Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Klockarbol, man har svårt att förstå hur en sådan person fungerar men jag det är i alla fall skönt att du kommit så långt som du gjortl

    Jag hade undulater när jag var yngre, skaffade en hona och en hane, men det var omöjligt att få dem tama vad jag minns. Tror att det är lättare om man bara har en, fast de vill väl ha sällskap förstås. Hursom, vi satte upp en fågelholk, de fick ungar och vi behöll en unge som blev hur tam som helst, jättemysigt. Föräldrarna gav jag bort till en kompis. Tyvärr lyckades jag sätta in en tallkvist i buren och fågeln dog, de klarar ju inte terpentinet. Usch, det var hemskt att veta att jag tagit livet av den stackarn.

    Soldemor, vad tråkigt med sonen, verkligen.

  • BrudSommar2006

    Jaha, strax för klockan två tog jag första sprutan, det var ju inte särskilt dramatiskt, det kändes ju inte ens. Så när som helst från nu och framåt kan biverkningarna i form av feberfrossa slå till. Det känns lite märkligt att sitta och vänta på att bli sjuk, men det är tydligen nästan säkert att jag känner av någonting i alla fall, och jag fick ta alvedon direkt samtidigt som sprutan och ska fortsätta med det. Hoppas att jag klarar att umgås med barnen ikväll i alla fall, men har ordnat så att maken hämtar för säkerhets skull.

  • BrudSommar2006

    Muggles, det var värst, blir han fortfarande dålig av sprutan alltså. Vilken otur. Jag har fått höra att det brukar lätta efter tre månader när man hunnit vänja sig. Fast det är ju som alltid olika. Om han tar en spruta i veckan borde det vara samma som jag tar. Mina symptom har inte dykt upp än. Har fyllt på med alvedon i alla fall och så får jag väl se hur jag mår i morgon. Hoppas att han får hålla sig fräsch i alla fall men det finns ju andra mediciner att ta till om det inte skulle räcka med det här vad jag förstår. Tydligen tar det tre månader innan medicinen verkar fullt ut så jag får hoppas att jag klarar mig hyfsat tills dess. För övrigt får jag ju bara halv dos än så länge, kan ju hända att det blir en helt annan sak när man är uppe på full dos.

  • BrudSommar2006

    Hejhej, nej mig är det inget synd om, jag har tillbringat min lediga dag med att åka till centrum och handla och hem till en bekant och fika, nu ska jag plocka lite här hemma sedan fixa med lite mer avancerad middag nu när jag har tid.

    Det är förresten väldigt lätt att få undulater att skaffa ungar, dit med en holk med lämpligt bomaterial bara, vi satte en i en av öppningarna på buren och använda bommull om jag minns rätt. De lever ju i kolonier med många fåglar och det brukar inte vara något bråk eller att de har ihjäl sina ungar eller så vad jag vet. Däremot blir det inte alltid en unge i varje ägg vad jag minns. Har ingen aning om huruvida det skapar problem om man har tre. Sedan gäller det ju att man har någonstans att göra av ungarna förvisso. Ja, när de blivit vuxna alltså. Man kan ju inte ha kvar dem och låta dem para sig.

  • BrudSommar2006

    Det känns som att man skrämdes upp helt i onödan, men kanske har jag haft en enorm tur, ingen aning. Men redan när jag tog sprutan hos sköterskan så var hon noga med att springa och hämta alvedon som hon tyckte att jag skulle ta samtidigt och instruerade att jag skulle ha alvedon bredvid sängen så jag inte skulle behöva gå upp på natten om jag behövde ta mer osv. Sedan blev det liksom inget mer än lite ont i lårmuskeln där jag tog sprutan av det. Kanske kommer det när jag börjar ta full dos, den här var ju bara halv.

    Middagen blev fjällröding och klyftpotatis, sötpotatis och rödbetor i ugnen, jättegott, fast Astrid ville ha välling och macka med prickig korv istället och Iris har slocknat och har inte ätit alls än. Jaja.

  • BrudSommar2006

    Håller tummarna Heloise! Fast nog tycker jag att det låter väldigt lovande.

    Önskar jag fick tummen ur och började läsa någon gång, minns inte när jag öppnade en bok sist för när barnen somnat och man har sin timme innan läggdags så är det alltid något tv-program och så ska man duscha, plocka undan och allt och så har tiden gått. Läste jämt innan barnen kom.

    Idag fyller mamma 65 år, hoppas att hon blir nöjd med sin present, själv känner jag att det var svårt att hitta rätt den här gången, vi ska dit imorgon och fira.

    Ikväll ska vi hem till en före detta dagiskompis till Iris och äta middag, så ingen middagslagning nu på flera dagar, aahh.

  • BrudSommar2006

    Klockarbol, haha, fiskpinnar, det är ju fisk det med! Du var antagligen inte tillräckligt specifik i dina middagskrav!!

    Jag minns en period då jag mådde så jäkla illa, låg och kräktes och fy vad jobbigt det var. Gjorde till sist gastroskopi, det var inte kul. De hittade ingenting mer än början till sår på magmunnen av alla kräkningar. Troligtvis var det något med gallan och att jag inte kunde bryta ner fett och viss mat, vad det nu var man skulle undvika, ägg och jag minns inte allt. Fast det var ingen definitiv diagnos jag fick, bara att jag kunde prova med att ändra maten och det hjälpte faktiskt, till sist försvann det och nu har jag sedan länge kunnat äta precis vad som igen. Men jag minns inga magsmärtor, var ju rätt länge sedan detta i och för sig.

  • BrudSommar2006

    Hej Muggles, har du en bra dag?

    Heloise, det låter ju bra, vad roligt!

  • BrudSommar2006

    Piggis, aha, den berömda påklädningsproblematiken... så ni är också drabbade!

    Jäklar vad mycket snö det kom helt plötsligt, det var väl onödigt.

  • BrudSommar2006

    Heloise, tjoho!! Åh vad skönt med det beskedet.

    Flamman, jag hoppas att ni hittar den hjälp och det lugn ni behöver i sinom tid.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård