Inlägg från: Lavelii |Visa alla inlägg
  • Lavelii

    Orientaliskt bröllop

    Det är en kanalinfattning (tror det heter så??) med sju prinsesslipade stenar på var sida om stenen... älskar den så det gör ont! Och ja Kitkät, det är exakt så det ska kännas!!!
    Ska gravera dem också, och i denna ska det stå "1 Corinthians 13" som är versen ur Bibeln om kärlek "Love is patient, Love is kind..." etc... Den är ju lite för lång för att få plats i en ring haha...
    Och i våra vigselringar ska det stå hans namn och bröllopsdatum i min ring och tvärtom i hans. 

    Kitkät, angående tärnklänningar. Jag ska ju inte ha några tärnor, bara våra vittnen. Så jag kan nog inte hjälpa dig så där jättemkt. Men jag tänker att vissa klänningar ser kanske väldigt simpla ut, men försök föreställa dig dem på tjejerna, med smycken, skor, hår och smink... en klänning växer ju såååå mkt med hela paketet. Sen är ju inte de mest glittriga eller gigantiska klänningarna finast alltid, vilket jag tror du tycker/tänker också (om jag börjat förstå mig på din smak/stil, som ofta påminner om min egen). Älskar ju chiffong i någon annorlunda skärning, som faller så vackert. Det kan se simpelt ut men det är så elegant och vackert.
    Ska se om jag hittar några inspobilder efter jag käkat  

  • Lavelii
    Mustikka, som Kitkät frågade, vad är det du känner inte är fixat?
    Ni kommer säkert träffa dekoratören typ 2 veckor innan bröllopet för att fastställa allt. Det sa han iaf till oss. Vi sågs ju nu för knappt en vecka sen. Sen ses vi igen i augusti och sedan två veckor innan bröllopet då ses vi för att fastställa allt.

    Vi har inte smakat maten än eller så. Känner inte att det är prio just nu. Kommer dock ha med mig mina externa smaklökar, då jag inte riktigt känner hur saker ska smaka osv bara det smakar bra. Men har andra som kan det så då får de gärna hjälpa med det samt komma med idéer för eventuella andra mezerätter. Vi fick önska några om vi inte fann de på listan. Ska boka en tid med Afram för det i augusti tänkte jag. Känns ju onödigt att smaka av det nu, kommer ändå inte minnas hur det smakade haha...

    Och tårtan är inte så viktig för mig, så länge den är fin  
  • Lavelii
    kitkät skrev 2013-06-11 01:21:57 följande:
    Lavelii,
    Jag vet inte om jag förstår riktigt vad du menar med "jag har ingen brudtärna, bara våra vittnen", är inte det samma sak? Era vittnen är väl dom som står bredvid er i kyrkan? 

    Vilken pampig ring du har fått av din blivande man! :) 
    Jag förstår att du är rädd om den, men vad trist att du känner att du inte kan ha den på fingret jämt. Jag skulle inte ens kunna tänka mig att ta av mig min förlovningsring nångång. Jag gör allt med den, duschar, diskar, städar, sover... Jag vill inte ta av mig den varje gång jag ska göra något utan jag vill känna att den är en del av min hud. Men det är jag det. Sen så är min kanske inte lika ömtålig som din, eftersom min är en enstensring medan din har flera stenar. Men jag tror att den tål en del stryk ändå, så var inte alltför försiktig med den, slit den med åldern. Haha. 
    Jo, precis. Jag menade mer att vi inte kommer ha fler än dem. Har för mig att ni tjejer kommer ha fler än just 1 par. Och vi har ännu inte bestämt vem som ska vara våra... står mellan två par, och blir det det ena paret så kommer jag vara med i hennes val av klänning osv så att det följer temat osv, och detta par vet att de är tilltänkta och att jag gärna vill ha dem! Och blir det det andra paret så får jag väl sorgligt nog säga att jag inte kommer ha mkt att säga till om. Inte för att jag egentligen inte KAN eller får men för att avståndet gör att jag misstänker att jag inte kommer lägga ner det engagemanget eller att hon kommer göra det heller (men jag kan ha fel!)... Men du/ni kan ju gissa på vilka jag röstar och hoppas på som vittnen!

    Anledningen till att vi inte bestämt detta än är det gamla klassiska... "inte trampa någon på tårna"... otroligt trött på det men varken jag eller fästmannen orkar i nuläget ta "striden" med folket runt omkring som EVENTUELLT kan ta illa upp... Men förhoppningsvis blir det bestämt nu i de närmsta veckorna.

    Sen tänker jag också att det kanske är annorlunda när man har fler än 1 tärna... känns kanske märkligt om man har 3-4 st och alla kommer i ÖVERmäktiga klänningar, om du förstår hur jag menar?

    Ang. ringen... Den är helt fantastisk!!! Är så kär i den!!!! Och jag håller helt fullständigt med dig. Jag vill kunna bära den varje dag i ALLT jag gör. Och hade jag själv valt ring, så hade jag nog haft det med i bakhuvudet i valet. Inte för att jag på något sätt är missnöjd med denna...den är mer än jag någonsin drömt om! Men i nuläget känner jag att visst jag kan ha den på jobbet osv... men så fort jag kommer hem så tar jag av mig den. Skulle aldrig träna med den heller. Det är synd ja... men skulle något hända den skulle jag gå under känslomässigt! Stenen är så delikat fäst. Var inne hos en guldsmed idag för att jag var nojig att stenen inte satt fast (det gjorde den) och han stod och skådade den ett bra tag och sa direkt att den inte kan vara från Sverige och så klart hur vacker den var (den är ju enligt mig så oerhört vacker!!!!) och avslutar med; "Antar att detta är en ring du vill ha varje dag? Det kan du... men hade jag varit du hade jag INTE duschat, diskat osv med den och håll koll så du inte fastnar med den i kläder eller så. Det kan bli enormt kostsamt om den stenen skulle falla av!" Jo, tackar... gick därifrån med handen i luften så att jag hade uppsikt över ringen heeeeela vägen hem! Funderar på att lämna in den för att förstärka kanterna på den... får se dock.

     
  • Lavelii
    Mustikka skrev 2013-06-11 00:21:31 följande:
    lavelii vilken underbar ring du har. Förstår att du är rädd om den. Hmm det där med försäkring är en bra fråga. Tänkte inte alls på det och vart man försäkrar. Räcker inte en hemförsäkring?
    Tack så mkt! Det är på min brors inrådan som vi tänker på försäkring. En vanlig hemförsäkring täcker inte fullt, så som jag förstått det. Och det gör väl inte en separat försäkring heller men den täcker mer iaf. Brorsan har försäkrat klockor t ex och inte nöjt sig med hemförsäkringen. 
    Dock kräver försäkringsbolagen att man skickar iväg ringen till en gemolog (har lärt mig något nytt!!) som värderar den och skriver ut ett intyg som räknas som "kvitto" för försäkringsbolagen (enligt kusin som försäkrat sina smycken). Låter som en process jag inte orkar med...men det är nog säkerligen värt det i slutändan!
  • Lavelii
    Pagnie skrev 2013-06-10 23:18:39 följande:
    och lavelii vilken underbar ring du har. den var verkligen jättefin :D
    Tack så mkt!

    Och som tjejerna säger; vad du varit effektiv!! Så spännande att det snart är dags för dig!! Sen får du återkomma hit här till BT och ge oss massa råd i vad vi ska tänka på och vad vi inte behöver tänka på haha...

    Förstår vad du menar med att ha bröllopet som ett minne... Kan känna likadant ibland och då har jag ändå över 4 månader kvar. Det känns som en ren evighet! Man vill ju kunna börja leva sitt liv som man och hustru! Vi bor ju inte tillsammans heller så vi vill ju verkligen att tiden ska gåååååå nu!!!

    När åker ni till Japan? Direkt efter eller? 
  • Lavelii
    Mustikka skrev 2013-06-10 22:40:12 följande:
    Altså när jag pratat med rudi så gick allt så snabbt. Han gick igenom allt första veckan vi bokat och efter det har allt varit klart. Vill ha en lista på vad allt är så jag kan bocka. Vet inte hur dukarna banden osv ser ut i verkligheten. Hur lokalen ska dekoreras och hur birdrn ska stå osv. Är en kontroll freak och känner att jag vill ha allt på papper. Vem tar hand om saker och ting. Ska det stå någon som leder andra till sina bord eller måste vi göra det. Vad händer om det kommer fler personer än beräknat, syrianer gör som dem vill ju. En familj sa att alla kommer inkl deras små varn fast än jag sagt INGA BARN. De bryr sig inte. Hahah ni märker min stress förvirring. Överdriver säkert men kan inte låta bli. Måste träffa honom och floristen igen. Står inte ut om jag ibte får göra det. Är jag lite för överdriven nu???
    Har ni inte fått typ en "bordsplaceringsmall"? Det fick vi. Där ser vi ju hur borden är placerade osv och kan göra bordsplacering utefter det. 
    Fler personer än beräknat ska ju inte få komma in. Där håller jag med Kitkät, jag har också blivit hänsynslös i det här! Har vi bestämt x antal gäster så är det DOM som är välkomna. Inga andra. Och har de tackat nej så har de tackat nej! Vi kommer som sagt ha en lista och två st i serveringen som håller koll på den och frågar folk vid entren vilka de är och åtminstone pekar ut den riktning de ska gå efter för att komma till sitt bord (vi kommer ha nummer på borden). Det kan nog de göra på Mona Lisa åt er, om ni ber om det. Tror jag iaf. Tror inte att de räknar med att någon i ert sällskap ska göra det.

    Tycker också att om ni varit noga med att ni inte vill ha barn där så ska det respekteras!
    Vi har ju nu fastställt att vi skriver på korten att barn inte är välkomna. Dock kommer vi (som jag sagt innan) ha syskonbarn och kusiner där oavsett ålder.

    Men iaf, tycker inte du överdriver. Ring och boka ett möte och sätt dig ner med honom och diskutera. Det är bättre! Och det är ditt bröllop så det har du rätt till. 
  • Lavelii
    Kitkät,

    Nej det är ju inte så vanligt med mer än just ett par som då är vittnen, även om jag varit på bröllop där de haft fler. Man kan ju ha fler, men just "vittnena" sticker ju ändå ut i syrianska vigslar... (håller korset osv bakom brudparet osv). 

    Vi har nära släktskap till båda paren (väldigt nära är båda paren). Det ena på min sida och det andra på hans sida. Och vi har egentligen inget emot det ena paret alls. Tvärtom! Men det är ett stort avstånd mellan oss, som gör att vi inte har en daglig kontakt. Och vi (jag och min fästman) känner att vi vill ju ha några som kommer vara mer involverade i bröllopet och inte "bara" dyka upp på bröllopsdagen (pga reseavstånd osv). Dessutom så vill vi också ha några som vi umgås med mer och kan umgås med mer. Så det är inte så att vi inte egentligen vill ha dem andra. Men avståndet gör att det helt enkelt inte känns optimalt. 
    Men av någon anledning så känns de som att man nog på sätt och viss redan tagit för givet att det ska vara det paret som bor långt ifrån oss... Det kan vara ren inbillning dock från vår sida. Som du säger, ibland tror man att det ska bli en fajt, men så blir det inte! Så vi får helt enkelt ta tag i det... Känns bara lite som att vi just nu är lite "ensamma" i planeringen... alla är bortresta och kör sitt race... vilket är helt ok, för vi vill inte ha för många inblandade parter ändå.
    Men Har inte ens fått gästlistan än på min fästmans sida (har fått fästmannens lista men inte svärföräldrarnas)... Hoppas att den kommer inom någon vecka... 
  • Lavelii
    Pagnie skrev 2013-06-11 21:10:55 följande:
    ja jag känner mig lite effektiv. men just idag har jag varit rätt slö. eller nej jag har inte varit slö jag har sytt istället. sydde ett par muddbyxor, en filt att ha i babyskydd och sen ska jag köra på en amningskudde nu. Och ja jag längtar efter barn. haha

    ja man vill ju det. nu vill man verkligen börja leva igen. känns som att allt annat står still lite så. typ barn och sånt. men snart så.

    yes vi åker dagen efter om det blir som vi tänkt. har inte bokat än eftersom vi bara ska ha en flygstol och priserna går upp och ner så vi avvaktar. men flyget vi kollat på går dagen efter och så kommer vi tillbaka 29 eller 30 juli. får se exakt när.
    Ska bli galet roligt. så ni får helt enkelt klara er utan mig ett tag då. men jag kommer så klart tillbaka när vi kommer hem. inte lämnar jag er än heller.
    haha... jag tycker det är så himla roligt och supergulligt att höra om ditt pyssel!! Blir själv sugen på att börja pyssla! Och framförallt blir man ännu mer sugen på att skaffa barn när man ser allt det fina du gör!!

    Så himla kul!! Vår smekmånad blir ju uppskjuten dessvärre. Och igår fick jag bara sån känsla av att vi aldrig kommer komma iväg om vi skjuter på det. Berättade om min lilla besvikelse för fästmannen som försäkrade mig om att vi VISST kommer iväg. Att det är självklart att vi ska ha en smekmånad. Kände mig genast lugnare då... han lovar aldrig något han inte håller eller menar. Så Aruba eller Bahamas here we come (i januari månad hahaha)!

    Ska bli hur kul som helst att höra om bröllopet och smekmånaden när du är tillbaka! Får vi bilder då också???
  • Lavelii
    goli skrev 2013-06-11 21:30:17 följande:
    Hej tjejer! Oj vad jag hade att ta igen nu! Måste bara börja med att säga att det var en fantastisk vacker ring, Lavelii! Ojojoj! Blev själv väldigt kär i den, hahaha! Och vad gulligt av din fästman att överraska dig på det sättet. Var ju lite som ett frieri igen! Pagnie,vad roligt med möhippa! Och vad gulliga och omtänksamma dina vänner är! Håll hårt i dem säger jag bara! Kitkät, jag är oxå jättenyfiken på hur du ser ut, vill oxå ha biöd ju!;) , flickor. Nu är vi på plats i vår nya lägenhet och har börjat jobba som läkare. Helt overkligt! Har spenderat hela helgen med att skruva ihop ikea möbler och jag har haft rejält med träningsvärk, , hahaha! Och ja, vi fick hem alla möbler i fredags som tur var. Men vi har fortfarande så otroligt mycket kvar att handla och inreda. Vi har verkligen börjat om på ny kula. Men det är verkligen roligt och jätte mysigt! Pagnie och Mustikka, kan inte fatta att det snart är dags för er! Håller tummarna för att allt ska gå enligt planerna för er. Iiiiiiihhhh!!!! Vad spännande! !!!
    Tack Goli!
    Det var det bästa med allt ju. Att han överraskade mig så! Speciellt med tanke på hur syrianska frierier går till (fästmannen kommer med sin familj för att be om min hand hahaha... helllooo stoneage!). Så detta blev ungefär som ett andra och absolut mer personligt frieri! Världens finaste!!

    Så spännande att höra att ni nu börjat jobba och kommit igång!! Så mkt ni kommer få vara med om och gå igenom. Ni har riktigt mkt att se fram emot och lära er! Vet att det känns helt underbart att äntligen se frukten av sin skörd efter så många års studier!! Väldigt glad för din skull!! All lycka, doc!
    Njut av den nya tillvaron!
Svar på tråden Orientaliskt bröllop