• Äldre 1 Aug 21:56
    114102 visningar
    467 svar
    467
    114102

    Umeåbrud 2015

    Här tänkte jag starta en allmän tråd för oss som gifter sig i eller omkring Umeå. Kanske hemmahörande i Umeå men gifter sig någon annan stans.

    Vårt bröllop blir i maj 2015 och redan nu är planeringen i full gång. Vad har ni för drömmar och tankar kring ert bröllop?

  • Svar på tråden Umeåbrud 2015
  • Äldre 17 Nov 14:00

    Vilken trevlig tråd! Jag och min sambo tänker också gifta oss under 2015 i Umeå. 1:a augusti är planen :)

  • Plätti­s
    Äldre 17 Nov 14:14

    Välkommen!


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Äldre 17 Nov 19:06

    sanx86, välkommen!
    Bra val av dag ;) vart kommer ni hålla till?

  • Äldre 22 Nov 00:30

    Festlokalen är bokad! Känns skönt att ha det ordnat. 

  • Äldre 22 Nov 09:25

    Hanna80: vart blev det?

  • Äldre 22 Nov 11:37

    Vad skönt Hanna80! Alltid kul när man checkar av saker på listan. :)

    Vi har kvar att boka fotograf. Fortfarande inte bestämt oss för vad vi vill ha ut av fotografen. Bara porträtt? Ute eller inne? Även med i kyrkan? Jag känner att vi vill ha foto med alla gäster med- ett gruppfoto och då blir det väl i samband med vigseln... Vi har ju heller inte tänkt att vi ska se varandra före vigseln (the english way) så vi måste ju fota oss efter vigseln. Vilket då även ger oss funderingen på vad gästerna ska få göra medan vi gör det i någon timma eller två (??). Typ dricka bubbel och mingla i festlokalen... Gissar jag. Men det kanske blir tradigt för dem att vänta. 

    Det är ju sjukt svårt att bestämma!! Hur har ni tänkt?? 

  • Plätti­s
    Äldre 22 Nov 11:52

    Sambon vill också att vi ses först på vigseln, men jag tror det blir så mycket enklare att fotas innan. Särskilt om man fixat sminket precis innan och har väldigt lätt att gråta, som jag Men jag har läst att bilderna blir bäst efter vigseln, då alla spänningar släppt och man är gifta.

    Gästerna har nog inga problem att mingla under fotograferingen, det kan tvärtom vara riktigt kul att hinna prata och umgås med den andra halvan av familjen. Vi har låtit våra närmaste träffas några gånger innan, så de känner varandra och kommer bra överens. Min farmor och sambons farmor blev jättebra vänner och har umgåtts utan oss. Det hade jag aldrig räknat med!

    Nästa vecka ska vi träffa ägaren till vår plan B på lokal, och efter att ha sett bilder känns det som att den är plan A istället. Det känns spännande att boka möten och berätta (även för okända människor) att vi ska gifta oss


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Äldre 22 Nov 14:08

    Då vår vigsel är redan kl 13 så kommer vi att fota oss EFTER vigseln...vi fick tipset om att ha lite typ "photo booth" som de får fota sig i medans vi fotas, sen tänkte jag att mingel och sen att toastmastern kanske fixar nått också...

    Jag är lite sugen på att INTE ses innan vigseln, vi har dock inte diskuterat det än, de är ju ett tag kvar till Augusti :)

  • Äldre 29 Nov 20:52

    Vi bokade bygdegården här i Bygdeå. Bra pris och fin lokal. En bit utanför stan men eftersom vi bara kommer ha våra barn och vittnena med på vigsel och resten får komma endast på festen så kan våra gäster lösa transporten. Som medlem i byaföreningen får vi hyra lokalen fre-sön för 900 kr. För ytterligare 300 kr får vi musikanläggningen med. För oss och den typ av fest vi tänkt oss är det helt rätt.

  • Äldre 1 Dec 10:35

    Verkligen bra pris Hanna80! Helt klart överkomligt! Jag funderar på att försöka hyra vår lokal redan från fredagen så man kan fixa en massa med den redan dagen innan - så man inte behöver stressa med det på morgonen eller delegera ut det. Jag vill ju så gärna vara med på ett hörn och dekorera! Även om jag litar på att de jag delegerar ut det till kan fixa det ypperligt! Så svårt att släppa ifrån mig det bara! Men tror inte det är värt en hel dags hyra till...

    Vi har beställt hem våra inbjudningskort! De blev så fina! Och så blev det bestämt i förra veckan att vi fixar en hemsida för all övrig information om dagen och om Umeå och hotell etc. Lite kul att kunna hänvisa till vår alldeles egna hemsida - med köpt domännamn och allt! Tur man gifter sig med en man som kan sånt. Jag är inte inblandad alls i skapandet av den, bara innehåll! Han hade tom. gjort en egen logo - vår egen logo. Han är nog rätt pepp på detta med - även om han inte säger det! ;)

    Hur går det med klänningarna tjejer? Ingen som har fler bilder eller nåt kul?

Svar på tråden Umeåbrud 2015