Inlägg från: Lavelii |Visa alla inlägg
  • Lavelii

    Orientaliskt bröllop

    goli skrev 2013-05-14 23:00:06 följande:
    Lavelii, skönt att du har förtroende för Afram och att det känns bra! En fråga, är det samma Afram som var med i mitt stora syrianska bröllop? Han som är fest- och bröllopsfixare men själv gifte sig i programmet? För den killens fru, tror hon heter Valentina, blev sminkad av chefen eller vem han är, Olle Johanssen, för MUS och hon blev så grymt vacker! Vilken lyx att bli sminkad av honom för han är så otroligt duktig! Honom hade jag gärna haft som MUA eller iaf den sminkningen hon fick.

    Tråkigt att höra om din fästmans favoritkort, hoppas att ni hittar något ni båda tycker om!

    Tjejer, vad har ni tänkt er för hårsmycken? Fler inspirationsbilder!!!

    Och var håller Pagnie hus egentligen? Håller folk på att droppa av tråden eller? Oacceptabelt! Kom tillbaka, Pagnie och Mustikka!
    Ja precis. Det är samma Afram! Jo, men han har fixat bröllopen till flera jag känner. En av dessa var mindre nöjd men det var inte av själva bröllopet eller så, utan mer att personen i fråga inte riktigt att personkemin gick ihop med Afram. Men de fick ju trots allt ett bröllop dem var supernöjda med så... och alla andra jag pratat med har också varit nöjda... (och lite avis att vi får en nyrenoverad lokal Oskyldig) haha men nej...hittills har jag inte fått några indikationer på att jag har något att oroa mig för. Min moster känner dessutom honom, och känner till maten som de gör och har själv jobbat inom catering, och hon har bara positivt att säga om allt (förutom "habibi, glöm inte säga till honom att de kan krydda maten lite till!!" haha...)

    Ja, hårsmycken...är själv på jakt och hittills inte hittat något... Ska leta lite bilder imorgon efter jobb tänkte jag! Lägger upp då.

    Börjar också undra vart alla är... Viola har inte heller visat sig här... :-/
  • Lavelii
    kitkät skrev 2013-05-14 23:09:38 följande:
    Lavelii

    Jättefina bilder! Det verkar som att vi har samma stil och smak! Jag gillar också bilden till höger bäst av dom som du visade samt bilden längst ner - den ska jag nog spara som inspirationsbild! 
    Om jag får säga det själv så tror jag faktiskt att jag kan passa i en sådan 50-tals frisyr! Men vi får se när jag gör provuppsättningen, kanske känns och ser helt annorlunda då. 

    Vill ni bo i centrala Stockholm på bröllopsnatten? I så fall har ni ju mycket att välja och vraka på.
    Annars har ni ju ett jättefint hotell i Södertälje: Scandic Skogshöjd. Det är ett SPA-hotell. Där ska vi och våra gäster bo på bröllopsnatten, men jag och min fästman ska även bo kvar natten efter bröllopsnatten för att kunna njuta av SPA-avdelningen. Morgonen efter bröllopet ska vi äta frukost tillsammans med våra gäster, dvs. om dom kommer upp på morgonen. Haha. Kanske kan det vara något för er? 

    Hur gör ni med övernattning för era gäster? Sköter dom det själva eller hjälper ni till och bokar? 
    Vi har gjort som så att vi har ordnat rabatt till våra gäster på det hotell som vi ska bo på. Vi ringde till hotellet och talade om att vi ska gifta oss och att ett visst antal gäster kommer vilja boka övernattning och frågade om dom kunde erbjuda någon rabatt! Och det kunde dom, så vi har fått en rabattkod som är personlig för just våra gäster. 
    Så ett tips. Om ni väljer ut ett hotell som ni ska tipsa era gäster om, ring då först till hotellet och hör om dom kan erbjuda rabatterat pris. 
    Ja, jag längtar till provuppsättning och smink!!! Skulle kontakta henne igen nu i maj...sätta upp någon tid i juli/augusti... 

    Vi vill bo i centrala sthlm yes... så det blir nog inte svårt att hitta något. Hade gärna velat ha något med SPA ju. Hade varit underbart!! Ska kolla upp de i Södertälje faktiskt Tack för tipset!!
    Vi har också tänkt att vi ska möta upp våra gäster dagen efter för brunch... iaf våra vänner från utlandet. Vi vill gärna bjuda de på något extra efter att de tagit sig hela vägen hit för vår skull och de kommer förmodligen inte ta för sig på samma sätt under bröllopet för att få "en stund" med oss, som släktingar osv. om ni förstår hur jag menar?
    Tänker ju att ens släkt och allra närmsta vet man ju att de kommer hugga tag i en stup i kvarten... och de träffar en ändå "hela tiden"...så vi vill ha en stund med våra vänner innan vi åker iväg (eller hem) och de åker iväg.

    De flesta gäster sköter sin övernattning själv. Många har släkt de kommer bo hos. En del släkt bor nära och kommer åka hem samma natt... en del kommer vi hyra bussar åt tror jag, som lämnar och hämtar.
    Min släkt från Skåne som inte vill bo hos släkt kommer ordna hotell själv. De är väldigt petiga haha... och har sin idé av var de vill bo osv... Så de får de fixa själv
    De som vi hjälper är våra vänner från utlandet först och främst. Det är iaf dem vi tänker på... så jag ska hitta ett hotell där de alla får vara. De vill bo centralt så att de även kan turista runt de andra dagar de är där. När jag bestämt mig för vilket hotell så ska jag ringa och kolla om de kan ge någon rabatt. Tack för påminnelsen!!
    Ska även kolla upp transport till dem från hotell till Hallunda och tillbaka... beroende på hur många de blir så tänker jag buss där också... blir nog billigare än taxi en lördag genom Sthlm hahaha...
  • Lavelii

    Och ja, bilden längst ner är verkligen jättefin!! Jag funderar på en variant av den till mig själv faktiskt Vad tror du om den till min klänning? Du har ju dessutom provat "min" klänning så du kan ju se den på ett annat sätt...

    Ska kolla etsy... och imorgon blir det lite mer inspo bilder uppladdade  

  • Lavelii
    goli skrev 2013-05-14 23:00:06 följande:
    Lavelii, skönt att du har förtroende för Afram och att det känns bra! En fråga, är det samma Afram som var med i mitt stora syrianska bröllop? Han som är fest- och bröllopsfixare men själv gifte sig i programmet? För den killens fru, tror hon heter Valentina, blev sminkad av chefen eller vem han är, Olle Johanssen, för MUS och hon blev så grymt vacker! Vilken lyx att bli sminkad av honom för han är så otroligt duktig! Honom hade jag gärna haft som MUA eller iaf den sminkningen hon fick.
    Verkligen lyx att få bli sminkad av honom!!! Och ja, hon blev väldigt vacker!!

    Jag har som sagt en relativt god idé om hur jag vill ha mitt smink. Jag är bara rädd att min MUA kanske inte gör den lika bra som min kusin. Kommer bli förkrossad om jag inte får samma känsla som när hon sminkar mig!!! Känner mig verkligen som världens vackraste när hon sätter sitt smink och vet exakt vad hon ska framhäva/dölja. Vilka färger som passar mig och framförallt så känner hon ju mig och känner min personlighet och hon tar fram det i sminkningen också!
    Hon har erbjudit sig att sminka mig men jag känner ju henne. Hon gör ALLT för alla. Och till slut kommer hon stå där med mig, med sin mamma, med sin syster med min mamma osv och sen STRESS sminka sig själv halvtimmen innan kyrkan. Hennes hem är dessutom det hemmet som jag kommer gå ut ifrån som brud (när min fästmans familj hämtar mig så att säga), så dem kommer ha fullt upp som det är. Vill att hon ska kunna bli ompysslad med mig ist!
    Jaja, det här var dagens random snack haha... Det kommer bli bra ändå. I värsta fall får hon bättra på sminket
  • Lavelii
    Pagnie skrev 2013-05-15 10:05:00 följande:
    Syrran är lite jobbig också och har nu frågat om hon får ha med sin dotter på 7 månader på möhippan. Jag har sagt att jag inte tycket att en bebis passar på en möhippa och jag vill inte att fokus ska lägga på henne för så kommer det ju bli hur man än vänder och vrider på det.
    vad tycker ni? är jag elak?
    Åh, förstår att du börjar känna på nerver!! Vill också komma till det stadiet!! Känns som en hel evighet till oktober!

    Men iaf... Nja, nej jag tycker inte du är elak på något viss. En möhippa och 7 månaders bebis går inte direkt ihop. Jag hade inte velat ha med min (eller någon annans) 7 månaders bebis (eller något barn oavsett ålder) på en möhippa. Samtidigt förstår jag om hon tycker att det är svårt att vara borta en hel dag från ett så litet barn. Det hade nog jag också gjort. Men då kanske man får tänka om...
    Vet inte alls hur din möhippa kommer vara, men tänker att hon kanske får avvika tidigare, alternativt komma lite senare, eller om möhippan blir i samma stad som hon bor så kanske hon får lämna möhippan under en stund för att se till sitt barn. Finns ju alternativ...
    Hur resonerar hon när hon funderar över att ta med sig barnet? Är det kanske för att ingen kan se till barnet? Folk kanske jobbar? Eller måste hon resa en bit för att komma till möhippan och så kanske de blir mer än en dag som hon i så fall är ifrån sitt barn?
    Hursomhelst, så tycker jag inte du är elak.
  • Lavelii
    kitkät skrev 2013-05-15 14:06:36 följande:
    Lavelii,
    Jag tror att en sådan klassisk och elegant håruppsättning blir jättefin till din brudklänning, just för att din brudklänning är så elegant och ser så "royal" ut! Känner likadant för min brudklänning och då förstärks känslan med en frisyr á la 50-tal! :) 
    Kör på det tycker jag! 

     Angående hotell... Vill ni bo på samma hotell som era gäster? Det är ju en bra idé om man vill avsluta festligheterna dagen efter bröllopet med en frukost/brunch ihop! Vi ska bo på samma hotell som våra gäster just för att kunna äta frukost tillsammans på hotellet dagen efter bröllopet. Det ska bli så himla mysigt! 
    Jag har funderat på det... och det underlättar mycket, men vill nog inte vara på samma hotell som NÅGON haha... 
    Eftersom vi inte kommer åka på smekmånad direkt så känns de som att den kvällen vill vi ha utan föräldrar eller släkt/vänner under samma byggnad haha... Jag har inte möjlighet att ta mer än 2 veckors semester i samband med bröllopet (en vecka innan och en vecka efter, ska vara glad att jag lyckades få två veckor då!!)... Det ger inte mkt utrymme för smekmånad, så vi får vänta med den till januari/februari

    Möjligtvis kommer jag vara på samma hotell som våra vänner kvällen innan bröllopet, alltså samma hotell som MUA kommer fixa mig på osv... Funderar på om det är en god idé dock eller ej... 
  • Lavelii
    Pagnie skrev 2013-05-15 11:47:53 följande:
    hennes man kan ju ta hand om barnet. men hon anser att hon blir inte mätt på ersättning och hon kan inte pumpa ut så mycket. jag tyckte att hon kan ju börja pumpa redan nu liksom så fryser hon in. hennes problem då var att hon inte visste vad hon skulle frysa in det i. :S
    Ja, alltså man är ju ingen modersmjölksexpert haha... Men det borde väl inte vara något problem att frysa ner det i små låder (typ mini lunchlådor) eller fryspåsar??? Obestämd  Vätska i fryspåsar funkar ju utmärkt om man försluter påsen väl och placerar de rätt i frysen...
    Men känns som hon gärna vill ta med lilla bebisen... Baby
  • Lavelii
    Kitkät, 

    Jag har också funderat på det med gästbok, och kommer nog köra på det.
    Sa det till Afram också och han sa att de dekorerar ett mindre bord och placerar gästboken fint osv...
    Jag tror att det blir ett kärt minne sen att gå tillbaka till och läsa... Ungefär som när man kollar i sin studentmössa och ser vad alla skrivit där på ens studentdag typ haha

    Har däremot inte hittat någon som jag fastnat för. Finns en på Calligraphen...väldigt simpel, med ens namn och bröllopsdatum. Men vet inte om den känns för liten?!

    Denna... fast annan färg på bandet.

    www.romance.se/index.aspx&Lang=sweden&PId=1077094&tagval=keepsakes_memories_books&menuIdx=5 
  • Lavelii
    Kitkät

    hahaha!! Ja, det har hänt nu ett par gånger!! Solig 
    Sitter och kollar runt på etsy nu... så mkt fint!!

    Jag tänker vitt/champagne färgtema med eventuellt detaljer i guld... (känns som det är ganska så standard, förutom rött/vitt!). Är lite osäker på guld dock just nu och lär väl bestämma mig först när jag kommer till dekoratören...
    Dels är jag osäker för att jag inte är en "guld" person (använder EXTREMT sällan gult guld t ex). Tycker att det kan se "trashigt" ut om det inte görs med fingertopskänsla. Måste se smakfullt och elegant ut. Är också rädd för att det på bilder sen kommer se mer gult ut (t ex rosetten runt stolarna, vitt överdrag och guldigt band). Däremot så ska t ex text och så på inbjudningskort, placeringskort osv vara guld folierade. Inbjudningskorten vi fastnat för nu är champagnefärgade med guldigt sidenband. 

    Men är det bara jag som tycker att guld ibland kan se för gult ut? Vill ju ha en varmare ton av guld... Äsch vet inte hur jag ska förklara... men vill inte att det ska se ut som att man kommer in i något osmakligt kungligt slott som har massa guld krimskrams och detaljer bara för att guld associerats med rikedom hahaha... Förstår ni hur jag menar eller är jag ute och cyklar?! haha...

    Vill ju träffa dekoratören NU, så att jag kan få ordning på mina idéer, tankar, funderingar och sen höra vad han tycker/tänker/anser...

    Antar att ni alla redan träffat era dekoratörer?
  • Lavelii
    Viola

    Välkommen tillbaka!  
    Och omg... du slog huvudet på spiken där! Jag ORKAR INTE kolla boende mer!!
    Orkar inte ens skriva ner min frustration...men jag förstår dig helt och fullt och har nyligen gått igenom en liknande situation! Så jag har överlåtit det projektet åt min fästman... Han tycker ju att det är viktigast att jag tycker om lägenheten och att jag kan se ett hem i lägenheten, så jag följer med på visningar, säger min åsikt men resten får han sköta. Har inte ork, tålamod eller tid med dessa budgivningar och telesamtal osv! 
    Jättejobbigt!! 
     
Svar på tråden Orientaliskt bröllop