• warren

    1 miljon steg på 10 veckor

    Hej!

    I morgon tänkte jag att jag skulle ta på mig stegräknaren och börja trampa. Samtidigt ska jag försöka i så stor utsträckning som möjligt dra ner på kakor, godis och glass.

    Om 12 veckor gifter jag mig och jag vill känna mig vacker på min stora dag. Därför sätter jag upp som mål att på 10 veckor gå 1 miljon steg. Det är knappt 15000 steg om dagen, dvs inget jätteprojekt.

    Någon som vill hänga på? Sen kan man gå in och peppa varandra när det känns tungt. Kom gärna med andra förslag på något enkelt och hälsosamt.

    kram

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-04-13 20:08
    1 vecka, 9 kvar. Kör hårt.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-05-14 21:12
    Nu har halva tiden gått och det verkar som om alla har varit jätteduktiga. Kämpa på 5 veckor till så får se vem som först når miljonen.

  • Svar på tråden 1 miljon steg på 10 veckor
  • Im yours

    Hejsan. Idag sov jag länge, nu ska det fixas frukost. Inte lika soligt idag, men såklart ska det promeneras. Helt underbart att upptäcka våren till fots.

    En bra dag önskas till alla!

  • nni

    Vet ni. Min stegräknare e tråkig. Jag går mina vanliga en timmes runder istället. Den e väldigt okänslig, tar inte steg alltid. Så tycker det mest e jobbigt. Lycka till alla andra! Kanske hänger på här sedan om jag köper en ny

  • passionsblomman

    ÅÅÅH vad segt!

    Min är jobbig så att man måste ha den alldeles rakt och på helt rätt ställe på höften, så jag har tagit ett litet verktygsbälte som jag spänner på mig när jag ska ut, och då sitter den helt tight, plus att jag kan ha telefonen med mig (så min son når mig när han får vara ensam en stund)
    Min tar inte steg förrän man gått minst sex irad utan att stanna. Det gör ju att inomhussteg och joobbsteg inte blir lika många som de som får steg på sina bara de flyttar sig ett steg..

    Det ska visst finnas som man hänger om halsen också. En sådan funderar jag på...

    Hoppas du hittar en annan bra, eller en annan metod. Jag börjadeutan räknare och körde att jag skulle gå i rask takt en viss tid istället. Det blir ju samma sak, men man får kolla sin klocka då istället. Lycka till-kramar!


    nni skrev 2009-04-13 11:54:26 följande:
    Vet ni. Min stegräknare e tråkig. Jag går mina vanliga en timmes runder istället. Den e väldigt okänslig, tar inte steg alltid. Så tycker det mest e jobbigt. Lycka till alla andra! Kanske hänger på här sedan om jag köper en ny
  • nni
    passionsblomman skrev 2009-04-13 12:04:44 följande:
    ÅÅÅH vad segt!Min är jobbig så att man måste ha den alldeles rakt och på helt rätt ställe på höften, så jag har tagit ett litet verktygsbälte som jag spänner på mig när jag ska ut, och då sitter den helt tight, plus att jag kan ha telefonen med mig (så min son når mig när han får vara ensam en stund)Min tar inte steg förrän man gått minst sex irad utan att stanna. Det gör ju att inomhussteg och joobbsteg inte blir lika många som de som får steg på sina bara de flyttar sig ett steg..Det ska visst finnas som man hänger om halsen också. En sådan funderar jag på...Hoppas du hittar en annan bra, eller en annan metod. Jag börjadeutan räknare och körde att jag skulle gå i rask takt en viss tid istället. Det blir ju samma sak, men man får kolla sin klocka då istället. Lycka till-kramar!
    Ska kanske hänga på här sedan, men då blir det nog inte en miljon steg. Tack så mycket för förslagen! Kram tbx
  • passionsblomman

    Nä, det kanske inte blir en miljon för mig heller, men dagliga promenader iallafall...

    Idag behöver jag saker som tillexempel den här tråden, för nu har jag gått i tio dagar i sträck och idag är jag trött, mör och inte alls så sugen, MEN det är då det är bra att läsa här. Jag vill ju inte ha en dag då jag inte kan logga några steg alls på mitt excel-ark! Fast en vilodag ibland tror jag man behöver också. Nu SKA jag snart resa mig och gå ut.

  • tonårsmorsa

    Hej! Ser att det är flera som har problem med sina stegräknare. Min fungerar som Passionsblommans, man måste gå sex steg innan stegen registreas, men den registrerar då även de steg man tagit innan. Tänker man aktivt på detta så kanske man också tar några extra steg bara för att vara säker på att de registreras.

    Min stegräknare måste också sitta helt rakt för att registrera stegen ordentligt. Detta har jag löst genom att sätta fast den i BHn (mitt mellan brösten). Det enda man ska tänka på då är att man har en BH som sitter tight mot huden mellan brösten, annars lutar stegräknaren framåt och känner inte av stegen ordentligt. Kanske ett tips för dem som inte lyckas få stegräknaren att funka ordentligt på höften.

    nni: Jag går långt ifrån 15000 steg om dagen, men jag har det som mål för framtiden. Just nu är jag glad om jag klarar en halvtimmespromenad om dagen.

    Lycka till allihop!

  • tonårsmorsa

    Nu har jag varit ute på en skogspromenad - 4500 steg blev det.

  • warren

    Vad duktiga alla är. Jag har denna första vecka gått 112829 steg. Alltså ett litet försprång till miljonen. Det minsta jag har gått på en dag är 14595 och det vill man ju alltid slå.

    Denna veckan ska jag köra lantbrevbäring på jobbet så då gäller det att ut och gå på kvällarna. Har funderat på att gå till jobbet, har 4,5 km dit, men får se hur det funkar med att hämta barnen.

    Bra jobbat. Fortsätt så här så har vi nått miljonen på 9 veckor.

  • passionsblomman

    Är du brevbärare och brukar kuta runt med posten?

    Det är ju isåfall as-bra, för då blir det ju en del steg bara genom att gå till jobbet. Jag saknar alla tusentals steg jag fick på mitt förra obb.
    Tar onekligen lite mer tid nu, när jag måste gå allt genom promenader.

    Nästan 7000 blev det nu på min vilodag. Det får duga, för jag behövde vila mina ben.


    warren skrev 2009-04-13 20:08:15 följande:
    Vad duktiga alla är. Jag har denna första vecka gått 112829 steg. Alltså ett litet försprång till miljonen. Det minsta jag har gått på en dag är 14595 och det vill man ju alltid slå. Denna veckan ska jag köra lantbrevbäring på jobbet så då gäller det att ut och gå på kvällarna. Har funderat på att gå till jobbet, har 4,5 km dit, men får se hur det funkar med att hämta barnen. Bra jobbat. Fortsätt så här så har vi nått miljonen på 9 veckor.
  • tonårsmorsa

    Det blev ytterligare en promenad nu på kvällen, så totalt 10500 steg idag.

Svar på tråden 1 miljon steg på 10 veckor