• Ninjara

    Umeåbrud 2015

    Här tänkte jag starta en allmän tråd för oss som gifter sig i eller omkring Umeå. Kanske hemmahörande i Umeå men gifter sig någon annan stans.

    Vårt bröllop blir i maj 2015 och redan nu är planeringen i full gång. Vad har ni för drömmar och tankar kring ert bröllop?

  • Svar på tråden Umeåbrud 2015
  • Ninjara

    Man får ringa eller titta förbi där för att boka en tid då man får komma och prova klänningar. Man kan alltså inte bara kika förbi och få kolla klänningar utan det är tidsbeställning som gäller.

    När man sedan har hittat sin modell beställer de den efter mått som de tar på en. Vart klänningarna görs beror lite på vilket märke man väljer. Som jag förstår det så syr de inte upp klänningarna på plats då de skulle bli alltför dyra. De kan däremot göra ändringar om det skulle behövas. När jag frågade vad prisskillnaden skulle bli så sa hon att en klänning som sys upp utomlands (som liknande de på internet) så hamnar priserna på alltifrån några hundringar (om man köper de på internet) till några tusen. Klänningen jag har kollat på kommer från Tiffanys och kommer att kosta ca 5500. Självklart kan de kosta hur mycket som helst, allt beror på vad man väljer.

    Jag tycker att hon på högtidskläder verkar jättetrevlig och bra att ha att göra med. Hon försäkrade att klänningarna de tar hem synas i sömmarna så de verkligen håller kvaliteten och inte är felsydda.

  • Plättis

    Jag och min sambo hade budgetmöte för bröllopet ikväll, och vi är överens om hur mycket vi vill lägga och kommer inte ha några problem att få ihop det. Däremot kröp det fram att sambon inte är helt nöjd med lokalen och tyckte vi skulle leta vidare. Jag var supernöjd över att vi hittat en som kändes bra, så han får ringa runt och boka in tider då vi ska titta på fler ställen.

    Eftersom jag höll på att stressa mig rakt in i väggen under sommaren och början av hösten orkar jag inte leta lokal längre. Jag tycker det är hur svårt som helst att hitta något i en vettig prisklass inom rimligt avstånd från centrum. Socialize var en fullträff för mig, förutom att vi fick banta gästlistan till middagen.


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Ninjara

    Plättis, vill ni ha en lokal med restaurang, personal och hela den biten? Annars vet jag att Annas Fest & Mat brukar kunna ordna med hela paketet. De har tips på lokaler, kan laga maten, servera den och hitta underhållning m.m. Vi anlitade dom till en firmafest på mitt förra jobb och vi sa vad det fick kosta per person och då kom de med ett förslag på vad de kunde hitta på.

  • Mirred

    Ang. Annas Fest och Mat, så läste jag något inlägg här på Bröllopstorget att dem inte var nå nöjda med dessa....

  • Busmalin

    Vad kul att läsa att det rullar på för er!

    Jag har suttit på Amazon och lagt massa dekorationer i inkorgen. En stor fördel med att ha en fästman med familjen i England då man kan handla asbilliga dekorationer och betala i pund! Skickar in beställningen lagom till att han åker och hälsar på över jul så han kan ta med tillbaka. Ett tips även till er då amazon kan kicka en del till Sverige.

    Har också kollat på fickpluntor på Etsy som man kan få ingraverade. De tänkte vi göra i två olika färger och ge till vårt entourage . Kommer bli super. Tror verkligen mina brudar skulle gilla att få en (rosa!) fickplunta som minne. ????

    När det gäller klänning är jag tillbaka på ruta ett då klänningen jag skulle köpt (skidades från Norge) har försvnnit i posten på vägen (its a long story). Så sjukt otur och jag blir less bara jag tänker på det. Vad är oddsen lixom?!! Morr!

  • Plättis

    Ninjara, det vore absolut smidigast att ha allt på ett ställe som tar hand om allt åt oss. Vi har en plan B som sambon lovat att mejla, han var där med jobbet i somras och föreslog det faktiskt som lokal för bröllopsfest då. 

    Mirred, jag har läst samma sak, och hört massor av blandade betyg på dem. Så jag vågar inte riktigt lita på att de ordnar allt. Obestämd

    Busmalin, ååååh, det låter ju som något direkt ur en mardröm! Först allt gruvande innan man bestämmer sig, och sedan försvinner den... 

    Amazon låter däremot som en bra idé, och fickpluntor också. Jag kommer inte ha några tärnor, och jag vet inte om sambon kommer ha några marskalkar. Däremot har vi några som är extra viktiga, och det vore kul om de kunde få något som tack för att de ställer upp. 

    Min lillasyster har lovat att fixa mitt hår, och eftersom jag inte vill göra för mycket på bröllopsdagen utan fortfarande känna mig som mig själv (tror jag kommer göra sminket själv också) känns det jättebra. Så vi ska öva hela vintern och sedan vill jag gärna ge henne något som tack. Hon fyller 17 snart, så det blir ingen fickplunta i alla fall  


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • FridaFreda

    Åh allt de här med kort är ett mörker. Vi har nog bestämt oss för att skicka Save the Date kort ändå, eftersom 8/8 är semestertider. Vi har velat mellan att göra korten själva och beställa. Men i söndags då vi var på Ica Maxi och kollade på deras scarphylla plockade vi ihop för att göra korten själv. Sedan passerade vi Julavdelningen och jag fick återigen min idé att kombinera Julkort och Save korten. Så vi kommer nog göra paket, hänga tags med texten Save the date, datum, och att inbjudan kommer sedan. Sedan fota dessa, och beställa korten på Smartphoto, fuji eller liknade :)
    Ska försöka få ihop dessa i veckan och kolla om det fungerar, annars blir det Plan B, enkla gör de själv kort.

    Angående vår budget, så har jag ej fastjobb, utan springer runt. Dessutom börjar kroppen säga emot nu när jag vill försöka jobba extra för att få ihop allt. Suck! tack å lov har jag sparat, men ändå vill man veta vad man kan lägga undan, precis som du säger Plättis. Så ber hårt för ett fastjobb för både att lugna kropp och börs!

    Var förresten och träffade 3 barndomsvänner i fredags, varav endast en som jag fortfarande umgås med och vill bjuda. En av dem andra två, hennes bröllop var jag på (för 3år sedan) och nu hade hon total utfrågning på mig om inte vi skulle gifta oss snart. För att hon VILLE minsann på bröllop, och HON skulle göra festen så bra. Och jag hade inte ens tänkt bjuda henne, just för att vi inte umgås, allt ska helst handla om henne.... Jag nämnde inte att vi bokat datum lokaler osv eftersom det är hemligt än. Men kändes fruktansvärt att sitta och prata/diskutera:

    Hon: Men VI hade många vänner för vi ville ha en bra fest
    Jag: Okej, men om jag gifter mig vill jag helst inte ha mer än 60-70personer för jag vill helst hinna träffa mina gäster. Och det är nästan bara familj och dom jag umgås med idag. Plus att det är en budget fråga också..
    Hon: Ja men du kommer ändå inte hinna runt. Ta kuvertavgift! Sen väljer man vänner som gör festen. Och du vet att jag kommer vara bästa fest-startaren. Du såg ju hur bra jag var på våran..

    Förstår ni min ångest. På deras bröllopsdag sa hon hela kvällen, MIN bröllopsdag, MIN fest och räknade inte ens in hennes make. Hur gör djur? Alltid sårar man någon...

  • Plättis

    Vet vad du menar, FridaFreda! Vi är lite halvöppna med att vi planerar bröllop, så vänner och familj vet om att det är på gång. Men det är fortfarande lite jobbigt då någon man egentligen inte tänkt bjuda börjar prata om hur mycket de ser fram emot det. 

    Vår gästlista växer hela tiden eftersom vi har börjat umgås med gamla kompisar igen, och även utökat bekantskapskretsen. Vi vill ju ha människor vi tycker om och trivs med som delar vår dag, dock inte alldeles för många. 

    Ju mer jag tänker på det inser jag att sambon har rätt i att Socialize inte passar oss. Vi vill hemskt gärna ha våra familjer och kusiner med oss, och då blir vi 60-70 personer. Sambon beskrev lokalen lite mer igår, och rent teoretiskt låter det ganska perfekt


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Mirred

    FridaFreda: klart du inte ska bjuda om du inte umgås nå mer och inte vill bjuda henne...det är ju DITT och din karls bröllop, ni bestämmer vilka ni vill som ska vara med och fira er stora dag!!!

  • Hanna80

    Hade inte tänkt mig någon brudbukett men så snubblade jag över denna på internet och kanske att jag ändrar mig. Glad

Svar på tråden Umeåbrud 2015