Inlägg från: Lavelii |Visa alla inlägg
  • Lavelii

    Orientaliskt bröllop

    Wow. Nu har man varit borta ett tag och en massa som hänt!!

    Skönt att du känner dig trygg och att det ordnat sig för din del Goli!
    Det är ju för jäkligt att det ens sker. Givetvis är det den mänskliga faktorn...men en så stor dag med så mkt förberedelser osv och sen få reda på att det är dubbelbokat. Jag hade gått i taket! 

    Kitkät, va roligt att din klänning äntligen kommit!!! Så spännande!!! Och det kanske gläder dig lite när jag säger att jag ska behålla min klänning så som den är med spetsen. Var och provade den igen, slängde upp håret i slarvig bulle ala "uppsättning" osv haha... och nej, jag ville då inte ha den v-ringad alls! Du har rätt! Den kommer förstöras annars.

    Pagnie, kul att höra att du är nöjd med MUA och frisören... Har ju bokat samma. Men inte varit på konsultation än. Ska boka en sådan tid med henne snart dock. Sätter hon i löshår till dig också?? 

    Har spenderat några dagar i sthlm... försökt hitta brudskor. Både platta och höga... Hitta inte nåt alls! Skor överlag! Försöker hitta snygga pumps till min kusins bröllop om några veckor...hittar ingenting!!! Frustrerande. 

  • Lavelii
    Goli, Håller också med om att 1 & 2 var finast! Instämmer även i det Kitkät sa om axelband/uppsättning. Är man baraxlad så tycker jag också det är superfint med halvuppsättning eller lockar a la Hollywood. Men hur praktiskt det är egentligen är en annan femma. Likt Kitkät oroar jag mig för hur halvuppsättning eller lockar hade sett ut efter stress, fukt, dans osv... (eller regn för den delen...gifter ju mig i slutet på oktober så det får jag väl räkna med lite!). Men annars tycker jag halv uppsättningar är jättefina.
    Kommer dock själv ha heluppsättning men jag letar fortfarande efter inspiration.

    Kitkät, jag vet vad du menar med klänningen och håller med om att den ser väldigt viktoriansk ut. Min kusin sa att hon tycker den ser "royal" ut haha... och jag tycker att den är absolut breathtaking!
    Angående skorna, de var söta. Jag älskar ju ballerinas. Men tycker det är jättesvårt att hitta till bröllopet. Det jag har lite svårt för är att det är lack, men det är en smaksak! Annars ser de flesta ballerinas likadana ut ju, och du kan ha dem sen och under klänningen lär de inte synas. Men har du kollat på Ballerina Closet. Jag har ett par av deras ballerinas...(supersköna!). Mina är förvisso en kombination av grön/blå. Blå i hälen. Med en liten toffs framtill. Mockaimitation och läder inne. Jag vill minnas att de fanns i aprikos. Då kombinerat med två nyanser av aprikos. Jag var nära på att klicka hem de också. Jättesöta och fina. Samt väldigt bekväma.
    Nu var detta säkert 1 år sen men kolla in deras sida om du inte gjort de redan...
  • Lavelii

    Tjejer, jag börjar bli stressad. Har fortfarande inte hittat inbjudningskort!!!!
    Hur kan det vara så svårt?! Nästa helg åker jag till Södertälje! Och hittar jag inget där så beställer jag vad som från Calligraphen typ.

  • Lavelii
    Pagnie skrev 2013-05-10 09:43:32 följande:
    yes vi sätter i håret 1 juli. ska bli så kul. 4 oliak nyanser valde vi. :D hon var verkligen toppen. underbar tjej och jätte trevlig.
    skor är jobbigt ja. usch
    Vad kul!!

    Jag vill ju också ha i mer hår. Hade tidigare så tjockt och fint hår men inte nu längre Däremot vill jag bara ha clips. Vill kunna ta bort det direkt efter. Så jag måste hitta de... Har förvisso för mig att hon sa att hon kunde hjälpa en med det också.
    Funderar dock på att ljusa upp mitt hår lite i olika nyanser, så antingen får jag köpa håret innan och ljusa upp det i samma nyanser, eller efter och försöka hitta matchande. Svårt när man aldrig använt löshår tidigare ju.
    Ska bli spännande att träffa henne

    Verkar hon duktig på smink? Jag vill inte vara för spacklad men det ska liksom hålla hela kvällen (med förbättringar så klart). Basen är otroligt viktig och sen ögonen!! haha... Vill inte ha massa kladd men ögonen ska framhävas snyggt. Kommer ta med min kusin som är grym på att sminka. Ser alltid ut som en prinsessa när hon sminkar mig. Vet precis hur och vad hon ska framhäva...
    Känns bra att du är nöjd dock
  • Lavelii
    kitkät skrev 2013-05-10 14:00:25 följande:
    Lavelii,

    Tack för din input! Och tack för tipset om Ballerina Closet, hade aldrig hört talas om dom förut! Dom har jättefina skor ju. Dom har ett par som är i aprikos, men dom är inte så fina tycker jag.
    Men så har dom ett par som är beiga med en rosett fram och det skulle jag ju också kunna ha egentligen.
    Jag har också svårt med lackskor faktiskt, men ballerinaskorna som jag visade ovan har ju rätt nyans! Haha. 
    Men jakten fortsätter tror jag. Jag är inte jättenöjd med dom jag hittade heller! Oh, fan vad jobbigt det ska vara ibland! 
    Ja, jag såg de som fanns i aprikos där på hemsidan nu. Håller med. De är inte så fina nej. Funderar dock på att beställa de som är cremefärgade... Kan funka under min klänning och efteråt också för den delen...
    Men ja, det är sjukt jobbigt med just skor. Jag brukar ha ganska höga klackar vanligtvis på bröllop och så, men just denna kväll vill jag inte våndas i obekväma skor. Det syns ju så tydligt när man är obekväm!! haha...

    Hittade dock ett par skor till kusinens bröllop om två veckor. I min garderob! hahaha... Helt oanvända Karen Millen skor som jag glömt bort! Så himla fina!! Så slipper jag leta mer efter det iaf
  • Lavelii
    goli skrev 2013-05-10 17:27:22 följande:
    Lavelii, fick adress till en snubbes hemsida med inbjudningskort. Egentligen var vi på jakt efter pkaceingskort men de har ganska fina inbjudningskort där. Vet inte om du har sett dem men här är adressen.

    exklusivia.se/

    Vi köpte våra från Iran så jag har inte koll på priser mm på inbjudningskort som finns här. Hoppas ni hittar något ni tycker om snart!
    Goli!!!
    TACK!!! Verkligen!!!

    Tyckte om deras kort! Bara hoppas att de är lika fina när man får hem dem. Beställt tre provex...hoppas jag får de snart )) Både jag och fästmannen tyckte de var jättefina. Enkla men ändå inte. Vi är väldigt tacksamma!
    Nu ska vi bara kunna enas om vilket kort vi ska ha hahaha... han har en favorit och jag en...
    Tack igen!

    Måste också beställa hår... men känns som jag borde tala med hon som ska fixa håret först. Vissa vill inte jobba med clips t ex. eller vill och vill, men tycker inte om det. Har dock för mig att hon jag ska till inte hade några problem med det.
    Men sa Karam något om att clips inte är bra om man gör heluppsättning? Jag får så olika svar av olika frisörer. Somliga säger att det kvittar och andra säger att clips är ok vid halvuppsättning eller nedsläppt... 
  • Lavelii
    Goli; Ja, det hoppas jag med! Dock verkar det som att de vi tyckte om inte finns tillräckligt många på lager... fanns typ 20...vi behöver ju minst 150 st :-/ men de sa att de skulle kunna beställa hem fler till juni månad. Väntar dock på bekräftelse att de faktiskt kan garantera juni månad. Vill skicka ut våra kort i juli.

    Ang. clips så är det som Kitkät säger. De som inte vill att man använder clips säger så för att de inte orkar jobba med det. Vissa påstår dock att det inte går att göra bra uppsättningar med clips, men som tur är har jag massor av frisörer i släkten (syrian som man är ju haha!) och alla har varit eniga i att det ABSOLUT går och att det snarare är frisören som i så fall inte är kompetent nog typ... (eller vill tjäna en extra hacka genom att rekommendera hårförlängning som de sätter i och därmed kan ta någon tusing extra, vilket de så klart ska om de gör en hårförlängning). Hon jag ska till (samma som Pagnie) sa att vilket som går bra... Kitkät, visst var dem fina?! När jag kollade via Calligraphen så skulle våra kort i slutändan också gått på typ 35 kr styck eller något, med text, inlaga osv... Vet ju inte alls hur mkt dessa kommer kosta i slutändan, men med tanke på att det inte "går" att ha i en inlaga så blir det ju ingen kostnad där utan det blir väl en extra kostnad i att vi väljer foliering av texten och montering av dem plus att vi vill ha engelsk text också. Tror inte att det blir uppemot 30-40 kr dock. Men oavsett så får det va. Vi båda tyckte om korten och hoppas de är lika fina i verkligheten... Uppdatering följer haha... Minns att du visat era kort innan, dem var jättefina!! Verkligen värda varenda krona!

    Alltså till något helt annat, men visst får man lov att bli SJUKT irriterad när ens bröllopsfixare inte hör av sig!!!!! Ok, det har bara gått sen kl 11 idag men ändå! Han brukar vara så snabb med att svara, men de senaste två gångerna jag smsat så har han inte svarat på dem förrän jag ringt veckan därpå typ. Brukar tycka att det är lättare med sms när man bara vill stämma av något snabbt, med tanke på att jag ofta sitter i möten på jobb och inte har tid att hamna i ett samtal som kanske drar ut på tiden osv... Aja, ringer honom i dagarna om han inte svarar imorgon eller nåt! Däremot är lokalen färdig och min kusin var där på premiärkvällen och tyckte lokalen blivit sjukt fin! Känns bra
    Ska ringa dekoratören imorgon och bestämma tid med honom. Den 25 maj ska jag prova min klänning igen, med mamma...så hon får se den för första gången (förutom på foto)
    Och mina ringar är påväg från USA! Annars så händer inte så himla mkt på bröllopsfronten just nu  
  • Lavelii
    goli skrev 2013-05-14 13:12:28 följande:
    Lavelii, verkar som att de flesta av oss har samma problem med våra bröllopsfixare. De är allmänt dåliga på att höra av sig. Jag tog faktiskt upp detta med Danny och med tanke på allt som hänt också med dubbelbokningen så känns det nu som att han anstränger sig lite mer. Vet inte om de förstår riktigt att det är sånt vi värderar mest egentligen? Jag vet t ex att han är jätteduktig på det han gör och att det kommer att bli fantastiskt fint mm mm men ibland så hade det känts bättre om man haft lite bättre personlig kontakt. Jag tog faktiskt upp det med honom. Skrev ett meddelande till honom och fick inget svar på flera dagar. Och då skrev jag igen att jag kände mig dissad... igen... och sedan dess har han verkligen hört av sig! Så om du känner dig manad så... Flört
    Ja, alltså jag håller med dig helt! Jag känner liksom också att just bara ett kort sms eller något när man försöker kontakta dem gör så himla mkt! 
    Jag ringde dock upp honom idag ändå, för jag behövde tele nr till dekoratören för det har jag förlagt någonstans. Så då passade jag på att prata med honom. Anledningen till att jag smsade för någon dag sedan var ju för att jag ville ha lite datum då jag och fästmannen kunde gå dit för att smaka av mat osv... men under dagen (innan jag ringde honom) så kände jag att vi ska gifta oss i oktober! Slutet! Jag behöver verkligen inte stressa med just den biten just nu... viktigare är ju att ta tag i dekoration/florist/inbjudningskort osv just nu. Så det sa jag till honom och han sa mer eller mindre att jag får göra allt i min takt men alltid ha med mig att de är till för oss och att vi kan komma dit när vi vill beroende på hur "stressad" jag känner mig för vissa saker osv. Och att i slutändan så kommer han ju se till att ALLT blir som vi vill oavsett om vi kan komma ett visst datum eller ej! Det kändes bra att få höra det och precis som du så VET jag att han kommer göra ett GRYMT jobb! Inga tvivel alls. Och det sa jag också till honom! Men man kan ju tycka att ett svar på sms inte är för mkt begärt

    Så nu är en tid bokad med dekoratören; 6 juni. Veckan därefter åker vi för att träffa Afram, säga vilka ideér vi har och vad dekoratören kom med osv... Fotograferna väntar jag med i nuläget.

    Sen fick jag samtal från Exklusivia ang inbjudningskorten...det ena kortet (som var fästmannens favorit) finns inte tillräckligt många i lager...De vet inte exakt när de hinner komma hem (men i juli tror de)...så det blir nog inte dem. Aja, får se när provexen kommer hem!  
  • Lavelii
    Kitkät, jättefina bilder! Förstår vilken stil du är ute efter. Tycker att det är så himla fint!!
    Skrattade lite åt din "invandrarkvinna" kommentar haha... för det är så jag har tänkt när jag har tänkt luggen på mig själv. Att det inte får vara en övertupperad lugg haha... Solig  men samtidigt har jag sett många brudar i en mer tupperad lugg (likt de bilder du visat) som varit helt underbart vackra i de så det beror helt på stilen på klänning, ens ansiktsform osv... och som Goli sa så kan jag verkligen se stilen på din klänning och den frisyren. Det blir fint!!

    Jag tänker också som du... ingen tiara, utan ett hårsmycke ist. Det kommer jag köra på... Jag är ingen tiara person och min klänning är inte det heller, enligt mig! Så jag letar med ljus och lykta efter ett hårsmycke som passar klänningen nu...

    Måste börja tänka på smink också...men känns som jag inte kommer tänka på de alls, då min kusin vet precis hur jag vill se ut, har lagt den typen utav sminkning på mig tidigare och kommer vara med mig och den som förmedlar det till MUA i rent artistiskt sminkspråk haha... Har en bild på mig själv också i just den sminkningen som vi kommer visa för MUA och sen förklara det jag vill ändra lite...

    Något jag måste hitta nu är hotell, både för övernattning kvällen innan bröllop, som också kommer vara platsen jag fixar mig på osv...plus hotell för bröllopsnatten! Så nu ska jag leta efter det...

     
  • Lavelii
    Den till höger tycker jag är enkel och fin och sen ett hårsmycke på de...


    Även denna tycker jag är jättefin! Dessvärre tror jag inte att jag passar i luggen så där.
    Men jag tänker att man i slutändan gör en kombination av olika frisyrer... Verkar dock ha fastnat vid en "sne" uppsättning av något slag...
Svar på tråden Orientaliskt bröllop