• Finlands tjejen

    pampas brudar se hit

    Hej, jag har märkt att vi är många från pampas på den finska tråden nu lagar jag en egen för bara oss pampas bor. Välkommen in!

  • Svar på tråden pampas brudar se hit
  • mius_

    jag blev hippad i lördas! jätteskoj hade vi, den kvällen minns jag länge! blev hämtad 16tiden,fick ögonbindel på å så åkte vi lääänge i stekhet bil, en fin bil kan ja ju tala om! :) sen åt vi god mat på en restaurang ute på landet, supergod mat!! kaninöron hade vi då hela gänget på oss haha sen dök en dam med rosa kappsäck upp då vi druckit konjak till kaffet. lustparty alltså! :) sen hade de fixat nå kul skoj test som vi gjorde. sen då vi var lagom lulliga, åkte vi iväg in mot stan, stannade på en hemmafest framotibax, sen till visagrande terassen, friends sen ti stadshotellet. 3 tiden tog jag taxin hem. inte en euro behövde jag lägga ut på hela kvällen, och hade fantastiskt skoj faktiskt, precis en sån kväll jag önskat mej! var förvånad över att så många av mina nära vänner var där, 8 personer var vi. brukar vara svårt alltid att hitta ett datum som passar alla då vi skall träffas.
    på stan ida så hittade jag en gästbok, album för möhippe o svensex foton, samt servetter. men men, mycket kvar att inhandla, men det går ju framåt! vi hade ju bestämt att vi skulle ha en enkel fest, ingen traditionell fest, men hela tiden plockar jag med mer och mer detaljer..

  • Blir_Fru_0707

    Nu har jag bestämt mig angående dukningen. Vi är så förtjusta i blått och skärgård, så de blir den blåa dukningen som finns på den där yle-sidan som kiija tipsade om. Den är superbra! I stället för blå bordsdukar så har vi vita, jag har färdigt stora blåa servetter som jag ngngång köpt på ikea (jag sparar de där rosa servetterna jag köpt till ngt annat tillfälle) o så har vi färdigt snäckor att lägga mitt på borden o samlar lite snygga stenar, alternativt köper en påse. Jag ska köpa till ngr stora snäckskal o färg att skriva förnamnen med, eftersom vi har så få gäster (27 st) så räcker det med förnamn. Så ska jag göra sådana där fågelbon med marsipangodis. Super! I helgen kommer vi nog att vara i Åbo, har inte varit i Åbo på jättelänge, så då ska jag börja pyssla med dukningen. Ska bli riktigt trevligt. Vi (eller snarare jag) hade ju tänkt vitt o rosa som temafärger, men ingenting hindrar ju oss från att sätta till en till färg, o vitt kanske inte räknas som en temafärg eftersom nästan alla har vit brudklänning o vita dukar o sånt ändå.

    Pratade med prästen i telefon, vi har genomgång 3 juli, 4 dagar före vigseln. Måste försöka hinna fixa vigselprogrammet på de 4 dagarna också.

    Min blivande svärmor var o pratade med floristen igår o hon rekommenderade ros aqua (en rosa ros) tillsammans med endera freesia, daggkåpa eller blåklint (men man kan nog ha andra också). Funderade på blåklint, skulle passa med lite blått i buketten, men vit freesia skulle också vara bra. Vad skulle ni välja?

  • SnartBrud?

    Finlands tjejen: Jå det skulle vi måsta göra...jag e bara lite bisi resten av sommaren, men nog måst vi ju hitta nån passlig dag nog. Imogon åker jag till skärgården på jobb och kommer tillbaka först på söndag. Lika bra att jobba nu när A är borta i flera dagar på jobb.

    Vad kul att någon annan oxå har lite skärgårdstema. Det har vi oxå men har ändå färgerna rosa, vit, brun (och lite silver) som temafärger. Men vi har platsen så "skärgård" så det räcker. Stormskärslyktor på borden (vi har beställt 60 st) och som placeringskort har vi flöten (köpte 180 st!!!)och så skall vi ha tjockt rep mitt på borden. Ev lite stenar snäckor och sånt oxå. Vi har stående bord med massor av fisk. Kakan blir en vit med marsipan och rosa gerberan.

  • kiija

    Snart Brud? å vad er dukning låter härlig. Var skall ni har er fest?

    vi kommer ha "ganska" tråki dukning, vita dukar, löpare i brunt o vanilj, bruna servetter o vanilj festhäften o röda hjärtan med namnen på. åså röda bolm arrangenmang på borden. Det får "duga" för oss...

    Blir_fru. kul med fågelbon, du har nog att göra hela helgen nu då :)
    hm, din bukett..ingen aning vad jag sku välja, surf arunt o se ifall du hittar ngn passlig bukett..... det gjorde jag o majla den till min florist ( som oxå är min småkusin :) . Fast jag har inte hittar DEN RÄTTA buketten ännu.. vill ha mörka rosor o lite droppformat, men har inte hittat den rätta bilden ännu.

  • kiija

    070707:
    Blir_Fru_0707: Korsnäs
    Fru0707: Nykarleby (dock bosatta i Åbo)
    mius_: jakobstad

    280707:
    kiija: Oravais

  • Blir_Fru_0707

    SnartBrud: kul att ni också kombinerar rosa och vitt med skärgårdstema! Vi tänkte ha princesstårta som bröllopstårta, men jag har inte pratat med bageriet ännu så jag vet inte vilka färger på marsipanen man kan få av dem. Hade funderat på vitt, men om de inte har det så blir det väl rosa eller grönt. Både jag och min svärmor har varsin liten fyr som man kan sätta ett värmeljus i o ställa på bordet.

    Igår var jag och vaxade benen. Gjorde superont! Hoppas att det inte växer ut så snabbt, men jag misstänker att det tar nog inte så länge innan de kikar fram igen... Beställde också tid till ansiktsvård, fotvård, ögonbrynsfärgning + ansning samt ögonfransfärgning till drygt en vecka före bröllopet. Helrenovering!

  • Willemo

    Har inte varit så aktiv i tråden, men nog läst vad ni skrivit. Gifter mig 11.8 i Korsholm och känner att jag inte har riktigt koll på läget nu. Skriver en lista på vad jag gjort så får ni hojta till om det är nåt viktigt jag glömt:)
    - klänningen inhandlad
    - hårförlängning beställd
    - bukett och blommor beställda
    - gubbens kläder klara
    - inbjudningskorten utskickade
    - serveringspersonal fixad
    - sångare till kyrkan fixad
    - pappret om hindersprövning ligger på köksbordet:)

    Jaa, vad börjar det bli aktuellt att tänka på? Tack på förhand!

  • Blir_Fru_0707

    Willemo: hur är det med fotografering?

    Jag pratade med vår fotograf idag, jag hade pratat senast med honom i februari då vi bokade honom. Vi bestämde att förutom att han tar foton av oss utanför kyrkan före vigseln så tar han även foton under vigseln och sen efter vigseln av oss tillsammans med gästerna. Så nu behöver jag inte oroa mig för om vi ska få bra foton, alla gäster kommer att vara med på ngt foto o förhoppningsvis får vi också bra bilder från vigseln.

  • Willemo

    Jo, fotografering är bokad. Hur kommer ni att göra med festhäften/programblad, ska ni göra dem själva?

Svar på tråden pampas brudar se hit