Inlägg från: Lavelii |Visa alla inlägg
  • Lavelii

    Orientaliskt bröllop

    Förresten tjejer!

    När jag beställde inbjudningskorten så följer det med ett liten informationskort... vad tror ni om att istället för att sätta OSA datum i självaste inbjudan, så skriver jag det på info kortet ist??
    Först tänkte jag att tänk om folk då missar OSA datumet för att man tänker att info kortet "kan vi ta upp när det närmar sig bröllop och vi behöver adressen" typ. MEN, info kortet syns så tydligt och OSA datumet inkl våra telefonnr är det första man ser ändå, så det borde inte vara så att man missar det??

    Upplägget i korten nu är:

    Namn, datum, tid, plats och sedan citat från Korintierbrevet 13 (vet dock inte om detta får plats, så det får vi se i korrekturen).

    Sen på info kortet har vi skrivit OSA datum plus mitt nr, fästmannens nr och våra föräldrars. Och sedan adressen till lokalen.

    Vad tror ni? 

  • Lavelii
    Goli,

    Jag skulle nog också hålla mig ifrån aprikos om du ska ha vinrött, i din bukett. Men som jag sa innan så kan vinrött, lila och vitt vara fint! Får nog ändå säga att jag håller med Kitkät i att kanske ha neutral färg med det vinröda. Och det kan du väl ha? Då går du ju lite efter min florists tanke; att separera brudbuketten från resten (som då kommer vara ljuslila, aprikos, vitt som jag förstått?), vilket jag också kan hålla med honom om. Buketten behöver inte gå i samma tema som resten... däremot kommer jag hålla färgerna samma (creme/champagne) men då eventuellt bara ha kallor i min bukett. 
    Hur kommer det sig att det blev vinröd kravatt och inte aprikos? Förstår att du då vill fånga upp hans färg på kravatten i din bukett ju!

    Lavelii,

    Ja, det syns tydligt och de som inte kommer se det är ju gamlingarna som ändå inte kommer förstå inbjudan (mer än att det är en inbjudan typ!) så de får man ringa till ändå. Men det var en god idé att inte använda OSA. Vi funderade faktiskt på det och tänkte skriva "Svar senast..." men det kändes så märkligt på något sätt...så vi skrev OSA (men det har inte godkänts än så det kan ändras... ska fundera lite till). Vill ändå tro att de flesta vet vad OSA betyder...men vet att många inte gör det ju!
    Vi har satt ca 1 månad innan... 29 sept och gifter oss 26 okt. Det borde väl vara en lagom tid väl? Eller? Vad satte ni? 
  • Lavelii

    hahaha! Orkar inte med mig själv...gick på semester idag och tydligen så lämnade jag hjärnan inkl uppmärksamheten på kontoret... menade ju Kitkät så klart och inte Lavelii. Snacka om egenkär... Oskyldig haha!!

  • Lavelii
    Goli

    Såg denna bilden idag under min morgonritual (sträcka på mig efter mobilen, kolla mailen, nyheterna, instagram och facebook! haha). Kom iaf att tänka på dig... är det så här du tänkt dig? Färgmässigt menar jag? 
    Tycker det ser ljuvligt ut! Kunde inte riktigt se aprikos och lila framför mig innan...men tyckte det såg fint och sött ut!

  • Lavelii
    Pagnie

    det blev riktigt bra!! Jättefint! Hur känns det? Känns det märkligt? I hårbotten? 
    Vill också ha sånt svall!! haha... men med clips Solig 
    Jättefint ställe för fotografering också! Måste också börja kolla efter det...

    Mustikka

    Pachelbel Canon in D är jättefin! Dock tycker jag personligen inte att den passar som utgångsmusik. För mig så känns den superrätt som ingångsmusik, då jag får en känsla av tidlöshet, harmoni plus en och annan glädjetår (haha!) men som utgångsmusik känns den inte bra, då känns den helt plötsligt lite mer sorgsen på något sätt. Men det är ju min känsla. Vi kör på Mandelssohn som utgång... den känns mer "nu är vi gifta!!", för mig

    Vi är ganska beredda på att ringa upp folk men jag är rätt säker på att de flesta faktiskt kommer höra av sig. Utom de äldre, och vi har inte bjudit många äldre. De flesta jag bjudit från min sida t ex är folk jag regelbundet träffar, där de flesta ordnat bröllop inom de senaste åren själva och vet just dessa grejjer med OSA osv... Men visst, sen kan folk glömma datumet för det. Alla lever ju sina liv och ringer man inte direkt så är det lätt hänt att glömma just OSA datumet eftersom man främst lägger datumet för bröllopet på minnet. Men vi får se...det ska bli intressant att se haha... Jag är mer spänd inför att se hur stort bortfallet blir (för något bortfall kommer det definitivt bli!).

    Funderar nu på att ändra OSA datum till mitten på september...vad tror ni tjejer? Troligtvis skickas korten ut slutet på månaden (behöver egentligen bara godkänna korrekturen nu...det såg riktigt bra ut!), då har dem augusti och halva september på sig... 1,5 månad borde räcka egentligen tycker jag, eftersom de flesta inbjudna vet om bröllop och datum/plats redan.
    Eller? Kanske lika bra bara låta det vara 29 sept. det spelar ingen större roll egentligen för mig ju eller för planeringen... förvirrad.com haha 
  • Lavelii

    Hallo tjejer!!
    Pagnie snart är det ju verkligen dags!! Alla kommer kolla på dig ja och du kommer ha världens bästa stöd vid din sida; din andra hälft! Kommer bli grymt!b
    Kitkät, håller med goli. Kan du lägga upp bilder? Just gammelrosa är jag också förtjust av. Eventuellt i kombination med mintgrönt. Så himla kul med inredning. Har hittat lite olika tapeter jag fastnat för. Sitter dock på iPaden och kan inte lägga in nu...

  • Lavelii

    I går var vi och fixade fästmannens kläder. Sååååå fin och stiligt han är och kommer vara! Det blev crème färgad kravatt och väst. Västen är lite mönstrad och kravatten slät. Likaså näsduken. Han såg så stilig ut. Cleant och klassiskt. Och han verkligen älskade kostymen (vilket jag visste, trots hans lilla motstånd innan).
    och jag har äntligen en slöja. 4,5 meter lång med spetskant från San Patrick. Smälte så fint in med klänningen. Kusin var med som smakråd och hon fick tårar. Skönt att ha det gjort också. Den 26 juli ska jag dit igen med skor och prova och till dess ska det ha sytts fast lite mer stenar på klänningen.
    Fortfarande inte hittat skor dock :-/
    Inbjudningskorten är godkända nu och är hos mig den 19 juli. Så imorgon ska jag ut och hitta något fint guldigt sidenband. Tunt. Som jag ska använda till korten.
    Så nu känner jag att jag kan fokusera mig på att leta möbler och umgås med min familj som jag åkte till idag. Skönt att vara hemma hos mamma!!

  • Lavelii

    Hallo tjejer. Skriver från ipaden igen och det är ren ångest att göra det på denna sida speciellt så jag blir lite kortfattad.
    Goli, vad fint det blev med uppsättningen!! Längtar till min provuppsättning i augusti. Läste det du skrev om slöjan...att ha den över eller under. Det är verkligen något att fundera över. Tack! Jag vill ju ha en sneddad uppsättning så jag funderade redan på hur det då skulle gå att fästa slöjan i mitten på en sned uppsättning. Ska tänka på det till provuppsättning.
    Du funderade över lockar och så... Personligen är jag inte mkt för hängande lockar. Dessutom tänker jag att man ska ha en uppsättning som håller hela dagen...risken finns att i fukt osv så släpper lockarna, om du förstår hur jag menar? Men håller dock med om att en lite lösare uppsättning är fint.
    Pagnie, kul att höra att ni fått till en massa saker! Det närmar sig med stormsteg och jag kan förstå att ni båda ser fram emot resan just nu...och snart ger ni er iväg!! Jättefin gästbok förresten! Kommer ni viga er i kyrkan först eller ha den persiska vigseln först? Har inte hängt med här sen början...lite nyfiken på hur det går till?

  • Lavelii

    Mitt största projekt just nu är att hitta den perfekta mother of the bride klänningen!! Gaaaah så svårt det är!!! Mamma är kräsen, med all rätt och min mamma är väldigt ung (fick mig när hon var 19) och ser dessutom ännu yngre ut, så det är en konst att finna en klämning som är elegant, tidlös och proper för brudens mor men ändå inte tråkig och tantig eller för ungdomlig och sexig typ. Ja ni fattar haha... Några tips??? Har hittat några på edressit men vågar inte beställa därifrån... Var det inte någon av er som gjorde de?? Kitkät?? Funkade det bra? Tänker att vi kan beställa en reserv klänning därifrån ifall hon inte hittar något i butikerna. Antingen är det för mkt paljetter/stenar eller för lite. För öppen, för stängd. För tight, för lös. För skarpa färger eller för mörka haha :-/

  • Lavelii

    Vill minnas att någon bad mig visa våra Inbjudningskort... Ska lägga upp här så fort jag fått dem och fixat dem

Svar på tråden Orientaliskt bröllop