• Äldre 1 Aug 21:56
    114118 visningar
    467 svar
    467
    114118

    Umeåbrud 2015

    Här tänkte jag starta en allmän tråd för oss som gifter sig i eller omkring Umeå. Kanske hemmahörande i Umeå men gifter sig någon annan stans.

    Vårt bröllop blir i maj 2015 och redan nu är planeringen i full gång. Vad har ni för drömmar och tankar kring ert bröllop?

  • Svar på tråden Umeåbrud 2015
  • Plätti­s
    Äldre 6 Nov 09:35

    Den var stilren men mjuk på samma gång Superfin, Hanna80!

    Sambon mejlade äntligen vår plan B igår, och fick svar ganska direkt efteråt att de ska flytta ut ur sina lokaler i januari. Så det kommer inte gå så bra att ha bröllopsfest hos dem i sommar Obestämd Däremot kunde vi eventuellt hyra bara lokalen av ägaren och fixa catering (och allt annat). 

    Vi hann inte diskutera det igår eftersom sambon fick svar precis när jag hade gått och lagt mig, men vi får överväga om det är viktigast att alla nära och kära får vara med eller att vi får allt på samma ställe. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Äldre 12 Nov 21:52

    Deadline att få i ordning inbjudningskorten är nu satt till 23 november för utskick dagarna efter. Känns helt vansinnigt häftigt att det börjar vara nära.

    Tänkte ringa och boka tid nu för att måtta upp klänningen. Funderar på att antingen ta med mig bara min syster eller mamma eller för all del bara vara själv så jag riktigt får känna efter så att jag verkligen får den klänningen jag känner att jag trivs i.

  • Plätti­s
    Äldre 13 Nov 09:22

    Var ska du sy upp den? Och har du provat någon gång tidigare? 

    De gånger jag provat har det känts bäst när jag fick göra det ensam och hann höra vad jag tänkte. Annars funkar det nog väldigt bra om man har en lugn och sansad person med sig (inte någon som skriker "Köp den!" oavsett vad man provar). 

    Jag ska prova klänningar i Stockholm med en vän snart, men jag har hittat en underbar klänning från JJs House jag funderar på. Gruvar lite över att beställa från en kinasida, men det är deras egen modell, och då ska det tydligen vara bättre kvalitet än om man gör en kopia. 

    Angående vår plan B på lokal, sambon mejlade restaurangen och fick svar att de flyttar ut ur sina lokaler i januari. Men vi fick kontaktuppgifter till han som ägde lokalen och har fått svar att vi får hyra den om vi vill. I slutet av veckan (alltså typ imorgon) skulle vi höra av oss till honom och prata mer, och det känns jättebra. Googlade lite bilder och det såg makalöst fint ut. Frågan är hur vi ska lösa mat, dryck, porslin och allt annat, men jag har lagt stressen åt sidan och hoppas att det löser sig när vi pratar med ägaren


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Äldre 13 Nov 15:10

    Ja nu börjar det vara en hel del som kommer på plats. Vi har bestämt utseende på våra inbjudningskort och ska beställa de engelska (måste ju skicka ut på två språk) i dagarna så vi kan se hur senare ut. Vi bestämde oss för Vistaprlnt och ett kort med en sida (istället för vikt) samt att vi skickar med ett separat papper med mer praktisk info. ????

    Jag hade alla tre av mina brudtärnor på plats i samma stad i helgen då vi passade på att gå och prova klänning så alla fick vaa med. Och som om det vore ödet så hittade jag MIN klänning! Dyr som stryk men med halva priset så blev det överkomligt. Dock så blev den så mycket finare (det gjorde hela klänningen) med en spetsbolero som i sin tur kostar 5000:- bara den!! Gaah! Det var bara att lägga fram sitt mastercard och köra. ???? Så mitt tips är att även testa med bolero om man är lagd åt spets-hållet. Ska försöka lägga upp en bild från Pinterest i samma stil när jag inte skriver från mobilen!

    Men sjukt pepp blir man när man har klänningen fixad!! ??

  • Äldre 13 Nov 15:13

    Vad dumt att det blir frågetecken när man gör smileys!! Men ni fattar!

  • Äldre 13 Nov 18:18

    Woho, vår toastmaster har tackat ja=)
    Ska försöka boka in mig på Högtidskläder snart så man får börja kolla på klänningarna där!

  • Äldre 14 Nov 15:20
    +1

    Vad kul, Mirred!

    Jag hämtade upp min klänning idag!! Den ser i stort sett ut som denna men med 3/4-ärm. Det är liknande spets - men den skimrar inte utan är "matt spets''. 

    Jag är så himla nöjd!! :)

  • Äldre 16 Nov 14:18

    Åååå va fin den är busmalin! Vart har du köpt den?

  • Äldre 16 Nov 21:49

    Jag köpte den på Stockholm brud och fest. Det är en La Sposa, och även den beryktade boleron är en La Sposa. Jag som egentligen tänkt köpa en klänning på blocket. Men det gick ju som det gick och när jag sen provade denna så var det kört! :)

  • Plätti­s
    Äldre 17 Nov 10:56

    Åh, helt makalös! 

    Vi var i Stockholm i helgen och jag hade tänkt åka till just Brud och fest för att prova klänningar, men vi försov oss (och var en liten aning slitna också Oskyldig). Jag är helt och hållet störtkär i den här klänningen, men jag vill prova liknande modeller för att se hur de sitter på mig. Det hänger ju redan en klänning i garderoben som jag ångrat, och jag vill inte köpa hur många som helst. Två är nog alldeles lagom!


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Umeåbrud 2015