Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    PB, jag vete sjutton om man äter ägg egentligen, fast jo det kanske man gör förresten, det är väl om man är vegan som man utesluter ägg och mjölk och allt väl. Jag är ju i vilket fall inte ens någon riktig vegetarian eftersom jag äter fisk och skaldjur. Egentligen tycker jag att det känns lite sådär att äta det men det är ju så gott och annars skulle det bli så himla knepigt. Jag har inga hälsoskäl, heller inga moraliska skäl till att jag äter som jag gör, jag bara en dag såg en blodig biff stekas och hur allt blod sipprade upp och bara bläh, det här går inte längre. Det var väl en 15 år sedan eller så nu. Jag har flera gånger försökt börja äta kyckling igen, bara för att jag tycker att det är så jobbigt att hålla på med olika mat och så till alla, men jag har suttit där och tittat på den där kycklingen och inte lyckats. Det enda är att jag ju äter gelatin, det känns ofräscht faktiskt men det har varit för svårt att låta bli bakverk och smågodis. Sedan är det ju det där med löpen i osten, känns inte heller OK egentligen. Fast den psykiska påfrestningen börjar bli för stor om man tänker sig att man smäller i sig enzym från kalvmagar och delar från djurfötter och annat så jag försöker hela tiden hålla de tankarna på avstånd...

  • BrudSommar2006

    Du PB, jag tror fasen att jag är helt knäpp inser jag när jag läser vad jag själv skriver!

  • BrudSommar2006

    EA, heja, heja!! Ta hand om dig, och du vet att det är många som håller tummarna för er!

  • BrudSommar2006

    Hej Flamman! Och tack. Det är förresten lätt att vara efterklok. Tyvärr verkar det i alla fall för min del inte innebära någon markant förbättring inför nya beslut som ska fattas här i livet! Jag ska göra som du, mysa med mina tjejer ikväll och sedan får man se vad som finns kvar av kvällen. Även om de suger musten ur en ibland så är de helt underbara, de små liven.

  • BrudSommar2006

    MSW, hur går det med medicineringen inför förlossningen? Fungerar det lika bra som sist eller lite bättre sedan operationen? Minns att det var lite upp och ner med det men det var ju ett tag sedan.

  • BrudSommar2006

    MSW, men det låter väl lovande då! Hoppas att det håller i sig men det verkar ju som att de har bättre koll den här gången.

  • BrudSommar2006

    EA, äh, det står ju på nästan allting att man ska vara försiktig när man är gravid men en hudkräm, det är väl ingen fara. Skillnad om man stoppar i sig saker, det finns ju olika naturläkemedel som man inte får ta osv, eller starka kemikalier i hårfärg eller så, men det där är väl inga starka kemikalier.

  • BrudSommar2006

    Heloise, vilket bra inlägg om mat, jag ska kopiera det och spara det och läsa det noggrant. Det enda jag tänker på bara är att om du vill ge henne vegetariska produkter som korv och köttfärs och så så börja med det redan från början. Försöker jag med vegetarisk korv eller köttfärssås så märker barnen det direkt och vägrar äta, de tycker inte att det är gott. Det är en liten besvikelse för då ska man i alla fall hålla på med två pannor med olika såser, det hade varit så smidigt att bara kunna göra en till alla, men, men. Själv tycker jag inte att quorn är så gott men jag älskar Hälsans köks produkter, jag har i och för sig inte kollat om det är mer onyttigt.

    Den där couscoussalladen låter ju jättegod, den måste jag hem och göra, inte för att barnen kommer att äta den, definitivt inte stora i alla fall, men det vattnas i munnen på mig vid tanken på att få den till middag! Men bara couscous till kycklingen borde hon ju äta.

    Kycklingfilé förresten, det kan väl inte vara särskilt onyttigt, inte om man tar bort skinnet, det måste hon väl kunna få äta? Det kan väl inte vara värre än couscoussalladen? Eller?

    Annars när vi har just korv eller köttbullar hemma så tar jag och värmer Hälsans kök till mig så det är ju inte så komplicerat. Lax har jag upptäckt att barnen äter bara vi säger att det är rosa fisk, säger vi att det är lax så skriker Iris att hon inte tycker oooom lax och så vägrar hon smaka. Men som sagt, bara man håller sig till rosa fisk så tycker hon att det är jättegott.

    Jag gillar grönsaker och potatis i ugnen, typ potatis, sötpotatis, rödbetor och paprika är jättegott, med lite olja och örtkrydda på. Då äter Astrid mest rödbetor, jag och maken blandat och Iris enbart potatisen, och då får den inte ha legat nära någon rödbeta och missfärgats.

    Jaja, en smal allätare och en kräsen men anlag för att lägga på sig har vi därhemma, det är som mig och maken, han är en smal allätare och jag en kräsen knubbis, varför bli det så, suck.

  • BrudSommar2006

    Syrinx, ha, ja det har hänt att någon skrivit ut mitt fulla nick i någon kommentar och jag har inte fattat att det varit till mig. Jag har liksom alltid varit BS. Jag har flera gånger tänkt att jag ska byta nick för det känns ju inte så aktuellt att heta så längre men det blir tydligen aldrig av...

    Flamman, det låter ju ändå spännande med nya mannen!

  • BrudSommar2006

    Dfk, jag blev så glad när jag upptäckte att du hänger här!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård