• nennesjuttioåtta

    Lös biljett till barnkarusellen!

    Välkomna nya som gamla tivolibesökare!

    Nu drar en ny tur av barnkarusellen igång! Kliv på och du får uppleva en galet snurrig tid: Att bli illamående, spy, klämma ut vattenmeloner genom små hål och vinna högsta vinst på Tombolan och efteråt tycka att det var en jäkla häftig upplevelse och direkt efter det sätta sig i den familjevänliga berg- och dalbanan. En del tycker den är hysteriskt rolig, även om vissa bitar av turen kan kännas lite jobbiga. Men hur vanligt är det att få sova när man är på nöjesfält - EGENTLIGEN? Det är bara att gilla läget, och har du väl klivit på kommer du aldrig av!

    Vissa av oss har, enligt lagen om all tings jävlighet, ställt oss i fel kö och väntar fortfarande på att få kliva på...

    Men i väntan på att det ska bli dags för nästa tur så finns ju förstås Flumride som alla får åka med gratis (även de som redan sitter på bergbanan får respit för en tur då och då, utan att passera Gå). En helt fantastisk skapelse där vi glada i hågen får åka stock, bli våta och få en hisnande avslutning som killar rejält i magen, förhoppningsvis med en hel del sprut och om det känns bra så får vi åka ett varv till.

    Nu åker vi!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-11-02 17:37
    Attans, jag glömde ju nämna att vi som står i fel kö såklart hamnar av misstag i kön till Fritt fall ibland. Otäck upplevelse men vet inte om väntan innan nedsläpp är värst eller själva nedfärden. *ryser* Dock landar vi med fötterna på jorden till slut, mycket tack vare alla ni andra som tar emot oss så vi landar mjukt.

  • Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!
  • sweetstreet

    Tror att luften gick lite ur mig efter mötet för nu känner jag mig lite lätthövdad....
    Typ att hjärnan försvann lite... Eller energin I hjärnan....
    Jaja, hoppas jag hittar den igen för jag har typ hundra saker att fixa emd snarast nu!

  • Blivande fru L

    Ore - vi är väldigt synkade, verkar det som. Tanten kom till mig också idag, en dag för tidigt. Är besviken och nästan lite arg (inte för att det lär hjälpa), nu j*vlar ska det redas ut varför det inte blir något!

  • sweetstreet

    Blivande FruL,
    Fan vad trist med tantbesök!!!
    Kram till dig!
    Hur är det har du påbörjat ngn utredning eller ska ni göra det nu?

  • Ore

    B fru L: Attans, jag som tänkte uppehålla henne här ett tag...

    Själv var jag mer besviken förra gången. Och så blev jag litet extra besviken när jag inser att om min cykel blivit två dagar kortare hux flux, och jag ska räkna med den längden på nästa cykel, ja då riskerar jag att få ÄL redan nästa söndag. Och hur kul är det när jag åker bort på torsdagen, utan maken, och kommer hem söndag kvällen... Och missar vi det försöket så dröjer det nog litet, eftersom maken tycker att vi ska undvika att få en bebis beräknas födas runt jul... Jag höll med honom innan vi började, nu tycker jag att "bebis när som helst" låter alldeles utmärkt...

  • Fru E

    Hej Sweetan kul att motet med chefen gick bra och att hon tog det relativt bra. Aldrig latt att fa ur sig "hemligheter" till chefen men nagon gang maste det komma ut.

    Fru L-hemskt vad tanten hittar alla nu har hon skaffat karta och kompass???????

    Ore-jag tankte sa med innan att en decemberbebis vill vi inte ha men nu tanker jag INTE lata det paverka for nu vill vi ha en bebis!!!!

    Ego:nu nar jag ar vet att min AL funkar som den ska sa har jag sjalvklart borjat nojja over om det kan vara fel pa makens simmare vet att det ar dumt att tanka sa men klart men funderar. Ska ju ta sista simmarprovet i borjan av nasta vecka sa far reda pa det forhoppningsvis innan nasta cykel om de lagger pa en rem....

  • start september

    Bra Sweetan att det är avklarat och gick bra! Tack för rapport om lillans matvanor - kul att jämföra. Här är det gröt morgon och kväll, knappt en deciliter, vilket låter som för er. Till lunch en knapp dl pure med grönsaker och kött samt 1 dl frukt. Lite mellis i form av frukt blir det också och så ammar jag dessutom några gånger, men inga mängder.

    Ore - trist med tant. Vid fjärde försöket började det kännas jobbigt, det vet jag också.

    Välling ja. Inte för att det är ett måste, men vi har bestämt oss för att vi vill. Verkar som alla fått kämpa, bra att veta. Från att truga till alkis alltså. Har ni alla tagit det vid lägggning? Så trist att hålla på och bråka då, när hon bara kommer vilja amma. Grunnar fortfarande på om ersättning får vara ett första steg.

    Gnäll har vi här också. Troligen trötthet (helt plötsligt vaknar hon 2 h tidigare på morgonen), kommande tänder, och möjligen lite början på separationsfas. Och det där eviga försöka resa sig mot möbler och ramla. Alla leksaker är trista också.

  • fru AM

    Start september: När jag slutade amma Livia åt hon fortfarande gröt och hade inte börjat med välling. DET kan vara ett knep!? Gröt äter man ju sittande i en stol en bit ifrån mammas goda bröst. När sedan amningen väl fasats ut så kanske det är dags med välling.

    BS & Cicci: De är ombytliga i humöret de små krabaterna. Det var Livia också i den åldern. Nu (bara ett halvår senare) kan hon pyssla med samma sak LÄNGE. Så det går över. När det gäller humörsvängningar/dippar så KAN det ju bero på blodsockret. Jag brukar erbjuda Livia en banan på vägen hem från dagis. Om hon lackar ur och börjar gnälla innan middagen får hon en liten skål med t ex frysta ärtor, eller paprikabitar. Hjälper oftast.

    Skönt Sweetan att det gick bra med chefen. Så spännande med nytt jobb!

    Blivande fru L: Kram! Tantskrälle!

    Mugglan: Fick mig en bra tankeställare när du skrev att ni gör en grej per kväll. Vi spar allt till helgen och får "ingenting gjort" istället eftersom Livia då är med oss hela tiden. Ska börja sprida ut sysslorna lite. Tack för tipset!

    Har i dag käkat lunch hos världens goaste Telis! Tack för den! Och vilken utsikt!

  • kängu

    Godkväll tjejer!

    Tråkigt Ore och Frugan med tanten

    Ego: Jag tror jag har lite bebisångest. Märker själv att jag försöker undvika att tänka på det. Fasen vad det svänger snabbt- för några veckor sen var jag överlycklig. Tror min ångest har mycket att göra med boende- vi bor ju verkligen inte optimalt just nu. Känns som att vi har begränsade möjligheter att hitta något annat också- kan liksom inte låna en massa pengar nu när jag ska vara mammaledig och bara får ut några tusenlappar i månaden. Hade liksom inte alls med en bebis i planeringen heller, är ändå en hel del planer som måste ändras om i livet. Sorry för deppigt inlägg

  • Fru E

    Kangu-men hur stort bor ni nu?
    Tror det ar ratt sa vanligt att ga igenom lite olika faser av lycka nar man ar gravid, kanske darfor man ar gravid i nio manader sa man hinner vanja sig

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!