Inlägg från: Lavelii |Visa alla inlägg
  • Lavelii

    Orientaliskt bröllop

    Pagnie skrev 2013-04-24 08:18:44 följande:
    tjejer jag har ett problem. slöjan ha jag beställde skulle vara 140 cm lång men när jag öppnade den så var den tre meter. så ska jag byta den eller kan man ha tre meter? den blir länge än släpet och känns kanske lite ivägen. vad tror ni? måste bara säga att jag är så sjukt trött på allt krångel. känns som den här butiken inte gör något rätt just nu. fel datum för underkjolen, fel storlek på klänningen och fel längd på slöjan. Vill bara gråta snart.
    Jag kan å andra sidan tycka att det är fint när slöjan är längre än släpet. Så att man ser början och slutet av släpet och början och slutet av slöjan... Fast det är ju en skillnad mellan 140 cm och 3 meter, så jag förstår att du är frustrerad och att du känner att den kan vara i vägen.
    Men om jag ska utgå från när jag provade min klänning med olika slöjor så fastnade jag mer för slöja som var en bra bit längre än släpet...och expediterna i butiken rekommenderade också det. Antingen en kort eller en lång som är längre än släpet så att inte tygerna flyter i hop för mkt. Fast det är en smaksak. Men jag tycker iaf inte att det ser märkligt ut med längre slöja än släp. Så gråt inte! Fundera, men poängtera för butiken att det inte är ok och att du vill ha det du beställt från början (om du nu inte trivs i denna!).
  • Lavelii
    Pagnie skrev 2013-04-24 13:38:30 följande:
    lavelii ja jag börjar fundera på det. det kanske inte ser så konstigt ut. för det är ca 4-5 dm längre. kanske inte ser så konstigt ut? kan lägga upp bild när jag kommer hem sen.
    Gör det. Men din klänning och min har väl ungefär samma kjolstorlek och längd. Jag har spets i min kjol nederst men annars ser det likt ut och jag tyckte inte det kändes konstigt med längre slöja. Dock var min initiala tanke innan jag provade slöja att jag skulle ha den i ungefär samma längd som klänningen men ändra mig...
  • Lavelii
    Pagnie skrev 2013-04-24 17:49:13 följande:
    . Men 140 har jag kommit på att den når inte ens till backen och det vill jag ju att den ska. så det blev svårt. jag vet verkligen inte vilken längd vi testade i affären. hon jag pratade med när jag ringde nu var ju samma som testade med mig och hon var helt säker på att det var den.
    Men om den inte är lika lång som släpet och du inte vill ha en kortare model så hade jag definitivt kört på den du har. Den ska ju som sagt av direkt efter... att gå rakt fram i kyrkan och låta den ligga fint under vigseln bör ju inte vara så jobbigt (hoppas jag!!) utan snarare väldigt vackert. Men det är en smaksak
    Däremot sa dem i butiken till mig att jag bör tänka på att tala om för dekoratören att de antingen tar bort längdmattorna som finns i kyrkan eller att de täcker över dem för annars kan det bli jobbigt med slöjan att dra den på matta... Värt att tänka på kanske om ni vet att det finns mattor i kyrkan.
    För min del så kommer de täcka över dem och sprida ut lite rosblad längst sidorna...
  • Lavelii
    Viola skrev 2013-04-24 20:08:17 följande:
    Vart har ni tjejer köpt era klänningar?
    Jag beställde min i Norrköping... de hade det märket jag var ute efter och jag bor nära Norrköping så det kändes bekvämast att beställa via dem då ist för att behöva åka längre sträckor varje gång den ska provas/ändras osv
  • Lavelii
    Viola skrev 2013-04-24 20:54:01 följande:
    Lavelli,

    Min svägerska beställde också sin i Norrköping, vet inte hur många brudbutiker det finns där, men hon var extremt nöjd med servicen och tyckte de var superduktiga.  
    Vad roligt att höra! Jag vet faktiskt inte heller hur många som finns där. Men just denna (Rafaela Mode) kom upp när jag kollade på återförsäljare till Maggie Sottero... och de är de enda som säljer dem i Norrk så dit åkte jag. (Har dessutom för mig att det är den brudbutik som iaf i Norrköping är mest inarbetad och "känd" men kan ha fel!). Dem hade mycket mycket fint där! Hade en lite "incident" som fick mig att tveka först på att beställa av dem...men sen hörde jag mig för och pratade med ägarinnan osv så då släppte alla "spöken". Är väldigt nöjd än så länge! Dem som jobbar är jättegulliga och tar hand om en väldigt bra!

    Vart har du kollat på klänningar?
  • Lavelii
    goli skrev 2013-04-24 21:16:16 följande:
    Viola och Lavelii, berätta mer om era klänningar! Har ni bilder?
    Min är en Maggie Sottero. Jag provade denna klänning som jag valt under andra gången jag gick ut för att brudklänningsshoppa... Provade 4-5 klänningar på Rafaela Mode och fram till denna provning så var jag bergsäker på att jag skulle ha snäv klänning, men provade 1 snäv och resten prinsessklänningar. 

    För att göra historien (som givit mig huvudvärk, tårar och ångest!) kort så gick jag från att vara bergsäker på att jag skulle ha en snäv klänning med långt släp (se Maggie Sottero Phoebe, om ni vill) till "prinsessklänning".
    Jag insåg (lite motvilligt till en början) att en snäv model (som Phoebe) kan och lär jag ha den dagen min bror gifter sig liksom. Fast annan färg och kortare släp. Dessutom så såg jag mig själv i den...men såg inte riktigt helheten! Var så förtvivlad ett tag (var till och med så uppgiven ett tag att jag helt plötsligt var ute och powerwalkade och vips så var jag i en kyrka och satt där tyst för mig själv helt ensam och tyckte synd om mig. Snacka om att gå in i väggen för en klänning haha). Men iaf...

    Men så jag släppte den och ändrade riktning helt... från snäv till prinsessa... och så blev det Willow (som jag också haft lite turer med haha). Blir bara mer och mer kär i den för varje gång jag kollar på den och ser framför mig hur den kommer sitta med mina små ändringar och underkjol, slöja, hår och framför allt så ser jag den på mig och min fina fästman bredvid mig och det ser perfekt ut!!!

    Vilken klänning är det du har Goli??
  • Lavelii
    Viola skrev 2013-04-24 21:31:38 följande:
    Lavelli,

    Hoppas det är samma ställe, hon var så pass nöjd att hon föreslog att jag skulle beställa min därfrån, haha! Vart gifter du dig?
    Du får nästan fråga henne vilket ställe det var!
    Jag gifter mig i Stockholm eller Norsborg. Hallunda Festvåning. Den 26 oktober )

    Själv då?

     
  • Lavelii
    Viola skrev 2013-04-24 23:38:05 följande:
    Jag ska göra det och återkomma till dig...

    Okej, då gifter vi oss med 3 veckors mellarum, 16 november är vårat datum, men vi har inte spikat lokal än, eller jo, jag har gjort det, men är lite osäker!!

    26 okt var det datum jag tittade på först, men jag och min blivande jobbar med så små marginaler för tlllfället och jag sköter bröllopsplanering och lägenhetsvisningar helt på egen hand just nu, att 3 veckor gjorde mycket för oss. Det ger oss liiite längre tid att fixa med allt inför.

    Men 26 oktober var som sagt mitt första val, höstigt väder, solen går ner sent (ca 17.10)...Medans solen går ner ca 15.15 den 16 november. Ja, du ser vilka konstiga grejer jag kollat upp, solens nedgång!! Haha, men sånt är viktigt att veta vad gäller planering av fotografering osv. 

    Vad kul med Hallunda Festvåning, förlåt om du redan har skrivit det, men är det den nyrenoverade festvåningen? 

     
    Jag förstår dig helt!
    Vi började med att kolla augusti, men då visade det sig att min svägerska (hans syster) skulle föda i Juni/juli och de bor i USA vilket skulle innebära att hon eventuellt då inte skulle kunna komma, vilket ju absolut inte var OK! Så vi tänkte då slutet på september, men då var inte sångaren ledig samtidigt som någon av lokalerna vi titta efter...så efter många om och men så blev det oktober! haha... Men det är jag i dagsläget väldigt glad för!!
    Hade aldrig hunnit med annars med tanke på att vi på allvar började planera i januari (lite sena alltså). Var precis färdig med min utbildning typ då och sen Helt nytt jobb (för min del), hitta fin lägenhet, fixa bröllop med allt vad det innebär tar ju all tid i världen!
    Men samtidigt vill jag ju liksom ha oktober NU!

    Det var verkligen efterforskat haha Jag tackar för infon! Så mycket har jag inte hunnit kolla upp men det stämmer ang fotograferingen (som vi ska ha innan vigseln, hur har ni tänkt?). Jag bara hoppas att det inte regnar och att det är just fina höstfärger!!

    Yes, Hallunda är den nyrenoverade festvåningen. Har fått se lite för  två veckor sedan hur den kommer se ut...men då hade inte golvet rivits än... men ser verkligen ut att bli superfint!!! Så glad )
    Om nu bara Afram (som håller i lokalen) hade kunnat höra av sig till mig så hade jag varit gladare... försökt nå honom men men...
    Vart har ni preliminärbokat?
  • Lavelii
    Viola skrev 2013-04-24 23:42:41 följande:
    Lavelli,

    Roligt med det där om uppfattning om vilken modell på klänning man vill ha, innan man provar. Jag var totalt inställd på fiskmodell/mermaid. Men jag är så kort att jag kommer "försvinna" på festen i en liten klänning och prinsessmodell passar min kroppsform såååå mycket bättre, även fast det inte var mitt första val. 

    Skönt att det löste sig med Willow =), googlade den, JÄTTEFIN!!!!! När beställde du den?
    Ja men precis så tänkte jag också till slut! Och prinsessmodell satt bättre än jag föreställt mig i mitt huvud (där jag bara såg en gräddbakelse typ innan!)... och när jag väl satte på mig en sån klänning så kände jag ju direkt att det bor en liten prinsessa i mig fortfarande ju! En gång i livet

    För ca 1 månad sedan... Men den skulle ta allt för lång tid att hinna få hem så jag fick ta den i butiken som hon hade fått hem bara 2-3 veckor tidigare. Eftersom jag vill ändra den lite också. Annars skulle jag inte fått den förrän tidigast slutet på september. Fick ont i magen av de ju! För kort tid att ändra den sen
Svar på tråden Orientaliskt bröllop