• Finlan­ds tjejen
    Äldre 2 Apr 06:32
    42772 visningar
    222 svar
    222
    42772

    pampas brudar se hit

    Hej, jag har märkt att vi är många från pampas på den finska tråden nu lagar jag en egen för bara oss pampas bor. Välkommen in!

  • Svar på tråden pampas brudar se hit
  • kiija
    Äldre 13 Jun 19:56
    #0

    Willemo: nog verkar det som du skulle ha de "på raden".

    jag håller på å kämpar me festhäftet för tillfället så vi ska göra det själva.

    åså håller jag på allt "onödigt" klista klippa limma..... hade hoppats att jag skulle ha allt sånt färdigt före gubben kommer hem...... men det är tydligen att hoppas för mycket...

    Vi har sista anmälningsdatumet på fredag och ännu är det nästa 50 st!!!! som inte sagt om de kommer eller inte... man kan ju få nerfe med mindre.

    Blir_fru.. nyfiken som jag e blir det mycket dyrare att ha fotografen även i kyrkan?

    ne nu e det klista, klippa som gäller och dubbelavsnitt av lost.....

  • Blir_F­ru_070­7
    Äldre 13 Jun 20:37
    #0

    kiija: direkt efter att jag avslutat samtalet så kom jag på att jag glömt att fråga vad det skulle kosta... typiskt, men, det går alltid att ringa på nytt, sen ngngång. Jag var så helt inställd på att vi skulle ha honom att fotografera i kyrkan också, då jag varit så orolig för att vi skulle ha så få foton från bröllopet, o då tyckte jag att vigseln var viktigast, o på festen kan man ändå lite "styra o ställa" själv så att ngn fotar. Och så tyckte jag att det skulle vara kul att ha ett gruppfoto av alla utanför kyrkan.
    Jag frågade då i februari vad det skulle kosta att ta bröllopsfoton utomhus o han sa 70-80 euro + resekostnader (han kommer från Närpes till Korsnäs), så jag räknar att fotograferingen före vigseln blir ca. 100 euro, o då tar han foton i ca. en timme o kollar igenom dem sen i sin atelje o väljer ut de bästa (han har digikamera). Om jag skulle uppskatta vad han tar till för att ta i kyrkan, så skulle jag slå till med 80 euro till, men då tror jag att jag nog har tagit i, hoppas jag i alla fall...men, får väl kosta vad det kostar, så kanske jag inte ringer o frågar upp det, det är en sak som jag nog lägger pengar på, efter de mardrömmar jag har haft om hur de bröllopskort tagna av vår kära familj skulle kunna se ut...

    Vad kostar er fotografering?

  • Fru070­7
    Äldre 14 Jun 08:24
    #0

    willemo:

    KOlla in min lista på föregående sida.. där kan du lätt kolla om det är nåt du har glömt :)

  • Fru070­7
    Äldre 14 Jun 08:36
    #0

    Blir Fru 0707

    Vår fotografering kostar 50 e som grundavgift + km ersättning 55 e + 27 e för svartvit fotografering + sen alla foton vi vill beställa så blir nog runt 350 euro skulle jag tro. Då gör vi en talva som kostar ca 140 e med olika foton på oss. Då tar vi foton endast utomhus i ca 1 timmes tid, inga studiofoton.

  • Blir_F­ru_070­7
    Äldre 14 Jun 08:50
    #0

    Svartvita foton har jag inte alls kommit ihåg, jag har nog inte hunnit fundera så mycket på fotograferingen ännu, borde hinna göra det...en sak till att addera till "måste göra"-listan...som är LÅNG.

    Kommer ni att säga åt fotografen hur ni vill stå på fotona o vilken typ av foton ni vill ha eller kommer ni att ge fotografen "fria händer"? Hur många av var sort o vad förslags foton vill ni ha?

  • kiija
    Äldre 14 Jun 10:18
    #0

    Vår fotografering kostar 150?..å då får vi ta både inomhus o utomhus foton.

    vi skulle egentligen ha pratat med fotografen redan för en månad sen och funderat på olika foton, men vi har inte hunnit..så det får vi göra sen då sambon kommer hem..

    skulle ha varit kul att ha foton även från utsidan av kyrkan, men det tror jag att min kompis får fixa...

    min sambo har varit och shoppat engångskameror till festen, så nu har vi det klart

    har ni andra gjort klart ert vigselprogram redan? satt o funderade på det en dag men eftersom vi skall ha genomgång med prästen först samma vecka så blir det väl ngt som vi får laga i sista sekund...men om det är ngn som har gjort sitt klart o vill visa då får ni JÄTTEgärna maila mig på brollop280707@hotmail.con

    jag sitter bara nu och väntar att de skall ha billigt öl på prisma eller Cm, de brukar ju ha det till midsommar... så då skall jag engangera närmaste släkten så skall vi fara o shoppa:)
    (kommer att vara "pinsamt" att ta vår 9 månaders dotter med sig och fara o handla X antal 12 pack....... undrar vad de andra kunderna i butiken kommer att tänka )

  • kiija
    Äldre 14 Jun 10:19
    #0

    hmm. det verkar som om jag har dyraste fotografen

  • Blir_F­ru_070­7
    Äldre 14 Jun 10:39
    #0

    kiija: jag tror inte att ni har så dyr, ni får säkert jättemånga foton då ni tar både inomhus o utomhus o kanske ni också har svartvita medräknade. Jag vet inte vad vår blir att kosta exakt (eftersom jag inte har frågat), men jag skulle tro att vår blir dyrare än er då man börjar räkna ihop alla foton som man inte har kommit ihåg att fråga efter första gången... Har ni med brudnäbbarna på fotona också?

    Tar fotografen med digi- eller filmkamera?

  • Fru070­7
    Äldre 14 Jun 10:57
    #0

    Cm här i åbo har i alla fall nu lapin kulta 24 st lådor för 17 e st!

    Vi har sagt åt fotografen hurudana foton vi vill ha, visat lite bilder och sånt så hon vet ungefär vad vi vill ha, sen får hon gärna komma med egna ideér oxå :)

    Hon sa att de tar runt 10 olika poser å sen många foton av varje posé.

    Min kompis som e amatörfotograf skall fota oss oxå, samt ta alla grupp foton och sånt, så tror och hoppas på att vi får många bra foton.

    Vi kommer inte att ha engångs kameror de blir dyrt att framkalla samt man kan int garantera att de ens blir nå bra kort, så tänkte vi i alla fall, räknar med att 90 % av gästerna har med sin digikamera så att vi kan få deras bilder senare, + att vår kompis skall fotografera alla gäster så vi åtminstone har 1 foto av alla gäster.

  • tindra star
    Äldre 14 Jun 11:38
    #0

    Hej!

    Jag är också från Pampas och vi skall gifta oss 28.7. Var ganska aktiv här på BT under förra sommaren och hösten men jag har haft en paus. Nu kommer alla bröllopsnerver tillbaka och jag är här igen...

    Idag känns det som om hela bröllopet blir till ingenting. Vår "riktiga" orkester har avbokat (dubbelbokning, fast vi bokade i september) och idag pratade jag med den nya orkestern. Verkade inte lika lovande men han skulle skicka repertoeren via mail så då får jag ju se...
    Prästen svarar inte fastän jag försökt ringa honom fyra gånger...
    *suck*

Svar på tråden pampas brudar se hit