• Finlan­ds tjejen
    Äldre 2 Apr 06:32
    42786 visningar
    222 svar
    222
    42786

    pampas brudar se hit

    Hej, jag har märkt att vi är många från pampas på den finska tråden nu lagar jag en egen för bara oss pampas bor. Välkommen in!

  • Svar på tråden pampas brudar se hit
  • Blir_F­ru_070­7
    Äldre 10 Jun 21:32
    #0

    kiija: Mina systrar fotade för en tid sen på en fest, det var med digikamera. Vissa av bilderna var nog helt ok, men det var nog mest sådana som hade halva fotot himmel osv... Jag är lite rädd för att det inte blir så lyckat...
    Sambons ena syster brukar nog fota, men jag har aldrig sett fotona som hon har tagit, så jag har ingen aning. Min mamma skulle kanske kunna knäppa ngt foto, men hon är så nervös o oteknisk då det är ngn kamera hon inte är van med. Min pappa har aldrig fotat. Sambons pappa fotade oss en gång o det blev väldigt misslyckat, jag ångrar ännu att vi inte bad ngn annan... Sambons mamma är ingen expert heller... Nå, det är väl nog bara att ta en massa foton med digikamera o hoppas att nu helst ngt blivit bra! Men saken är den, om de råkar ha på fel funktion, att det i misstag vrids till långslutartid eller nattbild (ratten man vrider på kan ibland i misstag vrida sig själv, så man måste hålla koll) så då blir ju ALLA bilder dåliga... Sen så tog de också en gång inomhus utan blixt o jag frågade varför de tar utan, de svarade att de blir så ljusa om man har blixt, men sen när de såg fotona så var de mörka o suddiga... Jag bävar för det här med fotograferandet, jag vill så gärna ha bra foton!
    Sen är jag också lite nervös för när fotografen tar våra foton före, jag har en benägenhet att alltid försöka lite för mycket o sen då man ser sig själv på bild så grinar man konstigt, nedre tandraden syns eller så har man knipit ihop munnen på ett konstigt sätt... Helt ansträngt! Allt annat är jag inte nervös för, med fotograferandet är ngnting jag nästan har mardrömmar om!

  • mius_
    Äldre 11 Jun 09:37
    #0

    jag har också funderat på det där att vad om alla foton blir förstörda!? mina föräldrar har oxå en sån digikamera där "ratten" emellanåt vrids av misstag, och sen är det som borde ha varit fina foton en massa filminspelningar bara. såå, vi gör som så, att vi har 2 kameror, min morsa fotar och sen nån annan,då borde risken för bara dåliga foton vara mindre. ska till stan o inhandla nå grejjer ida, blandannat servetter,dukar o sånt.

  • Blir_F­ru_070­7
    Äldre 11 Jun 11:39
    #0

    Har just fixat passfoton till körkortet o passet. Var o pratade med banken, de får automatiskt uppgifter om namnbytet o man kan beställa nya bankkort innan man fått sitt nya körkort, men då man hämtar de nya bankkorten så måste man uppvisa sitt nya körkort.
    Har också skaffat halsband o örhängen. Ska nog skaffa lite smink till, en ny parfym (funderade på Noa, den verkar bra), ska köpa engångschampagneglas o drycker.

  • Blir_F­ru_070­7
    Äldre 11 Jun 14:30
    #0

    Ska ni ge ngn liten "present" åt gästerna? Vilken typ av placeringskort använder ni? Jag förstår att det är skillnad på hur många gäster man har, om man har typ 200 gäster så sitter man inte o skriver namn med målarfärg på stenar direkt... Vi har endast 27 gäster + vi, så det skulle vara kul med ngt roligt alternativt till ett "vanligt" placeringskort. En liten segelbåt där det står namnet på seglet? Vi är skärgårdsmänniskor, men varifrån skulle man få tag i den lilla båten, tälja själv?...nej.

  • Fru070­7
    Äldre 11 Jun 14:47
    #0

    Vi har små presentaskar med chokladhjärtan i åt våra gäster, vi ska göra dom själva. Har lagat askarna men ska fixa hjärtanen nu här småningom och slå in dom i foliepapper så de int smälter el nåt.

    Placeringskort har vi limegröna som vårt tema, klistrat dit silverhjärtan och skrivit namnen själv förhand med en caligraf penna, 96 st :)

    Skriv på meflöten, de där korkarna o lägg dem att flyta i glasen.

    Skriv på ett blad med silverpenna.

    SKriv på en sten

  • kiija
    Äldre 11 Jun 15:07
    #0

    vi (=jag) har lagat placeringshjärtan, (150st) att lägga fast på glasen...ideen e tagen från www.brudobrollop.se. åså ska jag trä två marmelad godis hjärtan på "grillstickor" å lägga på tallriken.

  • kiija
    Äldre 11 Jun 15:12
    #0

    blir_fru..

    här finns lite skärdgårdsteman:
    matochfritid.yle.fi/tema.php

    kanske du kan få ngn idé därifrån?

  • kiija
    Äldre 11 Jun 15:16
    #0

    Blir_fru

    här finns det också masor med ideér!!!!

    brollopsplaner.blogspot.com/

  • Finlan­ds tjejen
    Äldre 11 Jun 16:31
    #0

    hej

    o vad mycket folk som har skrivit här sen senast jag var inne o kollade runt. Vi har blitt några fler.. först trodde jag att det inte ver så många från trakterna som var inne här o plitar ner nått.

    Snart brud: hör av dig vi skulle kunna ta kaffe nån dag o snacka lite bröllop och annat skoj. Jag får semester efter midsommar så då borde jag vara ledig...

    nån annan som har nått skoj att berätta, vem var det som hade blivit hippad?

  • Blir_F­ru_070­7
    Äldre 11 Jun 17:20
    #0

    Tack för alla tips och länkar! Jag har kollat lite på dem, där finns mycket bra, måste ta någon pysseldag och riktigt fundera över festen. Hittills har det blivit fixat mest för vigseln o kläder, smycken, smink o sånt, har inte riktigt hunnit komma till festplaneringen, o det är ju inte länge kvar... ca 25 dagar då man kan göra ngt...minus midsommar o alla andra lata dagar...
    Imorgon ska jag ringa till prästen för att bestämma tid för genomgång av vigsel o så ska jag och vaxa benen för första gången... aj.

Svar på tråden pampas brudar se hit