Inlägg från: Lavelii |Visa alla inlägg
  • Lavelii

    Orientaliskt bröllop

    Viola skrev 2013-06-23 21:55:24 följande:
    Lavelli,
    Vi var och kollade sängar häromdagen och testlåg lite, Mio verkar ha väldigt bra sängar (tror jag?!), vi hittade en som vi verkligen gillade, minns dock inte exakt vad den heter, men den var med i test fakta och fick placering nr 2 i bäst-i-test, då tror jag bla Hästens, Ikea osv, var med. Helt okej pris om man jämför med Ikeas "bästa" sängar tycker jag. Annars har jag hört mycket gott om Ikeas Sultan, har haft en själv, men den var lite för hård för mig. 

    STORT grattis till lägenheten!!! Vad skönt!!!! Är det nu i veckan som ni skriver på? Jag håller tummarna för att allt ska gå smidigt, inte för att jag tvekar att det kommer göra det. Wooopie! Då får vi handla inredning "tillsammans", jag tycker det är SÅÅÅ mycket roligare än bröllopsplanering, haha. Har du något hum om hur du vill inreda? Vilken stil? Jag har verkligen snöat in mig på inredning, det är det enda jag tänker på så fort jag får en stund över. Jag drog med min stackars kille på Mio, Ikea, Chilli, EuropaMöbler idag efter jobbet, han bönade och bad om att vi skulle ta en paus, han tyckte besöket på Mio förra veckan räckte, stackars pojke, om han bara visste hur många sånna rundor det är kvar. haha. Men shit så kul det är. 

     
    Viola
    Välkommen tillbaka

    Jag har haft en säng från Mio innan. Det var länge sen men jag vill minnas att den var bra. Har även haft Sultan. Trivdes bra i den också. Men fästmannen vill inte ha en säng från Ikea. Han är kräsen med säng och det förstår jag. Det är viktigt med säng. Men vi är iaf överens om att det inte blir några 50 + lax för en säng! haha...
    Vi har inte börjat kolla på riktigt än dock, eftersom vi inte får tillgång till lägenheten förrän 1 augusti (skrev på i torsdags TACK!!!) och då ska det renoveras osv. Sen kommer vi ändå inte bo där innan bröllopet (eventuellt att fästmannen får bo i gästrummet där från september...riktigt onödigt med 3 hyror haha). Så vi har tid på oss med möbler. Men i helgen ska vi gå runt och jag håller med dig, det är så himla roligt!!!!!!
    Jag har inte riktigt bestämt mig helt vilken stil jag vill ha... tror det kommer mer när vi är ute och kollar. Lägenheten kommer dock vara cleant inredd, inte massa krimskrams och småsaker överallt. Men fortfarande varmt och inbjudande. Fästmannen har inget emot att haka på och kolla runt men säger att han bryr sig om elektroniken i hemmet och litar på min smak och stil när det gäller inredning (han tjatar sönder mig om tv, nespresso maskin och en ny iMac!!). Han tycker inte sånt är kul på samma sätt ju. Han vill bara ha ett hem och "hem är där du och jag är tillsammans" (oj va smörigt! haha). Å andra sidan så var vi hos min faster i helgen, i deras vackra hus, så stilfullt inrett och då kollade han på saker och sa att han samlade inspiration haha...så han kanske ändå är mer intresserad när det väl kommer omkring.

    När får ni tillgång till er lägenhet?
    Så du har fått din ring nu!! Vad kul!! Grattis!! Får man se den? )) Håller med att det är lättare att välja vigselring när förlovningsringen är bestämd och på fingret! I mitt fall så är ju vigsel och förlovningsring "ett par" så vigselringen är ju likadan som förlovningsringen fast utan mittstenen.
    Nu ska vi bara hitta en till fästmannen också. Funderar på att låta hans vara i platina. Var det inte du som sa att den metallen inte är lika känslig för repor osv?

    Kitkät,
    Håller med Viola ang ankelremmen... tänkte på det sen efter jag skrivit att mina favoriter är Menbur skorna. Dem är enligt mig finast men jag skulle nog ändå också välja ett par med någon sorts rem över foten, så att man vet att skon verkligen är på plats. Vet att vissa pumps jag har "glappar" foten i lite, och det beror inte på att skon är stor, utan snarare modellen. Svårt att förklara. Men iaf, har du kanske fått hem dem nu? Bestämt dig än?
  • Lavelii
    Viola
    Ang florist/dekoratör... Ni har nog samma som oss? Andi? Han är bra! Men han sa samma till oss... de blommor osv vi tänkt oss blir enormt dyrt. Däremot så tillåter vårt paketpris oss stor variation i blommor men t ex orkidéer (som jag tycker om) blir allt för dyrt att dekorera ca 40 bord med, plus kandelabrar, kyrkan, honnörsbord osv. Vilket jag egentligen visste sen innan (har frågat hos florister som påtalat att det blir en dyr affär). Däremot sa floristen/dekoratören (Andi) att jag absolut kan ha dem som inslag. Likaså kallor, som också är dyra men inte fullt lika dyra). Så jag tror att det för oss blir en kombination av kallor, orkidéer och en speciell typ av rosor (de heter något speciellt...de som är riktigt stora?!) och eventuellt så får vi betala en slant utöver paketpriset (beroende på hur mkt jag vill ha av de olika blommorna, vilket jag kommer märka vid nästa besök hos honom i augusti).

    Men som några utav tjejerna undrat; är inte det redan inräknat i ert paketpris? Eller hur har ni det?

    Ang håret... jag hade nog inte chansat. Jag ska färga slinga nu i juli...sen 2-3 veckor innan bröllopet så fräshar jag upp det. Men jag har ju också min kusin som fixar det. Ingen annan får klippa eller färga mitt hår (vilket ju är katastrofalt när vi nu inte bor i samma stad!!!). Men hon har lovat att om jag inte kan ta mig till henne så packar hon sin väska en helg och kommer till mig och fixar det. Annars blir jag illa tvungen till att stressfärga mitt hår själv också och det vet hon att jag inte vill.
    Men å andra sidan så är det inte en radikal förändring du ska göra. Kan du inte göra det hos någon annan?
    Ska du ha löshår till bröllopet? Måste fixa det med!! :-/ Frågan är om jag ska göra det efter eller innan jag färgat mitt eget hår... :-/
  • Lavelii

    Ja, så tjejer...

    Då var lägenheten påskriven! Så himla skönt att ha det ur världen!! Now the fun begins!!

    Och bröllopsplaneringen... Inte så himla mkt nytt där. Jag vet inte varför jag drar ut på vissa beställningar (servetter, gästbok osv). Jag har inte beställt något. Det känns som att det är för tidigt men det vet jag att det inte är. Eller????
    Nästa helg ska fästmannen prova sina kläder... vill även passa på att ta med mina svågrar så de kan prova smoking. Brorsans ska vi fixa när han kommer eller jag åker till honom om någon vecka.
    Lilla ringbäraren ska också ha en liten smoking och sen ska jag hitta en klänning till vår söta lilla brudnäbb (oj, vad hon ser fram emot detta... "jag ska vara prinsessa igen!!" haha).

    Även det här med slöja stressar mig... Så jobbigt att inte kunna ränna runt med sin klänning och prova olika slöjor!! Så att man kan se med längd och allt... Har fortf inte beställt en.

    Och så var det det här med gästlistan... still no show! Jag vet att ni kan förstå min irritation, så jag behöver nog inte beskriva. Men jag tänker hålla mig lugn. Fästmannen får ta striden. Min gästlista är färdig och klar sedan 2 månader tillbaka. Jag ger dem månaden ut. Sen beställer jag korten, gästlista eller ej...

  • Lavelii
    Pagnie skrev 2013-06-24 10:08:42 följande:
    såg att ni pratar sängar och jag kan bara flika in med att vi köpte ny säng i januari och jag har aldrig i hela mitt liv sovit så jävla bra som jag gör nu (ursäkta språket). Men det var sååå värt att lägga ner en hel del pengar på en bra säng. mycket bättre med nacke och rygg. plus att man är sjukt utvilad när man vaknar. man kände verkligen skillnaden. vi köpte från kungsängen och vi köpte då en tempur. lite läskig i början men man vänjer sig. helt galet skön i alla fall.
    Håller helt med dig! Investera i en bra säng är absolut värt det. Men 50 + papp för en säng innebär ju inte nödvändigtvis bättre säng. Tänker främst på Hästens sängar... Har flera i min närhet som har deras sängar och hävdar att de är värda varenda krona, och det bästa de sovit i osv men jag kan verkligen inte känna skillnaden mellan dem och t ex carpe diems sängar eller dux. Fast så himla stor koll på sängar har jag inte haha... Det är helt klart viktigt att den är skön och inte för hård men absolut inte för mjuk.
    Har funderat på en tempur, men tänkte också att det skulle kännas läskigt hahaha... Får väl gå och faktiskt prova en först innan jag utesluter helt.

    Så avis jag är på dig btw... snart får du stå där på er dag och njuta!!!! Oktober känns som en HEL evighet!!! Slutet på oktober till och med haha
  • Lavelii
    Mustikka,
    Vi har inte diskuterat bordsplaceringen med Afram än. Men jag hoppas innerligt att han inte kommer sätta sig på tvären om att låta en eller två från servicen stå vid dörren med en lapp i handen och hänvisa folk till deras bord (peka dem åt rätt håll går också bra... blir jäkla mkt spring annars med 400 pers haha). Jag tror inte att han kommer sätta sig på tvären men man vet ju aldrig. 

    Bordsplaceringskarta låter ju som en bra idé annars. Alternativt en lista med bordsnr plus släktnamn (eller hur ni nu placerar folk)... dock kan de bli massa spring för att hitta bordet. Inte alltid så att första bordet man ser i lokalen är bord nr 1, nästa bord nr 2 om du förstår hur jag menar...?

    Men det är verkligen det minsta de kan göra tycker jag...  så himla mkt tid bör det inte ta av en eller två serveringspersonals tid!
    Jag håller med Kitkät. Ring och fråga om färgen igen. Har ni träffat festarrangören alls efter kontrakt påskrivning?
    Mkt märkligt att han vill träffa er 1 vecka innan!!
    Pratade med Afram idag och han sa att han vill träffa oss senast slutet på augusti, efter vi träffat dekoratören. Sen ska vi ses igen sept början på okt. 2 veckor innan bröllopet ska vi träffa dekoratören och fastställa allt. Och då ska vi även träffa Afram igen. 1 vecka känns som väldigt tight med tid, speciellt om ni inte setts innan. Tycker du kan kräva att få träffa dem nu någon gång och säga att du gärna vill gå igenom allt. Det kan de inte neka!! Stå på dig.

    Ang första dansen... Blir ingen brudvals här. Jag kan förvisso dansa men inte vals och jag ser verkligen inte charmen med denna dans heller om jag ska vara ärlig. Däremot tycker jag det låter hur gulligt och fint som helst med era låtar till varandra!! Önskar att jag kunde överraska min fästman med något sådant... Den "enda" överraskning han kommer få är en specialbeställd tårtbit som kommer ligga vid vårt bord när vi skärt i tårtan. Eller jag hoppas iaf att de kan fixa den lilla tårtbakelsen. Har inte kollat det än. haha... 
  • Lavelii
    Kitkät

    TACK!! Känns så skönt ja Ser fram emot att flytta in i vårt första gemensamma hem

    Hur gör ni med lägenhet förresten? För visst bodde inte ni tillsammans nu eller? 
  • Lavelii
    Mustikka,
    vadå vet inte vad de kommer kosta?! Ni har betalt handpenning? Vet ni inte hur mkt det är kvar då? Det borde stå i kontraktet?! Han kan ju komma med vilken summa som helst då, 1 vecka innan bröllopet!!

    Nej, jag tycker verkligen att du ska kräva att få träffa honom!!! Visst jag upplevde också att Afram blev lite mer slapp efter att handpenningen blev betald. Men han möter oss ändå alltid. Den period han inte gjorde det har han gett en väldigt bra förklaring för. 

    Ring dem!! Säg att du vill ses nu!! Säg att det inte känns bra med bara en vecka i förväg.
    Jag ringde t ex Afram idag och sa att jag inte skulle vara anträffbar hela juli månad och om det var något som behövde fixas innan de så ville jag att han skulle säga de... då sa han att det inte fanns något i nuläget utan att vi ses i augusti. Tycker att du kontaktar honom det första du gör imorgon!

    Sen vill jag dock säga att i slutändan så vet dem vad dem gör. Helt klart. Det är dåligt för dem att inte leverera när det väl gäller. Så det ligger lika mkt i hans intresse som i ditt att ert bröllop ska bli fantastiskt! Det är inte ekonomiskt vinstgivande om han inte levererar i slutändan! Men visst, det är viktigt att servicen är bra! och antalet pers räcker det väl att han får ca 2 veckor innan? 
  • Lavelii
    Mustikka

    Vi har, som sagt, kontrakt. Inget superflashigt kontrakt dock. Kontrakt låter så himla strikt och formellt. Men hursomhelst så har vi ett papper (word dokument) där det står vad som ingår i paketet och vad vi fått extra (banderoller vid entren, s.k "hall of fame" haha?!). Sedan står det vad vi betalt handpenning, och hur mkt som är kvar att betala. Det är påskrivet av Afram.

    Sen fick vi separata dokument på vilka huvudrätter vi kan välja mellan, vilka meze rätter som kan väljas (och önskas) samt dessertbordet. Detta har vi dock inte diskuterat så mkt eftersom det inte är något som de behöver veta förrän någon vecka innan bröllopet när man vet mer exakt antalet folk.

    Tycker också att det är märkligt att ni inte fått något sådant även om jag vet att inte alla gör det. Men det inger ju förtroende på ett annat sätt. Det är inte alltid man tänker på att notera detta själv under ett möte. Men jag gjorde det vid vårt första möte (är lite yrkesskadad ju redan, skriver anteckningar stup i kvarten i alla möten så det föll ju sig naturligt att göra det även här hahaha!). Just för att vara säker på att samma sak gällde vid framtida möten. Dessutom tog vi med min svärmor så att hon kunde hålla öronen öppna för sånt jag och fästmannen inte nödvändigtvis tänkte på men som hon (med erfarenhet av 3 tidigare bröllop) visste var viktigt.

    Men som jag sa innan, det ligger nästan lika mkt i hans intresse att leverera i slutändan, som det ligger i ert intresse att få en minnesvärd kväll. Hans intresse är ju givetvis för pengarna...men gör han inte er nöjd så rekommenderar inte ni honom till någon annan och så vidare. Då tappar han kunder. Så jag tror att allt kommer ordna sig. Alla har olika sätt att arbeta på.
    Ring honom, helt enkelt. Du betalar massa pengar för detta och har rätt att få vara så involverad och frågvis du vill!
  • Lavelii
    Kitkät,

    Så underbart!!! Nu när du skriver det så minns jag att du skrivit det förut! Men vad skönt och perfekt tajming för allt och havsutsikt är ju bara underbart!!! Önskar att vi också hade bott högre upp för då hade vi också haft det... men får nöja mig med att jag får ett underbart promenadstråk bara utanför dörren, vid vattnet och vackra parker.
    Så skönt med helt nyrenoverat och balkong är supermysigt ju. Hade nog också valt det framför egen altan.
    Grattis!!
    Vi bor ju inte heller tillsammans och inte i samma stad. Dock närliggande så vi ses precis så ofta vi vill och har möjlighet. Flyttar till hans kommun sen och pendlar hit till jobb. Fasar lite för det, då det lär innebära 05.30-06.00 morgnar för att hinna med tåg. Nu har jag lyxen att bo 3 min promenad väg till jobb hahaha...
    Men är väldigt van pendlare och jobbade tidigare inom vuxenpsyk och då var det också tidiga morgnar. Så det ordnar sig. Men snacka om att jag ska njuta av denna lyx nu några månader till haha Mustikka & Kitkät,

    Håller med Kitkät där. Betala inget förrän efter bröllopet. Även Afram sa till oss att det enda han ville ha innan bröllopet var handpenning. Resten tar vi dagen/dagarna efter när allt är fixat och klart.
    Tycker även att det är en bra idé att skriva upp vad du funderar över för att se svart på vitt om det egentligen är något som måste fixas mer än en vecka innan? För det är ändå då, vi andra också (verkar det som) har planer på att träffa våra festarrangörer en sista gång för det sista... Dock träffar jag ju honom minst 1 gång till innan de.
    Hursomhelst så tycker jag att känner du dig orolig så ska han möta dig oavsett om det behövs eller ej!
  • Lavelii
    Kitkät,

    Jag tror faktiskt inte att du behöver oroa dig. OM George hade haft det upplägget (att ni måste träffa dekoratör) så hade han nog gett dig en lista på namn och nr och bett dig ringa så som han gjorde med fotograf osv.
    Men du kan alltid fråga ändå...och vill du träffa de som dekorerar (såvida det inte är George och hans team själv) så kommer han säkert ordna det för dig.

    Afram gav oss, som sagt, en lista på namn och tele nr till fotograf, dekoratör, rolls royce och bageri och där stod också när vi senaste ska kontakta de alla och boka tider med dem (fortf inte bokat tid med fotografen eftersom han sa när jag pratade i telefon med honom att vi inte behöver ses förrän 2 mån innan - känner nog att jag ska ringa honom igen dock).
Svar på tråden Orientaliskt bröllop