Inlägg från: Lavelii |Visa alla inlägg
  • Lavelii

    Orientaliskt bröllop

    Viola,
    Alltså, AMEN och halleluja. Haha... Det var det intrycket jag fick av dem bara genom telefon!!!!! Därför begav jag mig aldrig dit. Edessas mode var vi på enbart för de hade den klänningen hon ville prova. Den var dock ändå för stor. Och vi beställde den via en butik närmre hemmet och i mindre stl. Vägrade ge dem en krona. Hahaha... Alla tjata på mig att jag borde gått till princessa för mitt brudklänningsköp. Så glad att jag inte gjorde de!!!

  • Lavelii

    Kitkät,
    Jag tycker definitivt du ska ha midjebandet. Trodde det var påsytt faktiskt! Den ser superfin ut iaf. Jag tror att det hjälper till att "lura" ögat att se de där "formlösa former" haha som du skrev. Det markerar ju midjan. Men spänn bara inte åt det så hårt. Klänningen är så vacker. Jag såg faktiskt i en gammal mapp när jag precis hade börjat kika lite på klänningar att den var bland mina favoriter. Så fin den är!
    ang armband... Jag tänkte också att det kan bli tomt på armen men din klänning har sp mkt skimmer redan och om du tar midjebandet också så är det ännu mer. Men du kanske ska testa med ett väldigt tunt armband. Antingen med strass eller utan, helt plain typ. Det kan vara fint. Prova dig fram. Brukar du använda armband till vardags? Kanske därför de känns tomt eller?
    Jag kommer köra på örhängen och hårsmycke. Det är säkert iaf. Armband tror jag inte. Det skimrar ganska mkt i min klänning med. Iaf ovandelen. Speciellt nu när hon lägger till stenar.
    Är så glad att vi slipper korta. Det hade varit ett stort projekt speciellt eftersom jag och ägarinnan absolut inte villa korta nerifrån och förstöra spetsen. Den kommer vara lite lång när jag har ballerina. Men inget som stör. Tycker den faller perfekt. Och sy in behövs hittills inte. Den passar perfekt. Jag vill inte gå ner så mkt heller att vi ska behöva sy in. I butiken sa hon att de sista två veckorna kommer du av stress per automatik förlora 2-3 kilon. De flesta brudar gör de. Så hon rekommenderade att INTE tänka på att gå ner i vikt utan bara hålla den vikt jag har nu. Men jag vill ner något kilo till.

    Har också bild på mobilen på mig i klänningen. Ska lägga in de på datorn och skicka via privat meddelande jag med sen!! ser fram emot att se hur din sitter på dig

  • Lavelii

    Kitkät,

    Jag tycker det är jättefint med midjebandet. Det gör att det händer lite mer på klänningen också. Alltså att den markerar lite mer. Och om det är som du säger att du inte har de former du hade önskat så tror jag att midjebandet förhöjer illusionen av mer former. Så jag hade kört på det!

    Förstår vad du menar med att man tycker det känns tomt utan armband för att man faktiskt ser det på de flesta brudar. Jag tänker också så emellanåt. Men samtidigt, de flesta (iaf syrianska) brudar har axelbandslös klänning t ex och tiaror och hela baletten plus en uppsättning som får tiaran att se ut som ett fjuttigt diadem. Med andra ord, det må vara så att de flesta har armband men du har en glittrande klänning, en väldigt vacker klänning som kommer stå i fokus. Man behöver inte ha för mkt smycken, enligt mig. Dessutom, iaf bland syrianer, ofta har jag sett att man får ett smycke i gåva av svärföräldrarna eller så och då kanske man av tacksamhetens skull väljer att ta på sig det. Tanken har ju slagit mig efter x antal bröllop man varit på där man ser att när de hämtar ur bruden så sätter de något smycke på henne... säg mig, vet du om detta är tradition bland vårt folk eller gör vissa så bara? Känns ju urdumt att fråga en sån sak liksom; "Kära svärmor, ska ni komma med ett smycke kanske? För ni förstår, det ändrar hela min idé om smycke till klänningen?!" hahahaha... Aja, det där var en liten sidenote.

    Jag köpte min i Norrköping. Rafaela Mode. Jättegulliga är dem. Mammas klänning är beställd från Proms and Weddings i Malmö. Jättebra att ha och göra med tycker jag! Kolla deras hemsida. Man kan beställa från hemsidan också

  • Lavelii

    Nu kommer en liten mini bildbomb. Lovat bilder på skor, slöja och inbjudningskort... så här kommer det



     
  • Lavelii



    Som sagt. vet inte varför vissa kort blev vridna men här är lite iaf. Är så nöjd med slöjan och inbjudningskorten!!! Ska prova klänningen imorgon igen med de höga skorna. Se hur de blir tillsammans. Men de verkar bekväma och det är viktigast för mig. Ska gå in i dem till bröllopet. Ska ta bild på hårsmycket i morgon också och visa. Har inte det hemma

  • Lavelii

    Goli,

    Samma här. Jag vill också se alla!! Jag skickar bilder. Fast ni får vänta till slutet på oktober på dem. Hoppas ni är kvar här till dess!!!
    Ballerina skorna såg jag av en slump i Hamburg. Provade dem och det är de enda ballerina som jag hittills sett i vitt/ivory som jag faktiskt kan stå ut med. Jag har svårt för vita ballerina av någon anledning. Men dessa hade jag kunnat tänka mig ha till vardags sen också faktiskt. Och de högklackade sitter som de ska på foten och verkar bekväma, det var det som avgjorde. Egentligen ville jag ha ungefär samma modell som Kitkät, med ankelrem men remmen tryckte liksom till på något konstigt sätt så jag testade denna modell ist. Pumps är jag rädd ska falla av haha...

    Iaf, hur  går det för dig? Det är inte mkt kvar för dig heller!!!
    Mustikka återkommer nog efter bröllopet Förhoppningsvis med bilder!!  

Svar på tråden Orientaliskt bröllop