Inlägg från: Lavelii |Visa alla inlägg
  • Lavelii

    Orientaliskt bröllop

    Mustikka, hahaha!! Jag är glad att jag kunde tillföra lite skratt. Jag skratta själv åt mitt inlägg när jag läste den i efterhand... haha om ni hade sett hur jag drämde på tangenterna emellanåt SkrikandesSolig

    Men iaf, nu är jag lugnare. Måste dock ordna detta på något smidigt sätt alltså...
    Tror absolut att en månad är tillräckligt med tid för placeringen! Vi har inte ens skickat ut våra kort än (har inte ens beställt dem!!!!), men jag tänker att man vet ju på ett ungefär vilka som är "givna" på bröllopet och de kan man ju redan "placera"... sen tar man resten när man fått in allas osande.

    Ang barn... Ja, som Kitkät sa, det har varit ett diskussionsämne tidigare... Vi kommer ha barn, men skriva barnfritt Solig  Jag vill ju ha vissa barn där, mina småkusiner och kusinbarn (och dem tillsammans är typ 10-15 pers, beroende på vilken ålder jag räknar från), men andras barn än så är jag inte så intresserad av på vårt bröllop just. Min fästmans sida har kanske 5 barn MAX. 
    Men ja, hur man egentligen ska tänka där...med plats, mat osv... För vår del kommer de ju betalas för på samma sätt som vuxna. Men jag har själv tänkt tanken att det är lite surt att en massa barn för det första ska uppta plats som en vuxen (som vi vill ha på bröllopet) kunde fått (men som vi kanske valt bort pga "platsbrist"). Därför beslutade jag mig för att skriva barnfritt, för annars hade vi haft dagis och vi hade fått betala för barn vi inte ens vill ha där eller har relation till.

    Hur tänker du/ni? Vad säger dina föräldrar?

    Pagnie,
    Vad skönt att ni fått in de flestas svar! Och bra att du sysselsätter dig Det är söndag närsom
    Hur många är det förresten från Iran som eventuellt kommer?

    Imorgon ska jag till Kosta Boda Art & Spa Hotell med några kollegor. Ska bli så otroligt skönt!! HAr aldrig varit där tidigare men det sägs vara helt magnifikt. Så det ska bli kul. Ska passa på göra pedikyr och eventuellt någon ansiktsbehandling och nästa vecka så får jag äntligen mina ringar!!!! De har kommit nu från USA och är just nu hos svärmor och svärfar, så när vi åker dit så får jag dem )) Så späääänd!!!!

    Ha en trevlig helg tjejer  

  • Lavelii
    Kitkät och Mustikka,

    Precis som Kitkät säger så är det en upphöjning längst med väggarna i lokalen i Hallunda... Sedan är där ytterligare upphöjning vid scenen och honnörsbordet. Där bredvid honnörsbordet är det tänkt att man placerar de allra närmsta i släkten (morbror/farbror/faster osv). 

    Kitkät,

    Det finns ju inget som säger det egentligen. Och jag håller med dig i hur du tänker. Jag vet att ingen blir sur direkt. Men jag vet att vissa gärna vill sitta med varandra eller nära varandra. Jag märker ju ibland när man går på bröllop och folk placerat en "långt" ifrån varandra (t ex mina mostrar inkl familjer separerat från varandra), då blir det gärna en liten kommentar "wiii...sitter ni däääär. Men va synd. Detta är inte roligt ju att vi inte sitter tillsammans"... SOM OM DE SITTER NER PÅ SINA RUMPOR HELA KVÄLLEN!! På mitt bröllop så VET jag att den kommentaren inte kommer dyka upp eftersom dem vet vart de står med mig, och de vet att placeringen inte har något med min "kärlek" för dem att göra (förutom den där morbroderns fru och barn! hahaha!).
    Det är bara jobbigt att "välja" ut vilka som ska placeras var. Helst hade jag enbart velat ha mina föräldrar och bror vid sidan om honnörsbordet och fästmannens föräldrar och syskon...men det hade sätt märkligt ut med tanke på lokalens utformning. Aja, det ordnar sig! 
    Ska få ut inbjudningskort först haha...

    Viola,

    haha sorry!! Inte meningen att stressa upp dig... Men jag vill ha ut korten i juli, därför har det blivit mkt gästlista planering nu och därmed också tanker på bordsplacering osv... Men egentligen är det verkligen ingen stress med det. Är väl typiskt mig. När jag är lugn så måste jag hitta något att grubbla över. Denna gång fick det bli gästlistan hahaha... 

    Kitkät,

    du frågade något om placeringskort om inte jag minns fel... Jag har aldrig sett på våra bröllop individuella placeringskort. Det betyder dock inte att man inte kan ha det. Jag har funderat på det. MEN hålla på med det till 400 pers? Där en hel del kommer skita blanka fan i dem placeringskorten och sätta sig där de vill? Känns onödigt. Jag kommer ha bordsnummering och sedan en eller två i serveringspersonalen som hänvisar dem till bordet. Det får räcka. Men det går att ha det och jag tycker det är en fin liten detalj. 

    Pagnie,

    Säger det igen, du är så himla kreativ och duktig!! Jättefina saker!!! Och hoppas din fästman hade en bra svensexa... Min fästman är inte alls hype på att ha en. Får han välja så vill han INTE ha en. Tror att det är lite så för att hans bästa vänner inte bor här, faktiskt. Lyckligtvis kommer de till bröllopet men att komma till en svensexa blir svårt för dem. Vet dock att de vänner han umgås med här, plus min bror och några av mina kusiner här som han umgås med planerar en så han får gilla läget haha...  
  • Lavelii

    Förstår hur du menar Viola, med "oinbjudna" gäster... Eller för min del, gäster som kanske glömmer osa eller säger att de inte kan komma men sedan kan och då dyker upp. För det är större sannolikhet än att någon dyker upp oinbjuden. Men iaf, så har jag också tänkt på det och därför känns personliga placeringskort inte optimalt för min del.

    Däremot har jag hur bra erfarenheter som helst av värdar som tar hand om gästerna. Däremot har de INTE varit någon som samtidigt varit gäst på bröllopen utan 2 pers som anlitats i just det syftet och då har det gått bra. Att använda sina syskon eller familjemedlemmar till sånt tycker jag är synd då de har en massa annat att tänka på denna dag och då blir det ju kaosartat om de samtidigt ska hänvisa folk till platser.

    Och på tal om ålder och bebislängtan... 30 år nästa år... och bebislängtan har funnits så länge jag kan minnas! FAST, nu den senaste tiden så är mina bebistankar inte lika "desperata"... jag tror det beror på allt bröllopsplanerande, bostadsletande, nytt jobb, ny stad, nytt nytt nytt!! Så jag tänker inte lika mkt på det nu...det finns massa annat som upptar min tid. Men gud för bara några månader sedan kunde jag gråta mig själv till sömns för att jag längtade så efter att få bli mamma och gör det fortfarande. Har bara "lugnat" ner mig lite... men min ålder gör ju att jag får mina negativa tankar ibland. "tänk om jag är för gammal!" haha... Det vet jag ju att jag inte är. Men man behöver inte heller hymla med att vill man ha barn så är det nog dags med tanke på att man inte är 20 och har massa år på sig. Eller vad säger vår läkare Goli??  

  • Lavelii

    Sen kan jag väl meddela innan jag kastar in handduken för kvällen att mina ringar har lämnat amerikansk mark och landat här!!! De är för tillfället hos min svärmor, så när jag åker dit så får jag se dem (fått bilder på mms) och herregud hur ska jag hålla mig från att inte ha dem på mig?!?!?!?!
    Såååå fina är dem!!! Ska se om jag kan ordna någon bild när jag får ringarna så ni får se )) Ska ta dem till en juvelerare så de kan gravera inuti dem också Så glad!!!

    Och på torsdag åker vi till södertälje för att träffa dekoratören och tid för konsultation (hår och make up) är bokad. I augusti förvisso haha men bokad never-the-less.

    Påbörjar ändringar på min klänning slutet på månaden (behåller spetsen och det på toppen, men ska fixa till midjan, så den markeras mer) Sen se till att fästmannen provar ut sin kostym och våra bröder måste prova ut smokings...

    Det var lite mina updates...

    Tjejer, hur gör ni med den borgliga vigseln? Vi måste ju gifta oss borgligt också, för att det ska "räknas" ju haha... Antar att alla måste det, som inte gifter sig inom svenska kyrkan eller? 

  • Lavelii
    Viola,

    Ja, jag är superexcited!!! Får se hur jag gör med bilder på ringarna. Kan man liksom lägga upp dem någonstans där de inte är synliga för allmänheten?? Vill inte att någon jag känner ska se dem förrän dagen D! Skäms
    Kanska får maila runt dem haha...

    Ang, borglig vigsel. Jag vet faktiskt inte om det går att göra så. Tror inte att våra präster skulle uppskatta det, av någon anledning.
    Först tänkte vi att vi skulle göra det i efterhand. Någon dag efter eller så. Men sen så spånade jag lite för mig själv och tänkte; att eftersom hans systrar (plus familjer) befinner sig i USA och inte kommer hit innan bröllopet. Så ville jag samla ihop våra syskon och föräldrar 3 dagar innan bröllopet (för då bör de ha kommit från USA) och äta en fin middag tillsammans. Och då sa jag till fästmannen att då kan vi väl be en vigselförrättare komma dit eller att vi går till en och gifter oss innan. Så blir det lite en privat fest sinsemellan familjerna.
    Han tyckte det lät hur bra som helst. Visst 3 dagar innan bröllopet så stressar man nog med massa annat, men så känner jag att planerar man det så här så ser man till att det sker också. Plus att vi alla behöver äta oavsett hur stressade vi är, så varför inte göra det tillsammans på något fint ställe haha... Skulle vara skönt att umgås lite tillsammans innan bröllopet, och inte bara mötas i kyrkan (eftersom dem inte bor här och man inte kan ses regelbundet)!!
    Dessutom känner mina föräldrar att de gärna vill göra detta också, då jag inte "tillät" dem göra en förlovningsfest (haha ja, de tolkar det som att jag inte tillät dem, när jag sa att jag inte har tid!), och varken jag eller festmannen vill ha någon hennofest några dagar innan bröllopet heller.

    Ja, så detta är mina tankar. Vad tror ni tjejer om detta?
  • Lavelii

    Hallo tjejer!!

    Nu ska vi se här om jag kommer ihåg att svara på allt...
    Kan ju börja med det här med barn.
    Goli jag förstår precis vad du menar! Jag önskar också att jag hade sköt mig bättre i gymnasiet MEN med facit i handen så är jag glad över den väg jag ändå tagit. För min del så började jag plugga tidigt egentligen, men inte på psykologprogrammet förrän jag var nästan 23, flyttade till England, kom tillbaka och blev ju då klar förra terminen.
    Jag har alltid velat ha barn men jag har alltid velat ha en stabil grund och framförallt har det varit absolut otänkbart att skaffa barn utan att vara gift eller färdigutbildad! Jag har alltid velat vara klar med allt, och hur mkt jag än längtat efter att bilda familj och satsa på det, så har jag alltid tänkt på min utbildning. Hur viktigt det är för mig och min framtid och mina (God willing) barns framtid (!!!) att jag står stabilt (och min man också så klart). 
    Sen så träffade jag ju den personen jag vill leva resten av mitt liv med för ca 4 år sedan, men pga mina studier (och långt avstånd) så satsade vi inte direkt. Först för 2 år sedan blev det så självklart för oss att det ska vara VI ju! Solig  och 2 år senare är vi här, och gifter oss om 4 månader! Jag tror starkt på att allt händer vid rätt tid. Ibland ifrågasätter man tiden, men jag tror att har man tålamod och inte jäktar in i saker bara för att en viss önskan om något finns där, så kommer det rätta till en. Idag känns det helt ofattbart att man för några år sedan tvivlade på om man någonsin skulle träffa mr right och bilda familj, när det idag känns så självklart att vi är gjorda för precis varandra!

    Kitkät jag förstår vad du menar. Men jag måste säga att för mig känns inte den borgliga vigseln viktig alls. Jag vill göra det för att jag så klart vill vara gift även i lagens ögon MEN det är den kyrkliga vigseln som för mig kommer att kännas som att vi är gifta. Vi har tänkt att ta den borgliga efter bröllopet egentligen. Anledningen till att jag tänkte om lite var enbart för att kunna få lite tid tillsammans med våra familjer (speciellt hans systrar som kommer från USA då). Det kan vi ju så klart ändå. Men i den stressen som man är uppe i då så känns de som att om man inte planerar något specifikt där innan, så "skippar" man en "vanlig" middag för att man kommer ha fokuset på bröllopet några dagar senare. Vet inte hur jag ska förklara. Vi får se hur vi gör...det är fortfarande bara något vi funderat på. Men borglig vigsel samma dag som bröllopet blir det inte. Antingen innan eller efter. Samma dag känns allt för stressigt, trots att den knappt tar 2 min haha

    Och igen Pagnie, du är grym ju! Jag kan knappt sy hål i en byxficka hahaha... (lite överdrivet men du förstår!)

  • Lavelii
    Viola, det kanske man kan göra. Jag vet faktiskt inte. Låter som en idé iaf. Du kanske kan fråga prästen om det går?
    Håller tummarna för klänning!! Håller med Kitkät, våga beställ från katalog, om du inte hittar något du tycker om. Du kan alltid prova modellerna så att du vet att modellen iaf sitter som du förväntat dig! Lycka till!!

     
  • Lavelii

    Måste ju berätta att vi var hos dekoratören och floristen idag!
    Så nöjd. Verkligen en duktig kille!! Och så möte vi Afram där, som såg till att dekoratören visade det senaste defått in och vad de kommer få in!
    Detta mötet var bara ett första möte för att han skulle visa vad han har och kan erbjuda; centerpieces, blommor, färger osv... Vi fick säga vad vi ungefär tänker oss. Nästa möte så kommer han ta fram de blommor vi tänker oss, centerpiecen och stolöverdrag etc och duka upp allt för oss så att vi ser om vi tycker om det eller ej, och i så fall ändra det. Känns jättebra!!

    Det som redan är bestämt är ring"kudden", som kommer bestå av ett hjärta täckt av vita rosenblad. Såg så himla vackert ut. Den gör han ca 1 timme innan så att rosenbladen håller.
    Sedan höga kandelabrar i kyrkan. Även kandelabrar som centerpieces men vi har inte bestämt vilka kandelabrar vi vill ha.
    Sen är det blommorna... Vi har ganska stort svängrum i vad vi kan välja för blommor i det paketpris vi har. Och jag visade upp en bild till honom med orkideér (helt makalöst fint hade de dekorerat med det, från USA) och enligt honom så går det att göra som vi vill MEN han sa att orkideér är extremt dyra och i den mängd är det en enorm kostnad och det förstår jag ju också. Så enbart orkideér blir det inte, men inslag av det. Är även förtjust i kallor (araceae). Trött på enbart vita rosor. Så vi får se vad han kan göra med de kombinationerna... han visade upp bilder med dessa blommor som han gjort och det såg fantastiskt fint ut.
    Min bukett kommer förmodligen (om jag inte får andra idéer eller så) att bestå av enbart kallor. En speciell sort av kallor. Minns inte vad han sa att dem hette. Ska smsa honom och fråga. 
    Funderar dock på hur de blommorna ser ut när man konserverar dem?! Rosor vet man ju på ett ungefär... Aja, får se. Men det var iaf skönt att ha haft detta mötet med honom och att han förstod vad vi ville ha... Nu längtar jag till augusti när vi ska ha nästa möte Pagnie, visst har ni också träffat dekoratören? Vilken har ni? Är det en som "tillhör" er lokal eller?
    För han som vi var hos jobbar ju även med de andra festarrangörerna...eller en del av dem iaf. Bland annat Mona Lisa, Cleopatra och Syrianska lokalen i Geneta tror jag... 

  • Lavelii

    Halloj tjejer!!

    Viola, jag tänkte/tänker lite som du. Har också sett det där med guldfärgade kvistar! Däremot har vi ju nästan bestämt oss för kandelabrar och då går ju inte det. Men det finns där i bakhuvudet ifall att vi skulle ångra oss. Det är superfint tycker jag och jag har funderat på att ha något sådant vid honnörsbordet också. Kan försöka förklara djupare imorgon. haha.. 
    Vet dock inte om jag kommer utnyttja så mkt mer "höstigt" än så... Kommer eventuellt ha bruna stolöverdrag istället för krämfärgat. Såg en bild på det som Afram visade. Såg jättefint ut och passar lokalen och kommer ju definitivt passa årstiden. Men får se när vi träffar dekoratören igen. Blommor kommer vara krämfärgade oavsett vilka de blir. Kommer nog vara en mix av orkidéer, stora rosor och kallor.
    Har ingen bild på kudden än, men kan försöka fixa och lägga upp. Den var jättesöt. Enkel men fin och inte bara "vanlig" kudde.

    Pagnie, vad roligt med möhippa!!! Och sådan överraskning!!! Är också en sådan som tror att jag har stenkoll på allt. Och ofta har jag det så det är omöjligt att överraska mig!! Roligt att de hade lagat persisk mat )
    Btw, tror vi har samma dekoratör då... han sitter bredvid en möbelbutik i Södertälje va?

    Sen måste jag bara berätta att jag (Som jag skrev här över) så sällan blir överraskad. Jag har koll på allt och sen är jag inte direkt lätt imponerad (det är sjukt jobbigt ibland. Hur glad jag än är över något så har jag inte alltid den känslan med i min reaktion haha). Men iaf, min älskade älskade fästman lyckades med konsten (igen! Han är den enda som ändå lyckas få mig mållös!) denna helg!
    Bokade bord på en jättefin restaurang och där sitter vi...babblar på, planerar bröllop, diskuterar lägenheter och allt vad det var och jag är så inne i mitt att jag inte ens lägger märke till hur distraherad han är emellanåt. Han gör liksom allt för att få mig att sluta babbla och gå på toa eller något. Men jag babblar på och till slut så bara POOOFF från ingenstans så är min FIIIIIIINNNNAAAAAA ring där i hans hand!!! Och trots att jag visste att den var hos min svärmor så blev jag helt stum och chockad och tårögd!!! Svärmor bor inte i samma stad och han har ju inte varit där så jag tänkte inte alls på att han kan ha den. Den är så fantastiskt fin!!! MYCKET finare än jag någonsin önskat eller drömt om. Vågar inte ha den på mig!!!! Men vill aldrig ta den av mig!!! Gud så ambivalent!! Och bäst av allt var att se hans lycka när han gav mig den, det slår allt!! Han såg så lycklig och stolt ut!!! Min fina!! Och efter chocken lagt sig då kommer hans kommentar "Du som alltid går på toa så fort du dricker en droppe vatten! Här har du hinkat i dig vatten, cola och vin och ändå kunde du inte bara gå på toa så att jag kunde få göra överraskningen så som jag tänkt i huvudet!! Med champagne och dessert!!" hahaha... bäst är han!!! Hollywood filmer javisst. Hjärta
    Så nu sitter jag och tittar på den hela tiden...som ett fån. Och trycker upp den i ansiktet på honom varje chans jag får "seee som den bläääänker!!" haha... Fått min bästa kompis att gråta av min lilla historia också. Den sitter så perfekt med vigselringen... men den får ligga kvar i boxen fint till den 26 okt

    Så nu ska jag lägga mig och tacka Gud ännu en gång för mitt liv!! Och be att lägenheten vi kollade på idag blir vår!!! Kram på er. 

  • Lavelii

    Ja, det var total lycka att se hans ansikte lysa upp!! Och ringen på det! Jag hade ju en aning om hur den skulle kunna se ut, men jag försökte att inte lägga mig i så mkt utan låta honom bestämma tillsammans med sin svåger/syster som fixade den. De visste att jag tycker om prinsesslipade stenar typ, och att ringarna helst ska matcha (fast det var fästmannen som sa de själv). Så när jag väl såg den så blev jag ju helt paff och hänförd. Så otroligt vacker den är och tillsammans med alliansringen. Det är bara spot on!! Fått så himla mkt beröm för den... och jag lägger upp en bild här. Har ändå inte kunnat hålla mig från att visa den för alla ändå (lite svårt också att hålla den hemlig med tanke på att jag ju faktiskt använder den i vardagen!).
    Så här får ni en bild (utan alliansring då) på min vackra ring!! Hjärta 



    Dock lär jag inte bära den dag in och dag ut. Jag vågar faktiskt inte och det är synd. Men jag skulle bli totalt knäckt om något hände den!!! Fast oftast kommer jag ändå bära den  
    Förresten, är det någon av er som försäkrat era ringar? Jag måste göra det med mina känner jag. Hur gå till väga? :-/
     
Svar på tråden Orientaliskt bröllop