• solstickan

    Ris dödar visst fåglar

    Tänkte bara reda ut denna debatten en gång för alla. Det spelar ingen roll vad som står på Naturvårdsverkets hemsida eller vart det nu var, RIS DÖDAR FÅGLAR.

    Jag jobbar som kyrkovaktmästare och nu i bröllopstider plockar vi ständigt döda fåglar.

    De har jättestora uppsvällda magar och det är alltid massor efter en vigsel. Vi ser hur de sitter och pickar i sig och sen hittar vi dem döda.

    Så ta det från en som sett det med egna ögon, kasta inte ris på bröllop. Det finns massor av bra alternativ, såpbubblor, rosenblad, puffat ris eler om ni verkligen vill gynna fåglarna; solrosfrön.

  • Svar på tråden Ris dödar visst fåglar
  • Sister of the Night

    Här måste jag säga att det är exakt lika imponerande av Fenix att bedriva en privat efterforskning och komma fram till den lysande slutsatsen att "duvor dör inte av att äta fimpar."
    Det är ju en fantastisk slutsats, och oerhört relevant i sammanhanget.

    Sjävklart går det utmärkt att använda sig av detta alternativ för Fenix, om Fenix så önskar. Lite udda förstås, men det är ju en helt annan sak.

    Att denna fråga är något enbart engagerar människor som saknar perspektiv på livet var också ganska festlig läsning. Tänk att det är just _denna_ fråga som avgör den saken! Otroligt intressant slutsats, verkligen! :D

  • Zozo

    Skulle det inte kunna vara sa att det inte är riset i sig utan mat i överflöd som ev tar kal pa pipparna som sas inte skulle kontrollera sitt intag? Inte för att jag nagonsin hört talas om det heller.. men i sa fall skulle de alltsa kolavippa även om man kastade solrosfrön eller annat pa brudparet...
    Tja, jag tycker fortfarande att snällaste och tryggaste lösningen (för saväl pippar som vaktmästare) vore att leja ngn att sopa upp ris/frön/pappershjärtan efter utgangen.. Vips sa var problemet löst!

  • Damen i röd hatt

    Ett alterantiv till att kasta riset är ropa "hurra" istället. På så sätt riskerar inte pippisarna föräta sig och man behöver inte heller sopa upp hurra-ropen, för de faller inte ned till marken.

  • Ellte

    *fniss* Ja och det blir jättesnyggt på fotona också *nickar frenetiskt*

  • Ave Maria

    njaaa....tänk nu på att djur oftast har mycket bättre hörsel än vad vi människor har.

    Jag föreslår i så fall ljudbegränsade (djurvänliga) hurrarop. Kanske en decibelmätare till bestmen som kan signalera när det blir för starkt??? :)

    (Ironin flödar ;) :) )

  • *Fenix*

    Sis of the NIght: Hoppas du förstår ironin i mitt förlag att kasta fimpar. Fy va äckligt det vore! Men ofarligt för fåglar?

  • Proppen81

    haha jag älskar när såna här trådar går över styr.. det står så mycket roligt i dom då!!;)

  • fåttettryck

    Till Malin22: var får du ifrån att en hel vetenskap har sagt att jorden är platt? Syftar du på kyrkan? Tron att jorden var platt har väl inget med vetenskap att göra? Vetenskap bygger på att man förklarar de fenomen man observerar med rimliga teorier, men det fanns väl inget som behövde förklaras med att jorden var platt?
    Oj, nu blev det verkligen off-topic. Apropå trådar som går överstyr...

    Vi har nog fallit för såpbubbleidén. Är det något särskilt man bör tänka på då? Speciell sorts såpa kanske?

  • vixen not a tramp

    Köp såna särskilda bröllopsbubblor i små fina flaskor, garanterat fläckfria!

Svar på tråden Ris dödar visst fåglar