• Äldre 1 Aug 21:56
    114087 visningar
    467 svar
    467
    114087

    Umeåbrud 2015

    Här tänkte jag starta en allmän tråd för oss som gifter sig i eller omkring Umeå. Kanske hemmahörande i Umeå men gifter sig någon annan stans.

    Vårt bröllop blir i maj 2015 och redan nu är planeringen i full gång. Vad har ni för drömmar och tankar kring ert bröllop?

  • Svar på tråden Umeåbrud 2015
  • Äldre 7 Sep 12:33
    #21

    Vi kommer att gifta oss i Stadskyrkan och ha festen på Druidgården. Vi kommer att köra på färgtemat rött, vitt och guld. Tänkte att det skulle passa till de lokalerna, lite maffigt sådär. Tycker att det är bra på Druidgården också då det är nära stan och alla hotell där samt att man får tillgång till deras porslin och annat.

    Jag kommer förmodligen att ha en klänning från Tiffanys. Min mamma kommer att sticka en sjal jag kan ha då det finns risk för att det kan vara lite kyligt i maj. Själv stickar jag 7 olika sjalar till mina brudtärnor. Men klänningarna de ska ha tänkte jag att de skulle få välja själva då de är så olika varandra både kropp och stilmässigt. Min kärleks kläder kommer vi att köpa från Gregers. Vi funderar på att skriva en röd detalj som komplement till klädkoden men rött sägs ju vara älskarinnans färg. Kan man ha det i alla fall?

    Om ni förresten har funderingar angående bröllopstårtor så jobbar jag som konditor själv så kan svara på i stort sett alla frågor.

  • Äldre 21 Sep 15:03
    #33

    Min syster hade också festen på Druidgården. Man får komma in i lokalerna kl 11.00 om de inte har hunnit ändra något på den punkten. I alla fall så valde hon att vara med och pynta och duka i lokalen. Det blev däremot riktigt stressigt för oss sedan att fixa med sminkning, frisyr, påklädning m.m. så jag tänkte göra så här:

    Under ca 2 år har jag kollat i alla bröllopstidningar och klippt ut de bilder jag tycker har varit fina. Jag har sedan satt ihop ett kollage över dukning och pyntning som mina brudtärnor och resten av familjen kommer att få ta med sig tillsammans med alla sakerna och duka efter bästa förmåga. Jag är helt säker på att det kommer att bli superfint. Så med tanke på att jag känner mig själv så kommer jag att lämna den punkten till andra och fixa på med det andra (sminkningen och sådant) då vi gifter oss rätt tidigt på dagen. Jag funderar däremot på hur man kan "markera" ut honnörsbordet? En blomsterbåge känns lite gammeldags...

    I övrigt

  • Äldre 21 Sep 15:04
    #34

    I övrigt under festen och hjälpen med diskning och annat kommer vi att ta hjälp av en bekant och hennes kompis som jobbar som kockar. Om de nu skulle få förhinder så kommer vi att hyra in en som kan hjälpa till att diska, värma det som ska värmas och lite annat.

  • Äldre 21 Sep 15:48
    #35

    Lite tårttips:

    Boka tårtställning så fort ni känner er tillfreds med konditoriet och fått se bilder på vad de kan göra. Det gör inget ifall man behöver boka av av ifall man känner att man vill ta tårtan någon annan stans ifrån. Men då har ni en garanterad tårtställning.

    Be att få prata med den konditorn som ska göra er tårta för att gå igenom detaljer, andrahandsinformation är inte att rekommendera. Mycket lättare att få samma bild om hur tårtan ska se ut ifall man får prata direkt med brudparet.

    Vill ni ha en "amerikansk" bröllopstårta så rekommenderar jag att man väljer en massivare tårta. Alltså inte princesstårta, grädden är inte tillräckligt stabil för att hålla tyngden av själva tårtan och av dekoren. Den kan se jättefin ut när ni hämtar den men sedan mot kvällen har mycket av luften i grädden pressats ut och kanterna blir bulliga.

    Rekommendering för att få smakerna i tårtan att "poppa" är att inte välja fler än 3 smaker. Be gärna om att få förslag på kombinationer. Det kan alla konditorer hjälpa till med.

    Jag kommer inte att rekommendera något särskilt konditori då alla har sina fördelar. Allt beror på hur mycket man känner att man vill lägga ut. Man ska däremot vara uppmärksam på att man ska kräva att man ska få det man betalar för. Lägger man ut låt säga 60 kr/bit eller högre då ska det också synas på tårtan. Har man en lägre budget så kan man beställa vita odekorerade tårtor och lägga på färska blommor, bär eller frukter själv. Se bara till att blommorna inte är giftiga.

    Ta gärna med bilder på olika designer som ni t.ex. hittar på nätet. Då har konditorn lättare att få en bild över vad ni tycker är snyggt. Sedan kan det vara en god idé att ge konditorn lite fria händer men då bör ni ha fått tag i en erfaren konditor som har passion för sitt hantverkskunnande. En del tycker att det är lättare att bil mer styrd för att undvika fel.

  • Äldre 26 Sep 08:19
    #38

    Hur gör ni med inbjudningskorten när det kommer till själva vilka som blir bjudna? Skriver ni deras namn på själva kortet eller på adressen, på kuvärtet, ni skickar till?

  • Äldre 30 Sep 12:37
    #45

    Vi har pratat med de vi till 100% vet att vi kommer att bjuda om datum. Sedan så har vi tänkt skicka ut inbjudningarna rätt snart (innan jul), det är många som kommer att resa och då vi inte kommer att skicka ut några save the date:s så vill vi skicka ut inbjudningskorten tidigt.

    Det vore ju underbart ifall man kunde komma in i lokalen tidigare så man kan vara med och hjälpa till en stund i alla fall. 

    BusMalin vi kan absolut dela, bara att klura på vad man kan hitta. :D

  • Äldre 1 Oct 09:56
    #46


    Vår maffiga stadskyrka, ju närmare vi kommer ju mer längtar jag. Pepp Pepp!
  • Äldre 1 Oct 16:17
    #49
    Plättis skrev 2014-10-01 11:30:02 följande:

    Så kul att det händer saker för er andra

    Här står det helt stilla, jag och min sambo har inte ens lyckats komma överens om hur vi ska göra med något alls. Och eftersom jag fått order av läkare att inte stressa är det min käre sambo som är bröllopsgeneral och styr planeringen. Häromdagen sa han åt mig att jag inte fick tänka på bröllopet, så jag ska försöka låta bli ett tag. 


    Ibland kan det vara bra att ta en andningspaus, det ska ju vara en dag av glädje och lycka och känner man att man behöver vila en stund så får man släppa det ett tag. Det är så lätt att bli alldeles till sig i all planering och fixning.

    Så mitt råd är att vila en period, gör sådant du mår bra av och ta sedan upp det igen ett steg i taget. Hoppas att det går bra för dig.
  • Äldre 1 Oct 16:36
    #50


    Funderar på att ha min frisyr inspirerad av denna, i övrigt klurar jag på att ha en guldig make up något åt detta hållet:



    Men gösses vad man kan fundera och klura innan man bestämmer sig...
Svar på tråden Umeåbrud 2015