Inlägg från: Lavelii |Visa alla inlägg
  • Lavelii

    Orientaliskt bröllop

    Pagnie, du kommer läsa detta efter bröllopet misstänker jag! Så, ett stort grattis och all lycka till er!!! I med och motgång! Önskar er en fantastisk dag! Njut. Imorgon är du fru R. är i utlandet men det slog mig att det är lördag imorgon och din tur så jag ville slänga iväg ett meddelande. Ha en underbar smekmånad också!
    har en del att ta igen när jag är tillbaka. Och då har inbjudningskorten förhoppningsvis kommit också så jag kan visa bilder!!! ) såg att ni skrev om smycke... Jag kommer inte ha halsband. Min mamma sa idag att hon vill köpa ett par diamant örhängen som jag ska ha på bröllopet. Så får se om jag hittar något... Och sen har jag ett tennisarmband som jag älskar. Så det blir nog den eller inget armband alls. Vill egentligen inte ha mkt smycken alls. Absolut inga hängande örhängen eller så.

  • Lavelii

    Ang låtarna...eller låten så har vi valt Leon Timbo - what took you so long. Vi Verkligen älskar den låten båda två. Den är nog totalt okänd för de flesta och jag kom över den av en slump för kanske ett år sen. Helt underbar. Så den blir det. Unforgettable med Nat King Cole är jättefin, Goli! Den andra har jag nog inte hört men Louis Armstrong är bra! Bra val

  • Lavelii

    Hallo tjejer
    Kitkät, jag tyckte om de första. Funderade också på såna... Men sen började jag fundera på om de skulle fastna eller så, slöja, håret osv... Det tror jag förvisso inte. Har dock inte hittat några till mig än... Men jag tyckte de första var fina. De tredje gick inte att klicka på.

  • Lavelii

    Pagnie, du lär ju inte se detta nu. Men så fina bilder! Stort grattis! Hoppas ni har det underbart på smekningen )

  • Lavelii

    Alltså jag behöver lite råd... Jag har bjudit in vänner ju från utlandet. En av dessa tackade idag ja till inbjudan som var menad till henne och hennes pojkvän. Jag har aldrig träffat pojkvännen men tänkte att de kommer som ett par... Nu säger hon att han kanske inte kan komma men att hon tar med någon annan för hon vill inte resa ensam... Hon frågade inte ens om det var ok. Jag blev lite ställd. Jag har tufft som det är med gästlistan att jag verkligen inte känner för att ha en random kompis där... Tänker jag fel?! Överreagerar jag? Vad fan säger jag? Jag vet att i England så tänker man att "plus one" innebär typ vem som... Men det gör ju det inte här... Jag bjuder in per familj alternativt par! Ahh!! Hur förklarar jag utan att hon tar det fel??

  • Lavelii

    Goli, du har helt rätt! Man tappar verkligen fokus ibland och jag känner verkligen igen det med att fråga vad folk tycker eller var/med vem man vill eller är ok att sitta med. Men det har jag lagt åt sidan och när folk frågar så säger jag att jag kommer göra som jag vill och tror blir bäst! Thats it!
    Goli och Kitkät, Vi har ju inte ens skickat ut Inbjudningskort än, men till våra vänner i utlandet som måste planera sin resa längre i förväg har vi personligen talat om när osv bröllopet är och att de är inbjudna och att Inbjudningskort kommer (men på svenska så de kommer ändå inte förstå) och när jag sagt detta så har jag sagt till dem att de är bjudna med sina respektive. Inte plus 1. Men visst det kanske har tolkats så ändå vad vet jag... Men hon är i så fall den enda som tolkat det så.
    Hursomhelst, så sa jag faktiskt som det var till henne och bad om ursäkt om jag varit otydlig och inte heller tänkt på de seder och bruk som existerar i England, men att vi inte har det så här och att inbjudan var avsedd för henne och hennes pojkvän enbart. Hon förstod och det gick bra. Sen känner hon ju fler av vännerna som ska komma dit och hade hon inte gjort det då hade jag absolut känt att hon kan ta med någon annan så hon inte är ensam. Men det kommer hon inte att vara. Sen om det hade varit värt fajten...(om det nu hade blivit en), njae nä kanske inte. Men samtidigt så ser jag ju det som otrevligt att bjuda en part i ett etablerat par, därför är han ju bjuden och för att han är någon som jag faktiskt kommer träffa i framtiden på ett annat sätt än en random vän... Jag känner att jag redan är stressad med vår gästlista som bara växer och vill därför inte ha random vänners vänner där när jag behövt välja bort andra vänner... Men ja, nu ordnade det ju sig ändå, så vi får se hur det blir.

  • Lavelii

    Goli, så bra att du funnit en bukett du är nöjd med! Den ser jättefin ut! Ja, det börjar verkligen dra ihop sig för dig med!!!! Och nu när vi tickar av en och en av er här (hahaha) så känner jag att mitt inte heller är så jäääättelångt bort längre. När Kitkät gifter sig så är det 1 månad kvar för mig!!
    Jag har inte gjort så himla mkt. Var i Tyskland ett par dagar och hittade vita ballerina som jag tyckte om. Så de köpte jag. Beställde ett par skor från Brandos igår som jag hoppas jag ska trivas i (högklackade). Har färgat håret i förra veckan hos kusinen. Ska ljusa upp det lite så jag behöver börja nu, för att sen göra om det i slutet på augusti och sedan fräscha upp det två veckor innan bröllopet. Nu på fredag eller måndag kommer inbjudningskorten...ska ta bild och visa er då! Så då ska de fixas och sändas ut. Sen har jag mest haft fokus på hitta klänning till mamma och på vår lägenhet som vi får nycklarna till den 1 augusti!
    Ja, jag har också för mig Mustikka gifter sig den 27 juli. Jättesnart! Säkert fullt upp. Hoppas hon dyker upp här med lite bilder sen
    Kitkät, bra val av örhängen!!

  • Lavelii

    Socionomen, välkommen och grattis till det stundande bröllopet!Hur många kommer ni bli på ett ungefär? Jag gifter mig i Hallunda festvåning, men den är väldigt stor så man behöver nog vara många för att den lokalen ska kunna utnyttjas med sin fulla potential. Sen vet jag inte om de hyr ut till icke-syrianska bröllop. Har hört det, men tvivlar lite på det faktiskt. Vart gifter ni er förresten? Stockholm? Tjejerna i tråden kanske har lite råd om vart du kan vända dig för klänning... Jag köpte inte min i Stockholm. Men White Birds har några av tjejerna köpt från... Princessa i Södertälje har jag hört ska vara bra. Har du kollat på något specifikt märke eller modell som du vill ha?

  • Lavelii

    Kitkät,
    Jag förstår. Jag grubblade länge på om jag skulle säga något eller inte, just eftersom det faktiskt är så där. Men sen kände jag att nej jag vill poängtera att inbjudan var menad för dem två, inte någon annan. Och hade jag märkt av någon sur min så hade jag nog sagt att det är ok. Men folk är så fräcka ibland... Jag tycker ändå man frågar, och inte bara antar liksom. Har en gäst (kusin) som inte vill ta med sina barn (trots att jag sagt att det är ok), för att hon och hennes man vill kunna vara fria. Bra, tänker jag. Hoppas fler tänker så. Sen får jag höra av en annan kusin att hon (kusin nr 1) gärna hade tagit med sig barnen om hon kunde ta med sin systerdotter också som då kunde vara lite barnvakt, och att hon skulle fråga mig om detta gick bra. NEJ!! Sa som det var där också. Det finns inte plats för barnvakter tyvärr. Tycker det också är fräckt!
    Iaf, anledningen till att jag fortfarande inte visat bilder är för att jag lämnat laptopen hemma och skriver från ipaden. Åker hem igen om några dagar DÅ kommer bilder. Både på håruppsättning, slöja, skor osv... Men skorna jag beställde är Chrissy. Jag hoppas att de ska bli bra, att de håller foten på plats. De du köpte tyckte jag egentligen mest om, men jag provade ett par liknande och ankelremmen irriterade min ankel haha...och sen när jag beställde Chrissy och skulle beställa några fler för att prova så fanns typ inte en enda 38 i de jag var intresserad av! Ballerina skorna är från Aldo. Ska visa dem också.
    Jag sa ju innan att jag förmodligen skulle ha två slöjor, lång och kort. Har nog ändrat mig där...det blir ingen kort. Jag ersätter slöjan med ett hårsmycke ist tror jag. Känns som onödiga pengar faktiskt, jag kommer ju inte dra på mig den känner jag... Vad tror ni?? Känns som jag mest vill ha den ifall att men att jag egentligen vet att när den långa åker av så kommer jag inte bry mig om den korta, eller glömma bort den rättare sagt i all dans och ståhej...

Svar på tråden Orientaliskt bröllop