• warren

    1 miljon steg på 10 veckor

    Hej!

    I morgon tänkte jag att jag skulle ta på mig stegräknaren och börja trampa. Samtidigt ska jag försöka i så stor utsträckning som möjligt dra ner på kakor, godis och glass.

    Om 12 veckor gifter jag mig och jag vill känna mig vacker på min stora dag. Därför sätter jag upp som mål att på 10 veckor gå 1 miljon steg. Det är knappt 15000 steg om dagen, dvs inget jätteprojekt.

    Någon som vill hänga på? Sen kan man gå in och peppa varandra när det känns tungt. Kom gärna med andra förslag på något enkelt och hälsosamt.

    kram

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-04-13 20:08
    1 vecka, 9 kvar. Kör hårt.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-05-14 21:12
    Nu har halva tiden gått och det verkar som om alla har varit jätteduktiga. Kämpa på 5 veckor till så får se vem som först når miljonen.

  • Svar på tråden 1 miljon steg på 10 veckor
  • passionsblomman

    Idag har jag varit tvingad att gå omkring en hel massa och sedan gå sketalåångt med min son för vi har bara en bil just nu, så fort gick det inte men det blev iallafaall 17255 steg idag. Det var bra, för jag har inte hållit mina minimumsteg alladagar denna veckan. Så nu jämnar det ut sig till min fördel.
    Hur går det för er andra? är det bara jag som fortfarande har ont i smalbenen?

  • tonårsmorsa

    I onsdags lyckades jag riktigt bra. Startade dagen med shopping (över 10000 steg bara där), sen åkte vi till Åbo (och inte Åland som jag virrat till det med ). Blev en del (dans)-steg under kvällen, men då hade jag inte stegräknaren på så vet inte exakt hur många steg det blev allt som allt, men helt klart nöjd.

    I går strejkade stegräknaren och stannade konstant på 29 steg. Ska väl i ärlighetens namn erkänna att jag inte gick så mycket heller, men nog var det mer än 29 steg i alla fall.

    I dag har jag fått igång stegräknaren, men det hjälper inte så mycket när man suttit i bilen mest hela eftermiddagen och kvällen. 444 steg hittills. Kanske tar jag en promenad lite senare.

  • T0612

    passionsblomman skrev 2009-04-17 22:26:22 följande:


    Idag har jag varit tvingad att gå omkring en hel massa och sedan gå sketalåångt med min son för vi har bara en bil just nu, så fort gick det inte men det blev iallafaall 17255 steg idag. Det var bra, för jag har inte hållit mina minimumsteg alladagar denna veckan. Så nu jämnar det ut sig till min fördel.Hur går det för er andra? är det bara jag som fortfarande har ont i smalbenen?
    jag får fortfarande ont i smalbenen oxå..=(
  • T0612

    Ett plus dock är att jag har gått ner 4 kg på de 4 veckorna som jag har gått minst 14000 steg varje dag :P snacka om morot :D

  • passionsblomman

    OOOH GRATTIS vad duktig du är!


    T0612 skrev 2009-04-18 10:10:34 följande:
    Ett plus dock är att jag har gått ner 4 kg på de 4 veckorna som jag har gått minst 14000 steg varje dag :P snacka om morot :D
  • september2009bröllop

    idag har jag tagit två promenader och kom då upp i 15702 steg så nu är jag riktigt trött i benen..

  • passionsblomman

    Jag har gått mina drygt 11000 och det är jag nöjd med av orsaken att jag egentligen hade lust att skita i det...

    ...MEN jag inser att ska jag gå ner i vikt i det tempo jag vill, så måste jag upp i de där 14-15000 stegen för den här veckan minskade siffrorna på vågen bara med ett hekto, mot 9 förra och det är 3500 steg /dag som skiljer mellan veckorna.
    Men, mina benhinnor har inte varit med mig så jag har anpassat mig lite till det.
    Hoppas det går att ge järnet nästa vecka nu istället.

  • september2009bröllop

    tänk bara på att det är viktigt att du lyssnar på din kropp blomman.. Säger den ifrån gör den det av en anledning.. Har du testat nya skorna än då?

    Jag hörde av en vän att för att behålla vikten ska man gå ca 10 000 steg om dagen och vill man gå ner måste man upp i minst 12 000 steg..

  • passionsblomman

    Ja, det är det viktigt att påminna sig om! det är lätt att nästan bli lite manisk.
    Det är lyssnat på kroppen jag gjort denna veckan, så jag är nöjd att jag kunnat gå iallafall över 11000 steg om dagen. Jag har 10000 som minimum.

    Jag måste byta MBT-skorna imorgon. Har provat dem härinne och de smiter åt så fötterna domnar-inte så bra...
    Det ska bli spännande att gå med dem. Jag antar att man får lov att ta en lite kortare prommis i dem först och sedan en till i de gamla, tills man vant sig. man ska ju ta det stegvis med dem-oooh vad ordvitsigt det blev nu då...hehe!


    september2009bröllop skrev 2009-04-19 20:55:57 följande:
    tänk bara på att det är viktigt att du lyssnar på din kropp blomman.. Säger den ifrån gör den det av en anledning.. Har du testat nya skorna än då?Jag hörde av en vän att för att behålla vikten ska man gå ca 10 000 steg om dagen och vill man gå ner måste man upp i minst 12 000 steg..
  • september2009bröllop

    ja det tror jag oxå är en bra idé.. Att varva skor.. Det är iaf det jag valt att göra med mina nya walking skor.. En promenad i de nya sen en två tre stycken i de gamla.. Man måste ju töja ut och gå in skorna försiktigt..

Svar på tråden 1 miljon steg på 10 veckor