Inlägg från: Lavelii |Visa alla inlägg
  • Lavelii

    Orientaliskt bröllop

    Pagnie skrev 2013-04-24 23:14:36 följande:
    nope vi har stengolv i kyrkan så det är inga problem :D men vi åker dit i helgen och så testar vi så får vi se helt enkelt. jag hoppas det blir bra.
    Vad bra!
    Det är det ju i vår kyrka också men så har de mattlängder i gångarna... förstår inte alls varför. Det är ju ett fint marmorgolv men det är något med våra syrianska kyrkor och mattor när jag tänker efter lite haha... Och de ville inte ta bort dem för dagen men kunde tänka sig att täcka över med typ vita längder. Så så får det bli
  • Lavelii
    goli skrev 2013-04-25 09:12:11 följande:
    Lavelii, såg din klänning och den är riktigt vacker! Så klassisk och elegant! Bra val, hahaha! Tycker man har rätt att känna sig som en prinsessa minst en gång i livet!
    min är Maggie Sotteros Nora. Det var  klänning nr 2 som jag provade och jag fastnade för den på en gång. Precis som dig hade jag bestämt mig för att absolut inte ha prinsessmodell och absolut inte ha en ärmlös. Men så fort jag provade den så var jag helt såld!
    Åh vad fin!!!! Alltså jag dör lite för Maggie Sotteros klänningar! Har provat några stycken och alla de jag provade kändes så himla bra på och så tycker jag att de flesta av deras klänningar är så klassiska och stilrena!!
    Riktigt fin är den, Nora!! Det är ungefär samma ovandel som Pheobe klänningen som jag provade
    Bra smak!

    Men då kanske ni kan hjälpa mig lite... Willow klänningen som jag köpt. Jag älskar den egentligen precis som den är. MEN jag vet att jag passar i en mer markerad midja...Vi har provat med ett siden band bara för att se oh det blev ett enhetligt "SÅ SKA DET VARA" av alla som sett inklusive mig. Men bara ett siden band är tråkigt så då ska dem beställa hem olika stenar som jag tycker om och som smälter in med spetsen och de pärlor/stenar som finns på den,  och fästa på ett band. Mer i mitten och sen mindre mindre ju längre ut man kommer.

    Så till mitt lilla dilemma... Tanke var först att INTE ha axelband och därför göra om den till axelbandslös/tub. Men så när jag provade klänningen andra gången så fastnade jag för axelbanden totalt och vill inte ha bort dem! Men vad tror ni om att ändra om den till v-hals? djup v-hals ner till början av "korsetten" under spetsen. Typ så här...hitta ingen annan som bättre illustrerar hur jag tänker just nu haha...
    http://www.maggiesottero.com/dress.aspx?style=J1453&page=1&pageSize=108&keywordText=&keywordType=All 
    Eftersom jag är ganska kort så vet jag att med v-hals så blir hela siluetten längre (tack vare axelbanden också, det "skärs" inte av någonstans typ). Och om jag ska ha halsband så ser inte det snyggt ut till den ringning som finns nu... Vad tror ni? Hittills har jag fått positiva svar även om alla är eniga om att den är fin som den är...
  • Lavelii
    Viola skrev 2013-04-25 09:43:03 följande:
    Lavelli,

    Vad fina ni är som tänker på din svägerska.

    Jag vet vad du menar, jag sa till min blivande igår att jag bara vill att det ska vara 16 nov nu, 17 nov (dagen efter) går också bra, haha. Jag har aldrig varit typen som önskat mig ett stort bröllop, eller ens ett bröllop över huvudtaget, så det tog ett tag att vänja mig vid tanken att jag kommer ha 350+ gäster. Skäms

    Jag förstår exakt vad du menar!! Jag blir klar med skolan i slutet på sommaren, som tur är har jag fått ett jobb, så jag börjar i juni, men gud så läskigt det var innan jag fick det här jobbet!! Satt och tänkte på vad jag hade gett min in på, jag ska gifta mig och jag har bara ett extrajobb och min blivande bor inte ens i Sverige, vi vet inte ens hur det blir med hans jobb, och vi ska gifta oss!! Jag hade panik där ett tag. Men inser nu att det är luuugnt,  han flyttar hem i juni, så det ger oss exakt 5 mån att fixa allt med lägenheten och bröllopsdetaljer. Hehe. Lägenhet hoppas jag löser sig snart, jag ska på en privat visning idag, det är en lägenhet som vi verkligen har fastnat för, så håll tummarna!

    Vart ska ni bo? Är din blivande från Stockholmstrakterna (m tanke på att ni ska gifta er i Hallunda)? 

    Angående klänning, ja men vad skönt!!! Jag ville verkligen undvika att beställa en klänning, jag ville bara köpa direkt i butik, förstår inte hur det kan ta 3-5mån för en klänning att bli levererad??!! Snacka om att man sitter med is i magen den tiden. 
    Det måste vi ju. Skulle kännas enormt märkligt att inte ha med henne. Speciellt då jag vet hur otroligt nära hon och min fästman är. Det skiljer dem knappt ett år, så de har ju växt upp som tvillingar typ haha! Tog hårt på honom när hon flyttade och gifte sig i USA.

    Ja, just det där med stort bröllop. Jag har ju faktiskt alltid drömt om det men min definition av stort bröllop har ändrats med åren. Nu får jag bara ångest av tanken på 350-400 gäster. Max antalet är 400! Då har jag ändå bara skrivit upp på gästlistan (har inte skickat ut inbjudningar än...inte ens hitta inbjudningskort!!!) de absolut allra närmsta och som jag känner och som känner mig. Inte mammas mosters alla 5 barn med respektive och familjer typ... hahaha... Det brukar ju vara så annars. Men där har jag varit hård, speciellt i de fall där jag INTE känner någon av dessa pappas farbröders barn osv... Ja du förstår... men ändå hamnar jag på 196 pers as we speak... :-/ Sjukt... sen tillkommer ju ungefär lika många på fästmannens sida.

    Vad roligt att ni hittat en lägenhet som ni fastnat för!! Vi letar lite fortf men har egentligen hittat en som är under stambytesrenovering (och då passar de nuvarande ägarna på att renovera kök och toaletter också) för tillfället. Vi har båda fastnat för den. Perfekt planlösning och bra ytor! Ser verkligen ett HEM i den. Men vi vill se den när den är helt klar också...

    Nej, inte från sthlm. Vi kommer bo i Norrk (Varken jag eller han är därifrån egentligen). Han jobbar där och jag jobbar i en grannkommun. Själv då?
  • Lavelii
    Viola skrev 2013-04-25 09:57:42 följande:
    Ska jag vara helt ärlig så tycker jag absolut inte att du ska göra om den till axelbandslös, alls!! Den är jättevacker och har en viss "tyngd", väldigt kunglig. Men samtidigt förstår jag vad du menar med ringningen, min mamma tjatar om att jag ska ha en sån "stängd" ringning. Jag tycker som sagt att klänningen har en viss tyngd (kommer inte på bättre ord) som den är, jag uppskattar det i brudklänningar, det är ovanligt.
    Jag förstår vad du menar! Jag kommer dock inte ta bort axelbanden helt...den idén har jag släppt efter att jag provade den igen. Tänker mer v-hals... Älskar ju dessom ryggen så jag vill inte ha bort tyget... utan bara "Öppna upp den" där fram Men jag första "ingrepp" är midjan... )
  • Lavelii
    goli skrev 2013-04-25 19:37:21 följande:
    Lavelii,  tack så mycket! Tycker verkligen att Maggie Sottero-klänningar är helt fantastiska! Finns så många olika modeller och det finns en klänning för alla typer!

    Till ditt dilemma, håller med om bandet i midjan! Alltid finare med markerad midja, speciellt i en prinsessklänning vilket gör att kjolen framhävs ännu mer. När det gäller V-ringningen så tycker jag att det låter som en bra idé. Har du provat en V-ringad klänning och jämfört med Willow? Svårt för mig att säga eftersom jag inte sett klänningen på dig men om du tycker att du passar bättre i V-ringat så tycker jag absolut att du ska köra på det! Har du hittat en bra sömmerska som kan hjälpa dig?
    Håller helt med dig!
    Jag har ju inte det egentligen... Iaf inte i brudklänning. I andra klänningar har jag så klart... 
    Där jag köpte den har de en sömmerska... Jag har sett andra ändringar hon gjort och det ser bra ut. Och hon sa att hon inte skulle ha några problem att fixa denna men eftersom vi har väldigt bra med tid på oss så skulle vi båda leta upp inspirationsbilder på hur midjan kan markeras bäst och v-ringningen osv sen skissa upp osv...
    Vi ska inte börja med ändringarna förrän i juni/juli tidigast. 
    kitkät skrev 2013-04-25 17:14:18 följande:
    Lavelii, jag har sagt det förut och jag säger det igen: Willow är otroligt vacker som den är och jag kunde inte sagt det bättre än Viola! Jag tycker absolut inte att du ska förstöra den (ja, förstöra enligt mig) och göra den v-ringad! Jag har själv provat den i en butik och det jag älskade mest var just att den ser så elegant och tung ut så som den är! Den ser annorlunda ut, och det är just det som gör den så fin! Men i slutändan gör du ju så som du vill. Ett tips är att du kan köpa jättefina midjeband med stenar, kristaller etc i olika brudbutiker och på etsy.com (där har dom jättefina, som jag har sett förut!). 

    Du har rätt i att den är fantastiskt vacker så som den är men jag ser den framför mig v-ringad mer än så som den är nu. Men det är ju under förutsättning att den görs enligt den bild jag har i huvudet. Som jag skrev ovan...oavsett vilka ändringar som ska göras så kommer det inte ske förrän tidigast juni/juli så jag har tid att fundera och prova med eventuella smycken osv
    Satt och tittade på den idag, och känner mer fjärilar i magen för den än hela bröllopet nästan hahaha!! Vill bara ha den på mig NU!!!

    Tack för tipset! Har kollat runt lite men det är alltid något jag stör mig på, fel stenar, konstiga paljetter eller så...så vi ska välja ut exakt vilka pärlor och stenar jag vill ha och göra en egen (sömmerskan alltså! tyvärr är jag inte kreativ alls haha). 

     
  • Lavelii

    Pagnie,
    Jag skulle nog också rösta på underkjol. Behöver ju, som tjejerna redan sagt, inte vara någon stor sådan alls...

    Vad märkligt att ingen juvelerare hittills kunnat hjälpa dig! Blir nyfiken på att se hur den ser ut nu ju. Måste vara väldigt mkt detaljer i den eftersom de har svårt att fixa den eller?

    På tal om ringar så bekräftade min fästman igår att mina ringar är beställda i USA. Är lite nervös över att jag inte kommer få se slutresultatet förrän i oktober men jag har bestämt modell och provat här och litar fullständigt på min blivande svågers skicklighet! Har sett smycken från dem och de är underbara! Dessutom tycker jag att mina ringar är väldigt klassiska och förmodligen inte ringar som på något viss är svåra att fixa. Sååå spänd!

  • Lavelii

    Hallo

    Ja du, jag har noll koll på den branschen och vad som anses "svårt/komplicerat" att göra men rent spontant känns de inte som att det borde vara SÅ svårt att fixa. Men så är man ju inte juvelerare så vad vet jag haha
    Hoppas Viola kan ge dig ett bättre svar

    Ang. slöja... Egentligen så är det ju mest praktiskt att köra utan slöja på festen, men jag är lite kluven där också. Vill ju definitivt ha en låååång i kyrkan...men sen på festen är jag kluven. Utan eller kort?! Blev ju lite kär i en kort som jag provade sist jag provade klänningen och vill nog köpa till den men på nåt sätt känns de som att när jag tar av den långa på festen så lär jag inte ens tänka på att fästa dit den andre. Känns som jag kommer stå där och tänka "Oh hooo, skitsamma! Lets party!" haha... Speciellt eftersom jag vet att dem hos oss lyfter oss väldigt mycket och vill ju inte fastna med slöja osv... Men ja... kluven... :-/ 

  • Lavelii
    Pagnie skrev 2013-04-28 20:50:49 följande:
    haha ja vi får se om hon svarar.

    ja jag är väldigt kluven verkligen. jag vet inte ens vad jag vill ha i kyrkan. känns som att en lång inte är helt dumt heller men som att det kan bli lite krångligt. Men ja det är ju svårt. jag ska ju ändå bara gå ner och upp för en altargång så så avancerat är det ju ändå inte. men på festen blir det nog hur som utan. men i kyrkan. det är ett jävla dilemma ska jag tala om för dig.
    Ja men precis Pagnie...upp och ner för en altargång, det ska vi klara och så har vi ju våra tärnor som ser till att den ligger fint när man bara står där Tycker det är supervackert när man sen ser bilder bakifrån och släpet ligger fint. Blir väldigt fint, enligt mig. Men jag förstår dig samtidigt i att det är krångligt... men lite krågel får det vara tänker jag...
    Kör utan på festen
  • Lavelii
    Viola skrev 2013-04-29 16:47:59 följande:
    Tjejer,

    iiiiii, det första "köpet" inför bröllopet är tydligen gjort, jag fick precis ett samtal om att min ring är beställd!!!!

    Det är så kul, min killes största problem när vi träffades var att jag kunde för mycket om smycken och hade en distinkt smak att han aldrig skulle våga överraska mig med smycken. Hur som helst, han tyckte det var speciellt tråkigt att han inte skulle kunna överraska mig med en ring, inte för att jag tycker att det behövdes, men det tog lite på hans ego. Så han kom med idén att jag skulle göra en lista med 3 ringar, med bilder och skriva vart varje ring kan beställas. Han ska välja storlek på stenen själv. Sagt och gjort. Och idag sa han att den är officiellt besälld. Pirrigt!!!!Skrikandes...Jag är faktiskt lite skakig, det är väldigt olika ringar....
    ahh vad kul!!
    Sitter i samma båt. Mina beställdes förra veckan. Fast jag vet egentligen ganska så exakt hur ringarna kommer se ut men har inte lagt mig i kvaliteten eller storleken på "solitärringen" heller... det får han bestämma (eller rättare sagt har han nog överlåtit det till sin svåger som kommer fixa ringarna).
    Känner ju min kära tillräckligt väl för att veta att han tycker att man kan säga "Du får bestämma. Det du tycker om, rund, fyrkantig! säger till svåger att ta det bästa. punkt slut!" och så simsalabim så blir det top notch typ haha... "Det bästa" är ju ganska brett och subjektivt liksom hahaha... Underbart bäst är han!! och jag vet att jag kommer älska ringarna. Så pirrigt!!
  • Lavelii
    kitkät skrev 2013-04-29 17:15:27 följande:
    Angående att ta av sig ringarna när man sover och duschar etc, så vill jag tillägga att jag ALDRIG tar av mig vigselringen. Jag känner inte att jag vill behöva tänka på att ta av mig den vid vissa tillfällen, jag vill att den ska bli en del av min hud typ. Men jag har typ knappt några repor på den ändå. Den är i vitguld! 
    Håller med! Vill inte heller behöva tänka på det. De ska sitta där de ska sitta ALLTID haha
Svar på tråden Orientaliskt bröllop