Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Hej alla, tillbaka efter en vecka i fjällen, men nu sitter jag här förkyld istället. Inte så konstigt kanske när ena tjejen låg i 39 graders feber de första fyra dagarna och den andra i 40 grader efter det. Vet inte om man ska vara glad att vi slapp en vab-vecka eller besviken över att fjällen-veckan inte riktigt blev som det var tänkt... Äntligen är båda barnen på dagis i alla fall, de bara bråkar och tvåårstrotsen exploderar jag snart över.

    Det var väldigt lite snö i år jämfört med tidigare år, vi åker alltid upp samma vecka. Hundspannet och skoteråkningen var nog inne på sista dagarn och i backarna var det isgata på morgnarna och sörja på eftermiddagarna.

    Nu har barnen och jag fått bo hos mina föräldrar sedan vi kom hem dessutom för så klart gick vår panna sönder (igen) samma morgon som vi skulle åka så maken kunde inte följa med oss, vi fick åka upp utan honom. De lyckades stabilisera eländet till dagen efter i alla fall genom att stänga av vattnet hemma men det betydde ändå att maken kunde komma upp kvällen efter. Idag får vi förhoppningsvis nya pannan installerad så att vi kan flytta hem igen och ha vatten hemma igen men det var ju 75 000 kr vi inte hade...

  • BrudSommar2006

    Flamman, jag trodde att ni skulle slippa eländet nu när vi räknade ner dagarna förra året innan han skulle åka! Jag måste ändå fråga, det finns ingen risk att han tar barnen och sticker väl?

    Klockis, du milde, jag saknar ord!!!

  • BrudSommar2006

    Soldemor, nej, de gör nog inte det, men det är ändå lite synd för vi kunde planerat pannbytet bättre om  det inte var för att reparatören som var hemma nu sist var helt säker på att den nu var lagad och servad och skulle hålla. Sedan visade det sig nu att någonting långt inne i pannan fortfarande var trasigt och det hade han inte sett. I så fall skulle det ju vara bytt och klart för länge sedan men, men, ingen idé att gräma sig över det nu.

    Hur är det med kissen?

  • BrudSommar2006

    Flamman, aha, är det så det ligger till.

    Vilka draman med dörrar här!

    Klockarbol, jag tycker att ditt hur låter helt underbart härligt!

    Soldemor, hoppas att han får må bra nu då.

    Här blir det ännu en natt hos mina föräldrar, hoppas att vi får flytta hem imorgon annars blir det så jobbigt för mamma ska opereras imorgon så hon kommer inte att bo hemma den natten.

  • BrudSommar2006

    PB, jag ser att du råkat ut för tråkigheter, jag skickar en stor, stor kram! Slumpen gjorde att jag råkade titta förbi här och fick läsa om detta, jag får återkomma och höra mera hur det går för dig för nu blev det så sent i kväll. Kram igen!

  • BrudSommar2006

    Hej, jo men det är väl hyfsat bra med mig, det är väl som vanligt i vart fall, vi har varit i Stöten och åkt skidor en vecka, barnen älskar den där Vargy så det får nog bli Stöten igen nästa år, tills de tröttnar på den där vargen...

    Valpen har hunnit bli nio månader och vi har just avklarat vår första officiella utställning där resultatet från juniorklass registreras, ser fram emot en vår med hundkurser och utställningar.

    Sommarsemestern är planerad, en vecka i Sälen, vi var där förförra sommaren och tyckte att det var så himla bra för barnen, sedan ner till svärföräldrarna i Alingsås, sedan resten av semestern, borde bli drygt tre veckor på Öland.

    Iris rider, dansar, spelar fotboll, går på gympa och har precis haft våravslutning med stor show på skridskoskolan. Astrid dansar.

    Det har varit lite kämpigt både för min mamma och för barnen sedan min pappa och barnens morfar oväntat dog precis innan jul så vi ägnar mycket tid åt att umgås med henne fortfarande. Och barnen pratar mycket om att de saknar sin morfar men det är ju så det är här i livet tyvärr.

    Ja annars är väl allt som vanligt här, hemma och vabbar idag.

  • BrudSommar2006

    Iris blir sex i juni, i år ska hon ha sitt kalas på sin dansskola har hon bestämt. Skönt att slippa ha det hemma, förra året var vi på ridskolan. Så till hösten ska hon börja skolan, tiden går. Det blir 16 pojkar och 9 tjejer i Iris klass, hoppas att fröken kan hålla ordning på dem, ha!

    Astrid fyllde tre i början på året, precis så att hon fick gå i skidskolan första året i år. Men någon glass-strut blev det inte tal om om man säger så...

    Har sett att du har fortsatta problem med exet, typiskt att han ska strula så, fast skönt att du är av med honom.

  • BrudSommar2006

    Jag tittade in för att se hur det gått för PB, men ingenting än alltså. Fortsätter att hålla tummarna och tänka och hoppas att allt blir bra fort, fort.

  • BrudSommar2006

    Heja PB, vad skönt att få läsa att du är vid så gott mod!!

    Klockarbol, jag förstår precis vad du menar med att hälsan satt käppar i hjulet för odlandet, jag har problem med min artros i ryggslutet, men, men, jag är (än så länge) nöjd att jag hänger med! Hoppas att den känslan varar!

  • BrudSommar2006

    Tänkte bara säga hej när jag ändå tittade förbi, hoppas att allt är så bra med er som det kan vara. Inga kriser här vad jag kan komma på!

  • BrudSommar2006

    September, jo men det är nog bra med oss, jag har hostat i typ en månad, men alla är väl förkylda den här tiden, och Iris fick vi hämta på skolan i eftermiddag med 39 graders feber och så hade hon lyckats kräkas över sina kläder och var ledsen, men bara hon blir frisk till dansshowen i helgen så är nog inte det heller någon kris. Astrid är frisk, hon hade feber förra helgen så förhoppningsvis har hon gjort sitt. Igår var det ett år sedan min pappa dog, tiden går fort. Väntar på stormen och snön som skulle komma ikväll, men inte skymten av det än, får väl gå och lägga mig istället!

  • BrudSommar2006

    September, så tråkigt att höra att din pappa är dålig. Barnen pratar fortfarande ofta om mormfar och de saker han brukade skoja med dem om, jag undrar hur länge de kommer att komma ihåg det, de är ju så små än, i alla fall Astrid.

    Vad mysigt med glöggfika, det hinner vi nog inte med något i år. I morgon ska vi i alla fall ställa ut på Stockholmsutställningen, det blir till att gå upp halv sex för att hinna dit i tid, usch, fast ser ändå fram emot att få träffa vänner och se en massa mysiga vovvar. Hoppas bara att snöandet avtar och de hinner ploga...

    PB, hur är det med dig nu, och hur har det gått efter operationen, det var ju ett tag sedan nu förstås...

  • BrudSommar2006

    Hej PB, tänkte bara skicka ett heja till dig som börjat skolan! Och som hjälper sonen efter bästa förmåga, det är mycket tjafs och vredesutbrott både från tjejernas och min sida här hemma också, men då svär de åtminstone inte åt mig än, de är ju bara fyra och sex... Håhåjaja... Är hemma och vabbar med barn med feber den här veckan och det verkar bli hela resten av veckan, det kanske är därför jag känner mig lite extra negativ just idag, maken är i London också så vi kan inte bytas av. Nåväl, ville bara säga hej när jag nu såg att du var här.

  • BrudSommar2006

    Med PB, nu läser jag att du finns på FB, snälla hitta mig där! Hoppas att du får hjälp nu när du fått en diagnos.

    September, stort grattis, skönt att allt gått bra. Tråkigt bara med din pappa mitt i alltihop, jag beklagar verkligen.

    Äntligen vårväder ute, hoppas att det håller i sig.

  • BrudSommar2006

    Men vad har hänt med layouten här, hjälp, allt har blivit en enda röra...

  • BrudSommar2006

    Flamman, jag är ändå vän med PB på FB, hon kanske kan fiffla dit mig?

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård