• solstickan

    Ris dödar visst fåglar

    Tänkte bara reda ut denna debatten en gång för alla. Det spelar ingen roll vad som står på Naturvårdsverkets hemsida eller vart det nu var, RIS DÖDAR FÅGLAR.

    Jag jobbar som kyrkovaktmästare och nu i bröllopstider plockar vi ständigt döda fåglar.

    De har jättestora uppsvällda magar och det är alltid massor efter en vigsel. Vi ser hur de sitter och pickar i sig och sen hittar vi dem döda.

    Så ta det från en som sett det med egna ögon, kasta inte ris på bröllop. Det finns massor av bra alternativ, såpbubblor, rosenblad, puffat ris eler om ni verkligen vill gynna fåglarna; solrosfrön.

  • Svar på tråden Ris dödar visst fåglar
  • Maria

    Ja man undrar ju lite... TS iaktagelser verkar ju klara, men samtidigt vet jag ju att i hela Asien så äter fåglarna ris från fälten utan att de tar skada. Möjligen skulle det då vara att svenska fåglar som inte är vana vid att ha ris som mat har värre att kontrollera hur mycket de sätter i sig.

  • Becazinha

    På tal om fågeldöd... idag var jag ute och åkte på landet med mina föräldrar. Plötsligt dök en liten fågel ner rakt mot vindrutan och slog i... platt fall blev det. Så HEMSK man känner sig!!!!

  • solstickan

    Det är kyrkovaktmästaren som städar upp allt skräp som blir efter ett bröllop.

    Vi gör även fint innan, randar grusgångar, dammsuger och dammar hela kyrkan, m.m.m.
    Tror inte så många vet det.

    Och appropå ett inlägg längre bak, det är väl självklart att det inte börjar växa solrosor precis framför kyrkan, vi städar och rensar där. Men ute i rabatter och dylikt låter vi det va ibland.

  • Gabbies

    Vi ska ha såpbubblor.. det är nog det bästa alternativet iaf.. det blir inte skräpigt av det, det växer inte och det är inget fåglarna kan äta.. Det finns speciella bröllopsbubblor att köpa som inte ger fläckar på kläderna så egentligen har man inget att skylla på..

  • Blå rosor

    Precis och just därför köpte vi ett fågelvänligt ris...hemskt ju!

  • mimikry

    Någon som provat rosenblad?
    Vi har funderat på det rätt länge, men jag är rädd att det färgar klännigen?

  • Maria

    Rosenblad funkar. De ger normalt inte fläckar på klänningen men KAN göra det om man råkar pressa till dem så saften kommer ut, så är man livrädd för ev. fläckar är det nog inte så bra val. Om det finns färgningsrisk om det regnar vet jag inte. Men helt ofarligt för fåglar och natur är det ju ochinget större städproblem heller (bättre än konfetti så sett).

Svar på tråden Ris dödar visst fåglar