• Pumpkin

    2008 Sommarbröllop, tråd 4

    Kom igen nu brudar!

  • Svar på tråden 2008 Sommarbröllop, tråd 4
  • Anja 19 juli 2008

    Snitte...

    fniss, jo troligtvis skulle han bjuda dem på en helkväll på krogen om de kom hit. (pratar nu om släkten från Slovakien alltså) men självklart inte alla de andra.

    Ska absolut se till att få igenom min vilja här, för det handlar ju som ni säger om en rätt avsevärd summa pengar!

  • Helmborn2B

    Hej tjejer! Det blåser här en del kan jag lova, men tack och lov så har vi iaf strömmen kvar. fästmanens föräldrar som bor precis nedanför oss har ingen.

    Blir så fruktansvärt arg också, vi köpte en bil för åtta månader sen, en 2004:a, ett halvår efter köpet fick vi lämna in den och de lagade den för 12000:- (!) men sån tur va så gick det på försäkringen. Igår när jag körde så började samma lampor lysa och bilen stannar så nu kan vi inte köra med den. Jätte kul verkligen, nu har "nybils"försäkringen gått ut också men jag tänker ringa dem imorgon och kräva att de fixar den åt oss så vi kan sälja skiten, alternativ häva köpet om man kan göra det för så här ska det verkligen inte vara. Den är ju inte gammal bilen! Måste vara ett måndagsexemplar eller nått. Blir så ledsen det är ju inte sånt här man vill lägga tid, energi och pengar på precis när man har ett bröllop och hus som ska finansieras. suck, ursäkta att jag är så gnällig men man blir så trött av sånt här.

  • Anja 19 juli 2008

    Usch ja, sånt där kan verkligen förpesta tillvaron och göra en minst sagt ledsen, arg och uppgiven.

    Tycker definitivt att du ska kräva att få detta betalt, upphävt köp eller bilen ersatt på nåt vis, förhoppningsvis då inte med ett måndags-ex.

    En ny bil ska man inte behöva laga eller byta ut grejer på efter bara nåt år, om man kör normalt och normalmycket.

    Stå på dig i detta!

  • Anja 19 juli 2008

    Helmborn2B

    Var bor ni? Här blåser det nåt helt galet, vi bor i Lund, i skåne. Man tror att huset ska lyfta ;)

  • MrsNyberg2B

    Helmborn - Du har väl rätt bra skäl för att vara gnällig tycker jag, när det är sådär är det inte roligt.. Hoppas att det löser sig snart för er!!

    Angående baren - Vi kör på betalbar också. Min sambo var först väldigt emot det, men nu har han väl insett att vi aldrig skulle ha råd. Dock bjuder vi på tolvslagsdrickat, gissar på något mousserande eftersom jag hört att man inte ska dricka champagne efter det att man druckit massa annat. Eventuellt kanske det blir någon drinkbiljett också, det beror lite på.

    Vi vill ju gärna ha ett bra bröllop till lågt pris (vem vill inte ha det??). Nu har vi ju lokalen bokad, och räknar på omkring 15.000 för det, utöver det tillkommer ju kläder, blommor, inbjudningar och festprogram (som betalas av julens presentkort). Hår och smink gör jag nog själv, med hjälp av syster. Tårtan gör en kompis och vi betalar ingredienserna, hon tror att vi kan räkna på ungefär 1000 för det också. Resan - tja, vi önskar oss det i present, så får vi se vad det blir och så hamnar vi väl någonstans därefter... Förmodligen kommer vi ta bröllopsresan senare under våren, inte direkt efter bröllopet.

    Blåser som attan här.. Lilla katten är väldigt konfunderad över vad ljudet kommer ifrån och sitter i fönstret och tittar - det viner ju..

  • InaHjärtarAdam

    Helmborn2B :

    vet precis hur det känns när bilen går sönder.. vår har också gjort det så nu ska vi sälja skiten. har lämnat in den till en meck som ska fixa upp den och sälja den åt oss! så förhoppningsvis får vi såpass mycket för den att vå kan täcka lånet vi har tagit på den..

  • sajberpillan

    vad tråkigt det är när saker går sönder! Särskilt nya saker. Man betalar ju liksom för att de INTE ska gå sönder...annars kan man lika gärna köpa en skitbil från
    -74!

  • Maggies

    Tillbaks! Nu måste jag gå igenom allt ni har skrivit.

  • Helmborn2B

    Tack va gulliga ni är! Vi kör ju helt normalt med den så man tycker ju inte att saker borde hända med den redan nu! Om vi inte får häva köpet så kommer vi nog att sälja den iaf så man blir av med den. Sitter och kikar på andra bilar nu.

    Anja74:
    Vi bor i Gbg så vi har väl ungefär samma blåst som ni. Mindre trevligt tycker jag, usch usch.

    Slänger mig in i bardiskutionen också, vi kommer att ha fri bar, men detta är ju bara möjligt på grund av att vi kan köpa drickat i tyskland och ta med till lokalen. Annars hade vi definitivt också haft betalbar! Hur mycket beräknar ni att er dryck kommer gå på ungefär, ni som tar med dryck till lokalen?

  • sajberpillan

    Vår budget landar ungefär på 30 000kr för 50 personer.
    * KLänning: 2000:- (köpt och klar)
    * blommor till bukett o bord: 450 :-
    * hår mm: 1000:- ( om jag inte gör det själv eller beställer en "festfrisyr" iställer för brudfrisyr)
    m2b kläder: 2800:-
    * Fest
    -mat 8000:- (buffé, 150 kr/pers)
    -tårta 500:- (bakar själv)
    -lokal 2800:- (eller i församl.hem = gratis) totalt fest: 16500:-
    * ring: 2000:-
    * foto 200:- (kompis fotar)
    * kort + program mm 800:- (gör själv)

Svar på tråden 2008 Sommarbröllop, tråd 4