• sarahkka76

    Bröllop 2010 nr 6

    Äntligen är vi inne på 2009 och vår sista år som ogifta är kommen Snart är det vår tur!

    Så nu ska vi fylla på tråden med en hel del diskussioner kring våra bröllop och en massa tips

    Bridezillas, here we go!

    Våra tidigare trådar:
    www.brollopstorget.se/Forum-1-69/m2661995.htm...
    www.brollopstorget.se/Forum-1-9/m2981596.html
    www.brollopstorget.se/Forum-1-9/m3097930.html
    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3197178.html

  • Svar på tråden Bröllop 2010 nr 6
  • FruHögstadius

    vi funderar på att ha klädkod kavaj,. det var den som var mest valfri tyckte vi, vi funderar också på att ha valfri klädsel, tänkte att de flesta iallafall klär upp sig, typ shorta och byxa och knälång klänning.

    jag hade iallafall klätt mig i en lättare sommarklänning eller blus och kjol, typ knälängd. vill ha en lite mer skolavslutningskänsla, men på hösten.
    vad tror ni passar bäst som klädkod då?

  • Sundance

    Hej!

    Tack Diz för tipset om rislamporna. De är perfekta för min dekoration! Super!

    Vi kommer köra klädsel "mörk kostym". Tror även att vi kommer skriva i inbjudan vad som gäller för damerna. Jag ska på bröllop nu i slutet på maj och har haft sådana problem med vad jag ska ha på mig så jag tänkte bespara våra kvinliga gäster den oron (om den klänning jag valt funkar eller inte) och skriva vad som rekommenderas till dem. Och för att vara tydlig med vad vi vill att folk ska ha på sig. Var på ett barndop förra året där vissa kom i BADSHORTS! Någon kom i en hoodtröja med Elvis Presley på. Min sambo var helt upprörd, trots att det var hans släkt :)

    I helgen har jag varit på dop för min lilla gudson :). Han var så mysig! Jag sjöng i kyrkan och läste en liten dikt. Han skötte sig så fint. Det var bara när prästen la honom på rygg som han blev lite kinkig, men det gick snabbt över.

    Fick totalt 8 timmar i bilen med en av mina tärnor också, i helgen. Gissa om hon fick höra mig prata om bröllopet!?

  • Sundance

    Usch, jag är så ledsen. Jag måste leva utan min förlovningsring ett par dagar. För det första så blev det någon väldigt konstigt missförstånd mellan oss och guldsmeden så när vi hämtade dem var de inte graverade. Fattade ingenting! Tyckte han borde ha frågat oss när vi ringde 4 dagar innan vi skulle hämta dem, för att kolla det slutliga priset, om vi inte ville ha dem graverade. Men nu, ca ett halvår senare, ska vi alltså lämna in dem. Ingick graveringen när ni köpte era förlovningsringar?

    Sedan är det så att jag har en lite speciell fattning på stenen i ringen och har lyckats tappa den i golvet två gånger och i fredags såg jag att diamanten satt LÖST! Jag försökte få min sambo att köra akut i till Malmö så att vi kunde lämna in den, men han tyckte det var lite överdrivet :). Så nu lämnar vi dem idag!

  • maj2010
    Sundance skrev 2009-04-27 08:19:45 följande:
    Usch, jag är så ledsen. Jag måste leva utan min förlovningsring ett par dagar. För det första så blev det någon väldigt konstigt missförstånd mellan oss och guldsmeden så när vi hämtade dem var de inte graverade. Fattade ingenting! Tyckte han borde ha frågat oss när vi ringde 4 dagar innan vi skulle hämta dem, för att kolla det slutliga priset, om vi inte ville ha dem graverade. Men nu, ca ett halvår senare, ska vi alltså lämna in dem. Ingick graveringen när ni köpte era förlovningsringar? Sedan är det så att jag har en lite speciell fattning på stenen i ringen och har lyckats tappa den i golvet två gånger och i fredags såg jag att diamanten satt LÖST! Jag försökte få min sambo att köra akut i till Malmö så att vi kunde lämna in den, men han tyckte det var lite överdrivet :). Så nu lämnar vi dem idag!
    Usch, sånt är inte kul. Jag lämnade in min för att få den förminskad en storlek tidigare i vår. Var nära att tappa den i soporna en gång eftersom den satt så löst... Kändes helskumt att vara utan ring i nästan en vecka. Som tur var tog de inget betalt för arbetet och jag fick den dessutom putsad! :)

    När det gäller klädkod kommer vi troligtvis att köra på kavaj. Vet att en av mina bröder inte äger någon kostym, men det hoppas jag att han fixar. Om inte så får han komma som han är, bara han kommer!
  • Sundance

    Jag har hört om folk som har lyckats ordna rabatt i någon butik i samband med deras bröllop. Just om man har klädsel kostym t ex (och vet med sig att ens anhöriga kanske inte har så många kostymer). Så har de typ skrivit i inbjudan: För er som inte redan äger en kostym, kan vi med glädje berätta att om ni köper er kostym på Brothers i Lund Centrum, får ni 15% rabatt. osv...

    Vet inte om de i så fall har känt någon i den butiken men det kan ju vara en idé.

  • Sundance

    Hur hade ni tänkt? Jag har fastnat för en klänning som jag tror skulle vara väldigt vacker på mig men tyvärr stämmer den inte alls överens med den beskrivning min m2b har gett, av hur han skulle vilja att min klänning ska se ut den stora dagen. Han vill ha den klassiska modellen, dvs axelbandslös, och som släpper ner över höften och lite (men inte för mycket släp). Vit, enkel. Inte en massa detaljer utan ett slätt tyg. Klänningen jag har fastnat för är för det första halterneck. Spets. Ett band i midjan och lite mer sjöjungfrumodell. Inte extremt mycket sjöjungfru men lite. Och ganska mycket släp. Tänk om han tycker att min klänning är ful den dagen och blir besviken. Ska jag släppa tankarna på den klänningen och fortsätta leta efter något annat, som är mer som han beskriver?

    Hur hade ni tänkt? Jag vet att det är min stora dag och att det viktigaste är att jag känner mig vacker och sådär men det är ju jätteviktigt för mig att han tycker att jag är bländande vacker den dagen också...

  • Erika10710

    Sundance, välj den klänning som du faller för! Jag tror han kommer att tycka att du är hur fin som helst! Det viktigaste är ju att du känner dig fin, tycker att det låter som att klänningen är jättefin!!

  • molnis

    Sundance, om du väljer en klänning du gillar betyder ju det att den är "du", din stil och han kommer tycka du är super fin i det. Om du känner dig bekväm och nöjd kommer det synas och göra dig ännu vackrare. De är vad jag tror iallafall..=)

  • workoutgirl

    Sundance:
    Din blivande har nog inte lika bra koll på utbudet som du gissar jag. Har du hittat en klänning som är DU så kommer han nog gilla den också. Sen kan det ju vara en fördel om båda matchar så att inte den ena är supercasual och den andra i värsta festblåsan

  • MV85

    Varför är det så omöjligt att hitta en snygg bolero eller liknande att täcka axlarna med i kyrkan?
    Jag vet, jag vet "man måste inte ha täckta axlar i kyrkan" men jo det måste jag enligt mig. Enligt mig har man inte bara axlar i kyrkan, så då tänker jag då inte börja med det på min bröllopsdag! Men jag hittar verkligen inte NÅN bolero jag gillar som passar så långt på året som 29 maj... Några tips?

Svar på tråden Bröllop 2010 nr 6