• nennesjuttioåtta

    Lös biljett till barnkarusellen!

    Välkomna nya som gamla tivolibesökare!

    Nu drar en ny tur av barnkarusellen igång! Kliv på och du får uppleva en galet snurrig tid: Att bli illamående, spy, klämma ut vattenmeloner genom små hål och vinna högsta vinst på Tombolan och efteråt tycka att det var en jäkla häftig upplevelse och direkt efter det sätta sig i den familjevänliga berg- och dalbanan. En del tycker den är hysteriskt rolig, även om vissa bitar av turen kan kännas lite jobbiga. Men hur vanligt är det att få sova när man är på nöjesfält - EGENTLIGEN? Det är bara att gilla läget, och har du väl klivit på kommer du aldrig av!

    Vissa av oss har, enligt lagen om all tings jävlighet, ställt oss i fel kö och väntar fortfarande på att få kliva på...

    Men i väntan på att det ska bli dags för nästa tur så finns ju förstås Flumride som alla får åka med gratis (även de som redan sitter på bergbanan får respit för en tur då och då, utan att passera Gå). En helt fantastisk skapelse där vi glada i hågen får åka stock, bli våta och få en hisnande avslutning som killar rejält i magen, förhoppningsvis med en hel del sprut och om det känns bra så får vi åka ett varv till.

    Nu åker vi!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-11-02 17:37
    Attans, jag glömde ju nämna att vi som står i fel kö såklart hamnar av misstag i kön till Fritt fall ibland. Otäck upplevelse men vet inte om väntan innan nedsläpp är värst eller själva nedfärden. *ryser* Dock landar vi med fötterna på jorden till slut, mycket tack vare alla ni andra som tar emot oss så vi landar mjukt.

  • Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!
  • _koko_

    lappis - Men hua!! Tänkte först på infektionen jag fick av äp, men då hade jag feber till och från först i en vecka innan jag fick ont i magen, och jag blödde aldrig då heller. Hoppas så att det är övergående och som du säger, bara efterdyningar av mensen.

    Mrs B - Hua igen! Stackars, stackars Malte och stackars er! Att det ska behöva gå så långt innan man får hjälp... Varma kramar till er.

    MSW - Anledningen till att vi gjorde ivf var att jag har endometrios. Endo är en väldigt vanlig orsak till barnlöshet, dels eftersom sammanväxningar t ex kan orsaka stopp i äggledarna och dels eftersom miljön i livmodern kan vara ogynnsam så att de befruktade äggen inte får fäste. Eftersom endo "livnär" sig på mens torkar den ofta ut under en graviditet och har man tur kommer den inte tillbaka efteråt. Sen har ju jag även lagt om kosten och äter en del tillskott nuförtiden för att hålla den i schack. Jag hoppades att vi skulle lyckas på egen hand nu eftersom jag inte märkt av endon någonting sedan jag fick mensen tillbaka, men vågade inte tro att det skulle gå, och absolut inte så här enkelt!

    BS - Hoppsan då!
    Tråkigt med din farmor förresten, hoppas operationen går bra och att hon orkar hålla ångan uppe så hon kommer på benen ordentligt efteråt!

    sweet - Det här var tredje försöket för oss. Hoppas att sverigevistelsen är bra, trots turbulensen!

    Kramar till alla!

  • BrudSommar2006

    Hej Koko, så himla kul att ni lyckades själva nu, hoppas verkligen att endon håller sig borta for ever nu!

    Tyvärr kommer nog inte farmor på benen igen, det är vi nog alla rätt överens om.

  • Lapinette

    Nu loggar jag ut och önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År!

  • Piggelin1

    Hej Lappis,
    ha det bra i Serre & håller tummarna att det inte är ngt konstigt!

    Kram

  • Piggelin1

    God fortsättning förresten!
    Hoppas ni haft det bra i jul - men MrsB, stackars, stackars lille Malte, det låter verkligen inte roligt. Hoppas att han piggar på sig snart nu när han får bästa tänkbara omvårdnad & läkarna har koll på honom & hans värden. Kram

    Vi har haft en mysig jul nere hos mina föräldrar. Ism julklappsutdelningen tyckte Amanda det var mer spännande med "mangelkorgen" än julklapparna som låg däri. Mest spännande att klättra in & ur den Hon har även precis lärt sig att klättra upp i våra Laminos - oj, vad stolt hon var första gången hon klarade av att häva sig upp i den ena
    Idag skulle vi varit hos min bror & hans familj, men hans pojk åkte på magsjuka igår, så vi höll oss borta idag Tur att vi inte hann besöka dem innan de insjuknade, då hade vi väl legat däckade här hemma lagom till nyår & fått ställa in festen vi ska ha
    Så idag blev det en lugn dag med en tvåtimmars promenad (välbehövligt efter all julmat!),lösa korsord (som jag aldrig gör annars) & sen satt jag & kollade på sista avsnittet av "Himlen kan vänta" på Svt Play. Så otroligt gripande, jag grät floder även denna gång, men samtidigt hoppingivande med dessa starka & positiva människor.

  • Piggelin1

    Lappis, om du ser detta - vilken julklapp med ett livstecken från din pappa

  • viktualia

    Lappis - tungt värre!

    MrsB - vilken tung jul!!!! *kramar om jättelänge*

    Själv känner jag mig sanslöst priviligerad... min jul rullar på som planerat... även om mormor är sämre än vanligt och även om min mens är nåt i hästväg. Jag var dock i Sthlm igår och det blev mezestället på Hamngatan - gott! Schyssta drinkar efteråt på Mest på i Götgatan.

    Idag blir det härjande i min hemstad! Får väl samla krafter till eventuella kommande jular med mindre lugn.. hm....

  • muggles

    MrsB: USCH, vad läskigt med Malte! Hoppas verkligen att de kan konstatera vad som är fel (glutenallergi el ngt???). Stackars liten.

    Lappis: nu har du ju åkt men det låter ju jättekonstigt! Hoppar verkligen att det bara var en "glitch" i systemet och att det inte blev värre. Tur i oturen att din man är fransman och att det var till just Frankrike ni skulle... (fast apropå Thailand så är tydligen sjukvården riktigt bra där).

    Vickan: parta lugnt!

    koko: verkligen kul att ni lyckades på egen hand och vad skönt att du inte känt av endon ngt mer. Efter en andra graviditet kanske den håller sig definitivt borta? *hoppas*

    Piggelin: aha nu börjas det (klättrandet alltså) Moa drar sig upp i en pinnstol mha pinnarna i ryggstödet, ganska stark för att vara så liten

    Nä nu är det dags att korka upp lördagsvinet (Alles verloren tror jag det blir) för nu är jag vinsugen!

  • Fru E

    Mrs B-usch vilken jul hoppas er otur vänder nu så ni får fira lite nyår i alla fall

    Lappis-konstigt att det blev så men bra att ni kollat upp med gyn och så i Frankrike med utifall att

    Vickan-passa på att parta medan du kan

    Koko-då kanske endon är på tillbakagång *hoppas hoppas*

    Ego:
    Så är ännu ett kusinbarn tillverkat tydligen och nu är det bara vi som inte fått smått . Vill så gärna ge min mormor den glädjen eftersom min mamma är borta.....men mormor fyller 95 nästa år så inte så mycket tid kvar.....
    Är kring dag 24 idag och märker nada, vare sig tant (hoppas på att cykeln inte är 40 dagar som förra var men om den inte ska vara det så borde jag börja spotta snart tycker jag....) eller symptom och som vanligt är jag nojjig och tror att proverna visar att ÄL inte varit denna månaden eftersom stickorna inte gav utslag mellan dag 10 och 15 men men bara att ta sig i kragen och gosa med brorsbarnen här hemma istället.

    Vi skulle ha åkt till Stockholm över nyår och hälsat på våra vänner som precis fått barn och biljetter och allt var bokat. En resa vi sett fram emot i 1 1/2 månad eftersom vi inte ses så ofta! MEN igår ringde de och sa att vi inte kunde komma eftersom killens syster hade kommit dit alldeles nerförkyld och smittat den den lilla så illa att ambulansen fått komma och hjälpa henne att andas . Så nu hade läkaren gett dem "husarrest" i 10 dagar så den lilla hinner bygga upp immunförsvaret lite. Att man som besökare inte kan tänka lite själv, vad ARG jag blir! Och inte kunde vi avboka biljetterna heller utan jag har fått lägga ut dem på blocket och sen försöka ringa kundtjänsten imorgon och förklara allt. Avbokningen gällde tydligen bara om man själv blev sjuk och inte de man skulle resa till......och såklart fick maken sig en känga av mig av allt ovan när jag tyckte att han kunde lägga ut biljetterna

    Oj, vad långt det blev!

    Dags att värma sig lite framför brasan och lyfta humöret!!

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!