• Svar på tråden Fråga prästerna 2
  • Viva Forever

    Hej!
    Har bokat tid för vigsel kl.16 den 6 september.
    Förra veckan ringde de och sa att det var dubbelbokat men kl.14 gick bra, de har bara en präst som jobbar per helg.
    Finns det någon möjlighet att vigas kl.16 ändå tror du? Kan jag själv ta kontakt med prästerna och fråga om någon av dem har möjlighet? Har två små barn och tänkte få fotografering avklarad innan vigseln så det hade varit perfekt och mindre stressigt kl.16
    Tack på förhand!

  • Nessan

    Är du säker på att det andra bröllopet inte är i samma kyrka då? För då spelar det ju ingen roll om ni har två olika präster, det blir lite trångt i kyrkan ändå kanske...

    Sen tycker jag att om det är deras fel att det är dubbelbokat borde de väl också ha ett visst ansvar för att försöka fixa det till det bästa (förutom att be er byta tid, vilket naturligtvis är enklast).

    Viva Forever skrev 2008-02-16 14:33:05 följande:


    Hej!Har bokat tid för vigsel kl.16 den 6 september.Förra veckan ringde de och sa att det var dubbelbokat men kl.14 gick bra, de har bara en präst som jobbar per helg.Finns det någon möjlighet att vigas kl.16 ändå tror du? Kan jag själv ta kontakt med prästerna och fråga om någon av dem har möjlighet? Har två små barn och tänkte få fotografering avklarad innan vigseln så det hade varit perfekt och mindre stressigt kl.16Tack på förhand!
  • Kjell Präst

    Som sagt, det kan ju vara kyrkorummet spm är dubbelbokat och då blir det ju svårt att ordna - men OM det bara är prästen, inte kyrkorummet, som är dubbelbokat så skulle det ju kanske kunna vara en lösning om ni själva ordnar en annan präst. Men det är ju inte självklart att någon annan av församlingens präster kan ställa upp eftersom det kanske bara är en präst i tjänst per helg. Ni har ju verkligen haft otur - eller, ärligt talat, församlingen har varit klantig - och tyvärr är det ju svårt att åtgärda om det nu bara finns en kyrka, vilken är dubbelbokad. För antingen måste ju ni eller det andra brudparet byta tid eller dag.

  • Suniz

    Det är en jättevacker låt med Ulf Lundell. Jag kan ju själv försöka hitta noterna och hoppas på att kyrkomusikern kan spela.
    TAck för det snabba svaret och trevlig helg!

    Kjell Präst skrev 2008-02-15 19:03:55 följande:


    Suniz: Det finns ingen regel för hur lång/kort en vigsel ska vara, har man inga extra moment kan det vara klart på 20 minuter. Nu vill ni ha extra diktläsning vilket gör att det blir lite längre, men mer än en halvtimme lär det inte ta.Man får välja in- och utgångsmusik själv, eller rättare sagt i samråd med präst och kyrkomusiker. Jag känner inte till den låt du föreslår, men till namnet låter den ju helt okay. Det handlar väl mest om att det ska vara musik som1)är lämplig i kyrkan2)organisten kan spela och hitta noter tillPunkt 1 verkar grön i ert fall, när det gäller punkt 2 får ni ta det med organisten. Hoppas det går bra!
  • anirac1

    Kärleken förde oss samman - helt otroligt vacker och vi ska ha den plus den som heter Av längtan till dig


    Suniz skrev 2008-02-15 17:48:05 följande:
    Får man lov att välja vilken ingångs- och utgångsmusik man vill? Och måste vigseln vara något speciellt antal minuter långt? Jag vill ha så kort vigselcermoni som möjligt. Jag vet allt som måste vara med i en kyrklig vigsel, dvs bibeltext, vigselritual, 2 psalmer.Men mellan psalmerna vill jag att vår brudtärna läser två dikter. Som ingångsmusik skulle jag vilja ha Kärleken förde oss samman, och ev likadant som utgångsmusik. E detta möjligt???
  • Nessan

    Det är en så pass klassisk låt så jag är övertygad om att noterna till den finns på biblioteket i nån notbok. Kolla det!


    Suniz skrev 2008-02-16 15:45:57 följande:
    Det är en jättevacker låt med Ulf Lundell. Jag kan ju själv försöka hitta noterna och hoppas på att kyrkomusikern kan spela. TAck för det snabba svaret och trevlig helg!
  • Suniz

    JAa den är också jättevacker. Man kanske skulle kunna ha den som ingångslåt och kärleken förde oss samman som utgångslåt. Så blir det två olika ändå...


    anirac1 skrev 2008-02-16 15:53:19 följande:
    Kärleken förde oss samman - helt otroligt vacker och vi ska ha den plus den som heter Av längtan till dig
  • Suniz

    Ska kolla!!!


    Nessan skrev 2008-02-16 16:19:45 följande:
    Det är en så pass klassisk låt så jag är övertygad om att noterna till den finns på biblioteket i nån notbok. Kolla det!
  • Jonna83

    Vi tänkte oxå gå in till Av längtan till dig, fast till piano spel.. är det ok i kyrkan? Vi har en som vi känner som isf kan spela..?

  • maj bruden

    Jag har också en fråga.
    Vi valde ingångs musik IL DIVO-Unchained melody,det ska vi ha på cd,vad tycker du?kommer prästen att godkänna det???

Svar på tråden Fråga prästerna 2