• Sskbrud

  VIKTNEDGÅNG inför bröllop 2014! Kanske kan stötta varandra:)

  Ska gifta mig i mars så berhöver gå ner enligt mina mått och tankar iaf 20-25 kg på lite drygt fyra månader. Borde gå tycker jag!Vore skönt att ha några att shär och kunna stötta och hjälpa varandra! Ngn här med bra dieter eller som kan berätta hur ni lyckats till erat bröllop eller om ni håller på nu! MOtivatiON Finns nu när bröllopet är bokat men samtisigt så lätt att äta lite onyttigt ändå. har ett tungt arbete som sjukskötersk med tre skif. så ibland är lite socker räddningen-----

 • Svar på tråden VIKTNEDGÅNG inför bröllop 2014! Kanske kan stötta varandra:)
 • Js Fästmö

  Är förövrigt inne i en period då jag har fullt fokus, men fokus och motivation går ju upp och ner så just nu kör jag på. :)

 • Maggie

  Jag kommer att följa den hära tråden!
  Power walkar och grönsaker kör jag Glad
  Jag kommer inte att väga mig men jag kommer använda måttbandet. Resultatet tycker jag visar sig  bättre så Solig
  I kg så vill jag gå ner 10-15kg på ett år...(eller helst igår ;))

 • Sofie R

  Jag har också ca 10 kg jag vill bli av med innan maj. Dessvärre funkar det dåligt! Jag springer ca 2 mil i veckan, men inget händer. Så jag vet liksom inte vart jag ska göra nästa förändring. Jag har i tre veckor räknat mina kalorier också, och enligt det så äter jag inte för mycket heller. Några idéer?

 • NilsKpyssling

  Hej,

  jag vill tipsa om Aftonbladets Viktklubb som jag tycker är helt fantastiskt bra, du registrerar all motion och allt du äter så ser du om du går plus eller minus under en dag. Det hela är ju i teorin enkelt - gör du av med mer än du får i dig så går du ner. Man får ange sin målvikt och hur snabbt man vill gå ner så får man ett antal kalorier per dag att hålla sig till. Jag själv gick ner 8 kg på 10 veckor förra åretSkrattande

  Den stora lärdomen för mig var att man faktiskt inte gör av med såå otroligt mycket vid träning och hur sjukt mycket kalorier vissa saker innehåller!

  Önskar er alla lycka till!

 • jenniferochaugust
  Tjejer!
  För snabba resaultat och för att kicka igång motivationen och alla endorfiner ni kan få: Testa fitnessfighten! www.worldofshape.com ... Bästa jag har gjort! Kolla in bilder på finalisterna så får ni se vilken förändring man kan göra. Jag gick inte ner så många kilon men förlorade hela 9 centimeter runt magen och förändrade min kropps utseende totalt. MAGRUTOR började synas :)
 • Kakbakaren
  Sofie R skrev 2013-08-12 07:13:47 följande:
  Jag har också ca 10 kg jag vill bli av med innan maj. Dessvärre funkar det dåligt! Jag springer ca 2 mil i veckan, men inget händer. Så jag vet liksom inte vart jag ska göra nästa förändring. Jag har i tre veckor räknat mina kalorier också, och enligt det så äter jag inte för mycket heller. Några idéer?
  Hmm, då jag tränar mera blir jag ofta också hungrigare och äter mera så det är +-0 (vad gäller vikten, men kanske bättre för hälsan) men om du har räknat kalorier så verkar det konstigt. 1 kg motsvaras ungefär av 7000 kcal, så vill man gå ner ett kilo på en vecka ska man ha ett underskott av 7000 kcal/vecka vilket är 1000 kcal/dag och om man normalt bör äta 2000 så är det väldigt lite med endast 1000, 1500 är kanske mer realistiskt men det beror förstås mycket på aktivitetsnivå osv.

  Har du testat att äta mer frukost och mindre kvällsmat? Enligt en undersökning gick en grupp kvinnor ner 8,5 kg på 12 veckor då de åt 700 kcal till frukost, 500 till lunch och 200 till middag och en annan grupp ner 3,5 kg på samma tid då de åt 200 kcal till frukost, 500 till lunch och 700 till middag, så energiintaget var ju detsamma per dygn men det finns också saker som tyder på att tidpunkten NÄR man äter också är viktig.
 • Pia88

  Förbaskade förkylning.. förbaskade kolhydratrika semester.. gick upp i vätska men har nu (utan större ansträngning) fått bort en del av det Glad blir att ta en promenad nu så ja får igång kroppen efter nattens jobbskifte...

 • Anniina

  Hej!
  Jag jobbar med träning och hälsa, och jag hoppas att ni alla lyckas med era mål. Ni får med er några tips på vägen, som jag har lärt mig under utbildningar, och av erfarenhet.

  1) Tro inte på medias solskenshistorier - och jämför er därför inte med dem.
  Jag känner till historien bakom flera av de viktminskningar som varit på löpsedlarna, och det har aldrig varit så lätt och underbart för deltagaren som det står i tidningen. En tjej påstods ha gått ner 20 kg på ett år genom att undvika chips och läsk, när jag vet att hon egentligen höll en galet sträng och krävande diet med ständiga återfall, raseriutbrott och misströstan. Det är kämpigt att gå ner i vikt, men det gör sig inte lika bra på löpsedeln, så därför "glömmer" de den biten. Så känns det tungt - du är inte ensam!

  2) Det finns inget som heter självdisciplin - bara riskhantering.
  Ingen kan undvika godis när det står framför dig och du är trött, hungrig och på dåligt humör. Men alla kan undvika godis när det inte finns något att tillgå. Vad är dina risker, och hur kan du undvika dem? Ta med ostmacka på fikapausen för att inte äta bulle, bara följa inköpslistan i butiken, eller kanske alltid ha ett mellanmål så att du slipper godisbegäret i slutet av arbetsdagen, eler på väg hem?

  3) Du måste ha stöd i omgivningen.
  Precis som riskhanteringen, ingen klarar att bryta gamla vanor om resten av familjen är kvar i gamla, eller klagar på dina nya. Se till att alla är med på tåget och införstådda med vad din viktminskning kräver av dem.

  4) Du måste vara jäkligt motiverad.
  Är du beredd att göra nästan vad som helst för att gå ner i vikt? Grattis, då kommer du förmodligen lyckas. Om du bara vill gå ner för att du tycker att du nog kanske eventuellt skulle behöva för att se snygg ut i brudklänningen, kommer du kanske inte lyckas. En viktnedgång kräver massor av tid, energi och tankemöda. Du behöver planera, tänka efter i förväg och kan inte längre gå på rutin. Det kommer gå bra och det kommer gå dåligt, du kommer älska dina nya vanor och du kommer hata dem. Bara med en rejäl dos motivation och envishet kommer du nå målet, så fråga dig själv om det är något du verkligen, verkligen, verkligen vill innan du sätter igång, så slipper du misslyckas:)

  Lycka till med er viktnedgång! Jag håller tummarna för er allihopa!Skrattande

 • jenniferochaugust

  Bästa bantningstipset som jag själv "drabbats av" nu.
  Det kallas nervositet med illamående och tappad matlust till följd.

  Har gått ner 2 kilo på en vecka av nervositet :)

 • Sosofie

  Hej!
  Här hoppar jag gärna in! Gifter oss i juni 2014 och skulle väl gärna gå ner iallafall 15 kg. Tycker att det känns rimligt? Vi kör med LCHF och har egentligen gjort det sedan i januari i år med undantag för sommaren nu och har därför gått upp en hel del. Har dessutom precis slutat röka så då har man tagit till mat och godis istället..

  Det är svårt men det ska fanimej gå! :)
   

Svar på tråden VIKTNEDGÅNG inför bröllop 2014! Kanske kan stötta varandra:)