6000 steg bara på vardagsgåendet där, men nu sitter jag stor del av dagen...vid datorn...

    Min kropp känner väldigt mycket av skorna OCH att jag gått långt sista dagarna. Mina vader bara skriker idag, så-idag fick bli min vilodag. Dessutom påbörjade jag igår en form av detox, så idag är jag lite slak-inget kaffe!!!

    Jag har krångel med stegräknaren nu igen men vet sedan tidigare att det rör sig om sådär 5000 steg bara.
    Däremot har jag fått ändra min steglängd för jag tar tydligen bra mycket längre steg än grundinställningens 60 cm.
    Det innebär också att jag ju går samma sträcka med färre steg än någon som tar kortare och fler steg. Så jag får allt lov att kika på hur LÄNGE jag går och hur lång sträcka det blir.
    Det får lov att vara viktigare än miljonen.

    Viktigast av allt är ATT jag går en promenad varje dag åtminstone.

  • warren

    Igår jobbade jag inne och fick totalt under dagen ihop 17100 steg. Har varit dåligt på sista tiden nu när jag kört bil hela dagarna. Var oxå hos naprapaten igår och fixade ryggen så nu hoppas jag att jag kan gå lite snabbare utan att få jätteont efteråt.

    Ska till växjö idag och shoppa och då hoppa jag få ihop ganska många steg. Sen ska vi fira min lillkille som fyller 2 år idag. Och stora killen fyller 4 på söndag. Dessutom har de en kusin som fyller 3 i morgon så det blir mycket kalas och kakor vill jag lova.

    Kram på er och kämpa på. Snart är det 7 veckor kvar.

  • passionsblomman

    Godmorgon! Nu går jag ut och tar en morgonrunda.
    Vi får väl se vad räknaren behagar räkna idag...
    PS. Jag har en träningsverk i rumpa och ländrygg som jag aldrig hade trott efter mina nya MBT-skor...DS

  • tonårsmorsa

    Godmorgon!
    Nu känns det som att jag börjat komma igång med promenerandet. I onsdags blev det strax under 15000 steg och igår strax över - klart godkänt för min del. Idag ska jag iväg på röntgen, till biblioteket och sen sjukgymnasten, så det lär bli en del promenerande fram och tillbaka till bussen idag också.

    Passionsblomman: Jag känner igen det där med träningsvärk i ländryggen. Det var nog det som förvånade mig mest när jag började med mina MBT-skor. Så snart jag har lite mindre värk i kroppen ska jag börja med mina igen.

    lojeli: Som sagts tidigare är de små valen i vardagen viktiga. Lunchpromenad är utmärkt och sen kanske en kort runda på kvällen. Ofta är det lättare att få till flera små rundor än en lång. Själv går jag just nu sjukskriven så jag har ju tid att gå. Eftersom jag inte har körkort utan hela tiden måste ta mig fram med buss blir det också en hel del promenerande. Bussarna här går inte särskilt ofta så det blir ofta väntetid och istället för att bara stå där och vänta på bussen så går jag några hållplatser, det var det som gjorde att jag i måndags kom upp i över 20000 steg. Välkommen och Lycka till!

  • september2009bröllop

    Det är ju jättebra att du passar på.. Det är just sånna val jag menade på tidigare att de gör så mycker mer än vad man tror


    tonårsmorsa skrev 2009-04-24 09:44:08 följande:
    Bussarna här går inte särskilt ofta så det blir ofta väntetid och istället för att bara stå där och vänta på bussen så går jag några hållplatser, det var det som gjorde att jag i måndags kom upp i över 20000 steg. Välkommen och Lycka till!
  • tonårsmorsa

    Idag stämde inte busstiderna alls så jag promenerade till sjukgymnasten - 7 km. Sen när jag kom hem tog jag en lång promenad vid havet (har redan passerat 21000), så nu sätter jag mig här och slappar med gott samvete.


    september2009bröllop skrev 2009-04-24 12:49:00 följande:
    Det är ju jättebra att du passar på.. Det är just sånna val jag menade på tidigare att de gör så mycker mer än vad man tror
  • september2009bröllop

    Oj vad duktig du är!!!!!! Och jag som va stolt över mina hittills 10210 steg.. Blir nog inte fler heller för jag känner mig ganska seg nu efter 5 dagars arbete och gående fram och tillbaka till jobbet..


    tonårsmorsa skrev 2009-04-24 18:39:34 följande:
    Idag stämde inte busstiderna alls så jag promenerade till sjukgymnasten - 7 km. Sen när jag kom hem tog jag en lång promenad vid havet (har redan passerat 21000), så nu sätter jag mig här och slappar med gott samvete.
  • passionsblomman

    Jag hatar min stegräknare! fast jag VET att sträckan jag gått idag gott och väl uppgår till 7 km, säger den bara dryg 4000 steg...
    Ingen idé att hålla på med den...jag får gå samma rundor och räkna samma som det var förra gångerna, och skaffa en ny..

  • tonårsmorsa

    Prova att skaka den lite, för ibland hakar de upp sig. Sen kan jag återigen tipsa om att sätta fast den i bhn istället för på höften. För mig är det enda sättet att få alla steg registrerade. (Förmodligen vaggas den till sömns när den sitter inklämd mellan valkarna .) Jag har den i bhn mitt fram. Sen sätter jag fast den bakochfram, så den sitter med displayen mot huden. När jag hade den åt andra hållet var det däremot lite si och så med registrering av stegen.


    passionsblomman skrev 2009-04-24 19:04:37 följande:
    Jag hatar min stegräknare! fast jag VET att sträckan jag gått idag gott och väl uppgår till 7 km, säger den bara dryg 4000 steg...Ingen idé att hålla på med den...jag får gå samma rundor och räkna samma som det var förra gångerna, och skaffa en ny..
Svar på tråden 1 miljon steg på 10 veckor