• warren

    1 miljon steg på 10 veckor

    Hej!

    I morgon tänkte jag att jag skulle ta på mig stegräknaren och börja trampa. Samtidigt ska jag försöka i så stor utsträckning som möjligt dra ner på kakor, godis och glass.

    Om 12 veckor gifter jag mig och jag vill känna mig vacker på min stora dag. Därför sätter jag upp som mål att på 10 veckor gå 1 miljon steg. Det är knappt 15000 steg om dagen, dvs inget jätteprojekt.

    Någon som vill hänga på? Sen kan man gå in och peppa varandra när det känns tungt. Kom gärna med andra förslag på något enkelt och hälsosamt.

    kram

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-04-13 20:08
    1 vecka, 9 kvar. Kör hårt.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-05-14 21:12
    Nu har halva tiden gått och det verkar som om alla har varit jätteduktiga. Kämpa på 5 veckor till så får se vem som först når miljonen.

  • Svar på tråden 1 miljon steg på 10 veckor
  • passionsblomman

    13589 steg och varsin liten blåsa under vardera foten. Det blir gärna så när man går i tofflor och får in lite vårgrus som fastnar i strumpan.

    Gissa vad? Jag har köpt ngt som jag inte vet om det är mitt livs dumhet eller kommer vara mina benhinnors välsignelse.
    Jag köpte sådana där MBT -skor idag! Massajskorna ni vet, som är rundade under och ska tvinga kroppen att stabilisera sig själv. de ska ge bättre hållning, avlasta knän och leder, stärka en massa muskler som inte får jobba i vanliga skor osv. Ap-dyra, men nu har så många rekommmenderat dem så nu sog jag till.
    jag hämtar dem imorgon för de skulle töjas lite i bakkappan i butikens lästmaskin.

    HOPPA de hjälper mig, för just nu är mina ben bara skit med.

  • Im yours

    Hej, hej. Jag har gått 7 km idag, fram-och tillbax på stan.

    Det ska bli spännande att höra vad du tycker om de skorna blomman. Jag har oxå läst om dem.

    Dax att knoppa in, jag är aptrött

    Natti

  • tonårsmorsa

    Passionsblomman: MBT-skor är jättebra, det har jag också. Jag var ute en vända med mina förra veckan, men eftersom ryggen är som den är så blev det för stor belastning med dem, så nu får de vänta tills jag är lite bättre. Just nu räcker det med stillsamma promenader med vanliga walkingskor.

    När du börjar gå med MBT-skor så är det bra om du vänjer kroppen lite långsamt. Använd dem bara korta stunder i början. Jag köpte mina förra året och i början gick jag kanske 10 minuter om dagen med dem. När man sen vant sig kan man ha dem på sig hela dagarna.

    Ikväll åker jag och bm till Åland. Hoppas ryggen är med mig så det blir lite dans. Siktar på många steg. Men nu ska jag ge mig ut på stan och fixa lite grejer först. Ha det bra.

  • passionsblomman

    Ja jag fick en dvd med instruktioner för skorna, så det framgick rätt tydligt att man skulle ta det lite i taget.

    Jag får väl gå en liten provrunda i dem och se hur det känns.

  • warren
    passionsblomman skrev 2009-04-13 20:15:00 följande:
    [citat]
    Är du brevbärare och brukar kuta runt med posten? Det är ju isåfall as-bra, för då blir det ju en del steg bara genom att gå till jobbet.

    Synd bara att man inte springer i så många trappor. Jobbar jag inne så gåra jag i snitt 13000 steg bara på jobbet. Men nu kör jag ju som sagt bil i 5 timmar och då händer det inte så mycket.

    Nu har jag fått ont i min rygg oxå. Tror att mitt bäcken är snett och ska till min naprapat nästa vecka. Funderar oxå på att köpa MBT-skor men får nog vänta på skattepengarna först.

    Kämpa på!!
  • passionsblomman

    Mina MBT-skor står kvar i butiken idag och ska nog töjas ut lite mer i lästmaskinen, alternativt de skickar ett par nya ifrån MBT, för de här visade sig vara mindre än storleksangivningen, och jag vet inte om det räcker att få dem lite töjda, eller om jag måste ha lite större. Man är ju inte direkt beredd att chansa med så dyra saker.

    Nu måste jag snabba mig ut, för jag jha rinte gått min runda idag. Hinner nog inte så långt jag borde, men en bit iallafall nu innan det blir mörkt.

  • september2009bröllop

    idag tog jag på mig stegräknaren när jag åkte *skäms* till jobbet.. på en hel dag(8 timmar) hade jag bara gått 1087 steg och när jag komemr hem så går jag inte så mycket mer än ut till köket i princip.. fy vad jag skäms..

    nej nu blir det till att gå upp lite tidigare på morgonarna och promenera till jobbet.. bilen får stå framöver

  • september2009bröllop

    fick så dåligt samvete att jag gick på en lite drygt 7000 stegs promenad nyss

  • tonårsmorsa

    Min stegräknare har bestämt sig för att inte gå längre än till 29. Får nog skaffa mig en ny om den inte hoppar igång igen.

Svar på tråden 1 miljon steg på 10 veckor