• solstickan

    Ris dödar visst fåglar

    Tänkte bara reda ut denna debatten en gång för alla. Det spelar ingen roll vad som står på Naturvårdsverkets hemsida eller vart det nu var, RIS DÖDAR FÅGLAR.

    Jag jobbar som kyrkovaktmästare och nu i bröllopstider plockar vi ständigt döda fåglar.

    De har jättestora uppsvällda magar och det är alltid massor efter en vigsel. Vi ser hur de sitter och pickar i sig och sen hittar vi dem döda.

    Så ta det från en som sett det med egna ögon, kasta inte ris på bröllop. Det finns massor av bra alternativ, såpbubblor, rosenblad, puffat ris eler om ni verkligen vill gynna fåglarna; solrosfrön.

  • Svar på tråden Ris dödar visst fåglar
  • Malin22

    fåttettryck

    jo, det var vetenskapen som konstaterade att jorden var platt. det fanns flera teorier som presenterades som skulle bevisa det.
    sen var det ju länge "vetenskapligt bevisat" att solen kretsade kring jorden och att jorden var universums mittpunkt.

  • fåttettryck

    Zozo,

    min sambo måste vara den värsta fågelmördaren för vi har på vintern fågelautomaten full med fågelfrön. Värsta överflödet. Vi tänkte inte på att de skulle föräta sig.
    Jag tror nog att det ligger någonting i att ris är särskilt farligt. Jag tror även vi mår bättre av att äta frön än att äta okokt ris, om man bortser från att en del frön innehåller gifter som vi människor inte tål så bra som fåglarna.

  • fåttettryck

    (Malin 22 -- jo, dåtidens vetenskap påstod att de hade bevis, men om man till dåtidens kunskapsnivå lägger dagens granskning av vetenskap så tror jag nog att vi hade lyckats döma ut bevisen och förklara teorierna för icke-vetenskapliga)

  • Malin22

    fåttettryck,

    ja fast det var ju det mitt inlägg handlade om... att det som är vetenskapligt bevisat idag kan motsägas imorgon och att vårkunskap ständigt växer och förändras...
    Du trodde väl inte att jag trodde att jorden är platt!?!

  • Sister of the Night

    Fenix, jag kanske var lite brysk tidigare. Jag tolkade ditt inlägg som att du gjorde dig lite löjlig över oss som tänker på djuren också. Jag är superless på folk som driver med det här att bry sig om andra varelser... Sorry om jag misstolkade dig!

  • Stefans fästmö

    Fenix

    En tanke bara... Hur vet du att duvor inte dör av att äta fimpar? Att de äter dem är ju inte i sig ett bevis för att de inte dör senare, om du inte har följt en fimpätande duva under en lång period... ;) Jag tror inte att fåglar dör av att äta ris, av alla anledningar som redan nämts, men fimpar tror jag är farligare! Det är ju farligt för människor oxå...

  • Hexmaster

    Hej,

    Det är alltså jag som har hemsidan Faktoider.nu, där jag bl.a. skriver att ris-som-dödar-fåglar är en tvättäkta myt. Om det finns belägg för motsatsen vore jag MYCKET intresserad av att ta del av desamma. Bilder på döda fåglar, uppgifter om kyrkor där det inträffat, med mera.
    www.faktoider.nu/ris.html

    Vad beträffar Malin22 - "det var vetenskapen som konstaterade att jorden var platt" så vore jag också mycket intresserad av att få reda på vilka dessa teorier var. Att kyrkan någonsin påstått detta är nys, men uppenbarligen är det inte det som avses.

    www.faktoider.nu/platt.html

  • Smurfina

    proppen>>
    håller med att det blir så roligt då...men samtidigt väldigt patetiskt och löjligt. Man kan inte låta bli att le...även om ämnet är lite smått allvarligt *S*

  • Malin22

    Hexmaster,

    du har rätt i att jag inte menade kyrkan.
    men jag tittade på sidan du länkade till och det står rätt så mkt där redan av det jag vet. eftersom jag aldrig varit särskilt intresserad av ämnet har jag inte lagt några detaljer på minnet, utan minns bara hur min lärare berättade om olika teorier som skulle bevisa att jorden var platt. så tyvärr kan jag inte bidra med mer infomrmation än så...

  • Maria

    Fast i England finns "jorden-är-plattföreningen" som envist än i dag hävdar att jorden är platt... !!

Svar på tråden Ris dödar visst fåglar