Inlägg från: Suniz |Visa alla inlägg
  • Suniz

    Fråga prästerna 2

    Får man lov att välja vilken ingångs- och utgångsmusik man vill?
    Och måste vigseln vara något speciellt antal minuter långt? Jag vill ha så kort vigselcermoni som möjligt.
    Jag vet allt som måste vara med i en kyrklig vigsel, dvs bibeltext, vigselritual, 2 psalmer.
    Men mellan psalmerna vill jag att vår brudtärna läser två dikter. Som ingångsmusik skulle jag vilja ha Kärleken förde oss samman, och ev likadant som utgångsmusik. E detta möjligt???

  • Suniz

    Det är en jättevacker låt med Ulf Lundell. Jag kan ju själv försöka hitta noterna och hoppas på att kyrkomusikern kan spela.
    TAck för det snabba svaret och trevlig helg!

    Kjell Präst skrev 2008-02-15 19:03:55 följande:


    Suniz: Det finns ingen regel för hur lång/kort en vigsel ska vara, har man inga extra moment kan det vara klart på 20 minuter. Nu vill ni ha extra diktläsning vilket gör att det blir lite längre, men mer än en halvtimme lär det inte ta.Man får välja in- och utgångsmusik själv, eller rättare sagt i samråd med präst och kyrkomusiker. Jag känner inte till den låt du föreslår, men till namnet låter den ju helt okay. Det handlar väl mest om att det ska vara musik som1)är lämplig i kyrkan2)organisten kan spela och hitta noter tillPunkt 1 verkar grön i ert fall, när det gäller punkt 2 får ni ta det med organisten. Hoppas det går bra!
  • Suniz

    JAa den är också jättevacker. Man kanske skulle kunna ha den som ingångslåt och kärleken förde oss samman som utgångslåt. Så blir det två olika ändå...


    anirac1 skrev 2008-02-16 15:53:19 följande:
    Kärleken förde oss samman - helt otroligt vacker och vi ska ha den plus den som heter Av längtan till dig
  • Suniz

    Ska kolla!!!


    Nessan skrev 2008-02-16 16:19:45 följande:
    Det är en så pass klassisk låt så jag är övertygad om att noterna till den finns på biblioteket i nån notbok. Kolla det!
Svar på tråden Fråga prästerna 2