• Äldre 1 Aug 21:56
    114572 visningar
    467 svar
    467
    114572

    Umeåbrud 2015

    Här tänkte jag starta en allmän tråd för oss som gifter sig i eller omkring Umeå. Kanske hemmahörande i Umeå men gifter sig någon annan stans.

    Vårt bröllop blir i maj 2015 och redan nu är planeringen i full gång. Vad har ni för drömmar och tankar kring ert bröllop?

  • Svar på tråden Umeåbrud 2015
  • Plätti­s
    Äldre 1 Dec 13:22

    Jag och min sambo är förmodligen världshistoriens största velpottor. Vi hade två datum som vi valde mellan när vi träffade ägaren till lokalen förra veckan. När vi gick därifrån pratade vi lite och kom överens om vilket som vi föredrog, men när jag mejlade för att säga det hade någon annan redan hunnit boka det Gråter 

    Så jag har deppat lite i helgen och vi har bestämt oss för ett helt annat nu. Förhoppningsvis är det ledigt, annars vet jag inte vad jag ska göra. 

    På torsdag ska jag prova klänningar, jag ska till Stockholm med jobbet och passar på att träffa en vän som får vara smakråd. Förhoppningsvis blir jag lite klokare på vad jag vill ha och passar i efter det


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Äldre 2 Dec 10:40

    Här är de stiltge, känns de som. Vi började förra veckan dela ut Save the date/julkort till familjerna, inga WOW än bara "å kul". Ska till sambons pappa ikväll och ge till hans mamma på fredag. Min familj har svårt att uttrycka känslor, så hoppas få se glädjen från hans mamma istället =) Kanske låter lite töntigt, men  jag behöver den där lilla ÅH GALET KUL *hoppa upp och ner*-reaktionen från någon fler för att jag ska bli taggad. Är som i en svacka :/

    Känns iallafall skönt att börja berätta så man kan få börja känna att de är "på riktigt"...

    Klänningar är jag lite rädd för då jag är väldigt kort å väldigt tjock. Få ner vikten nu vid jul känns så svårt, hoppas som sagt på att när alla kort är utlämnade till vännerna, då blir de mer verkligt och jag vill träna fler pass i veckan.

  • Äldre 2 Dec 21:32
  • Äldre 2 Dec 21:44

    Hanna80: fin klänning =)

    VI kommer nog att strunta i Save the date-korten, vi hade pratat om att fixa det med julkorten, men vi har inte riktigt hunnit med det...så de blir kanske något god jul mms med oss på och så skriver jag in det då...får se, el så väntar vi bara och skickar inbjudningskorten när det är dags för dem....

  • Äldre 20 Dec 09:58

    Snart är det vårat år=)

  • Äldre 22 Dec 18:23

    Wohoo!!

    Så himla kul det kommer att bli! Skrattande

  • Äldre 22 Dec 21:32

    Inbjudningskort är klara och skickade. Grymt roligt nu att få höra att anmälningar redan börjat trilla in. Men nu börjar det pirra ordentligt i kroppen. Jag hoppas att julen blir långsam då det känns som att det bara är den kvar innan det är dags att börja sätta ordentligt med fart för att hinna med allt. Vi har däremot gjort ett aja baja men inbjudningarna då vi inte bjudit in två respektive till personer vi knappt visste om de hade respektive. Men så är det att alla inte får plats. Ja vi får se om det blir livat i lilla lådan framöver.

    Menyn börjar sätta sig också. Som det lutar mot nu så ser det ut som följande:
    -Mingel: smördegssticks, brushettamuffins, candy corner
    -Förrätt: västerbottensostcheesecake med kalixlöjrom
    -Varmrätt: Buffé med bland annat kyckling med fikonmarmelad, inkokt lax, rökt älgkött, potatisbakelser, 
    -Dessert: Bröllopstårta med belgisk chokladbotten, hjortronpannacotta, chokladmousse och champagnemousse

    Klänningen är också beställd och nu är det bara att hålla vikten och gärna gå ner några kilon till så kommer den att kännas mer än perfekt.

    Ringen är också färdig och ohh my god så djävulens snygg den blev. 

    Svårast för mig nu är att hålla ihop med allt som ska ordnas och fixas och om det bara vore det till bröllopet så skulle det vara lugnt men det är ju tusen miljoner annat hela tiden så det känns som att jag bara vill sova och sova. Mensen har total kvaddat och kroppen är allmänt i olag. Lite lätt stressad kanske...Tur i all oturen att jag har bröllopet att grotta ner mig i då det känns så fantastiskt roligt.

  • Plätti­s
    Äldre 23 Dec 00:30

    Vi har varit på ett nytt möte med vår lokal i fredags. Innan var jag deppad, på dåligt humör och var ganska opeppad. Men efter att ha pratat med ägaren, diskuterat meny med vår kock och fått en rundvandring i lokalen svävar jag på små moln. Allt som betyder något är att vi får den dag vi drömmer om, så den 25 juli får vi gifta oss, fast vi inte trodde det skulle bli så.

    Över nyår ska jag prova klänning med en vän, och vi ska prata lite med släkten om våra planer så de vet vad som är på gång. Jag har börjat få tillbaka peppen och längtan, plus att min sambo är lika engagerad som mig. Visserligen stressar jag mer, men det är sån jag är


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Äldre 5 Jan 18:42

    Nu händer de lite saker=)
    -Då var man inbokad på att testa klänningar på Högtidskläder =)
    (jag fick hon som äger stället att ha tidsbokning även på helgen, hon hade inte bestämt sig innan jag ringde dig)
    -På onsdag ska jag fråga min vän/kollega om hon och hennes karl vill vara värdpar
    -Operation komma i form har börjat, vi började idag med 5:2-dieten samt att vi ska börja motionera mer!
    -pappa ska fixa med efterrätten
    Om 8månader är vi gifta =)

    Nu ska vi bara bli klara med gästlistan, sambon funderar fortfarande på om de är några mer som han vill bjuda!
    Ninjar­a: ni bjuder ju ändå dem ni vill bjuda, det är ju ert bröllop!!!

  • Äldre 6 Jan 13:46

    Hur har ni tänkt med planeringen under dagen? Det är så många som ska göra olika saker. Ska man försöka göra en tidsplan och ge till en kontaktperson? Hur ska man få alla som ska hjälpa till/vill hjälpa till att veta hur det ska vara. Nu känns det lite som att jag har involverad så många för att inte någon stackare ska få slita för mycket och det känns lite som att det är många att hålla ihop.

    Utöver det är jag jättenöjd med all planering inför bröllopet och om 4½ är vi gifta.

Svar på tråden Umeåbrud 2015