• Äldre 1 Aug 21:56
    114227 visningar
    467 svar
    467
    114227

    Umeåbrud 2015

    Här tänkte jag starta en allmän tråd för oss som gifter sig i eller omkring Umeå. Kanske hemmahörande i Umeå men gifter sig någon annan stans.

    Vårt bröllop blir i maj 2015 och redan nu är planeringen i full gång. Vad har ni för drömmar och tankar kring ert bröllop?

  • Svar på tråden Umeåbrud 2015
  • Äldre 20 Oct 16:40
    #81

    Nu tror jag vi har börjat komma igång.... =)
    Som det lutar åt nu blir de 8/8 2015. Ska kolla på lokalen imorgon. Vi planerar att ha vår vigsel ute (må vädergudarna vara på vår sida). Detta blir just utanför Vännäs där det även finns en lokal med tak om vädret är emot oss. Det är på Pengsjögården, egentligen var hela gården bokad då men ibland är det bra med kontakter för dom skulle fixa det åt oss ändå *yippie*!

    Just nu diskuteras vi frågan Save the date-kort, ja eller Nej. Fördelar med att ha det och fördelar med att inte ha det. hur tänker ni??
    Ska försöka fara och kolla priser på papper och liknade, för att kolla om det är värt att göra själva.

  • Äldre 21 Oct 06:16
    #82

    Gästlistan tyckte vi var absolut svårast. Det är ju inte så att man vill dra en gräns på hur många man blir man har faktiskt inte något val. Ryms det inte fler så gör det inte. Sedan ska man ju ha råd också, oavsett om man har kuvärtavgift eller inte så ska man ju ändå lägga ut pengarna.

    Nu har vi satt deadline på våra inbjudningskort som ska vara klara för att skickas ut inom 1 månad. Fick lite hybris förra veckan då en arbetskompis sa att "ja nu är det ju inte så länge kvar, det är ju bara lite mer än ett halvår"...PEPP!!!!

    Har satt ett viktmål nu som gör att om jag ska nå min målvikt är det minst 0,5kg minus tills det är dags. Bara att kämpa på. Har gått ner 17kg sedan januari i år så jag håller tummarna att jag ska lyckas hela vägen.

  • Plätti­s
    Äldre 21 Oct 08:44
    #83

    Imorgon ska vi äntligen på Socialize och titta! Det var meningen att vi skulle dit förra veckan, men då låg vi utslagna i förkylning och feber båda två. 

    Vi har varit överens om gästlistan från början, egentligen. Jag ville ha ett litet bröllop, sambon ville ha stor fest. Så vi kompromissar (fast båda är jättenöjda) med att ha närmaste på vigseln och middag, sedan får alla komma på festen efteråt. Eventuellt äter vi tårta med alla, vi får se om det går lösa. 

    Det här med Save the date tycker jag är en jättebra idé, men vi kommer inte kunna spika något förrän i december/januari då jag vet om jag får förlängning på mitt jobb. Och då blir det för sent att skicka ut något sådant. 

    Starkt jobbat, Ninjara! Skrattande


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plätti­s
    Äldre 22 Oct 14:20
    #84

    Nu har vi bokat Socialize till bröllopsmiddagen och på så vis även spikat datum! (Förutsatt att jag får förlängt på jobbet så vi har råd att gifta oss, men det är ett senare bekymmer.) 

    30 maj blir det i alla fall  

    Nästa steg är att boka vigselförrättare och bestämma om vi ska vigas i Döbelns park som var min önskan från början, eller om vi ska vigas i rådhuset och vara säkra på att vi är torra om fötterna hela dagen. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Äldre 22 Oct 19:08
    #85

    Va roligt Plättis =) håller tummarna att du får förlängt!

  • Äldre 22 Oct 22:12
    #86

    Hej
    Här är en till med planer för bröllop. Vi har pratat om att gifta oss i juli men har inte spikat datum ännu. Det kommer bli en borgerlig vigsel och en inte så traditionell fest. Just nu lutar det åt att det blir den 4:e juli men vi får se. 

    Ringarna har vi beställt men annars är det väldigt lösa planer. 

  • Plätti­s
    Äldre 23 Oct 10:15
    #87

    Välkommen, Hanna80  

    Ja, jag funderade på att ringa chefen och säga att jag måste få förlängt för att kunna finansiera mitt bröllop, men jag vet inte vad reaktionen blir på det Tungan ute Dessutom är det inte hennes beslut, utan det handlar om budgeten för nästa år som kommer ännu högre ifrån. Hon jobbar för att ha mig kvar i alla fall, och det är en liten tröst.


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Äldre 24 Oct 18:41
    #88

    Hämtade ut våra ringar idag! Nöjd och glad! I alla fall en sak som är ordnad. Klänningen är i och för sig också klar och hänger i garderoben och väntar. Skorna är klara om jag bara vågar använda de som jag har köpt. Glad

  • Äldre 26 Oct 11:02
    #89

    Min underkläder och skorna är inhandlade. Underkläderna köpte jag på Ingrids där jag fick riktig kanonservice och med i mitt fina paket fick jag med ett strumpeband helt gratis. Skorna ett par vita i mjukt läder och med klack köpte jag på skocentrum. När det börjar närma sig så kommer jag att köpa ett par vita sneakers som jag kan stuffa i om jag får ont i fötterna. Vita eller knall röda, har inte riktigt bestämt mig.

    I december ska jag förbi högtidskläder och beställa min klänning. De har som önskemål att man ska komma i alla fall 6 månader innan datum för att beställa klänningen så de hinner få den och så att man har tid att ändra något om det skulle behövas.

    Vidare har vi äntligen fått skrivaren att skriva ut som vi vill så snart kommer vi att kunna fixa våra inbjudningskort och skicka ut dem.

    Tycker att det är grymt roligt att vi har den här tråden där man kan läsa om en massa tips, tankar, funderingar från er andra.

  • Äldre 26 Oct 13:49
    #90

    Hur funkar det med Högtidskläder? Tänkte titta förbi där i veckan, då sambon jobbar kväll då och jag tänkte hålla klänningen hemlig för han!
    Har de en massa olika klänningar man får testa och sen så får man bestämma vilken man vill ha och så syr de upp den?

    Vi håller på att klura hur vi ska göra med inbjudningskorten/om vi ska göra nå "Save the date"...

    Jag tycker också att det är roligt med denna tråd=)

Svar på tråden Umeåbrud 2015