• Anniina

    VIKTNEDGÅNG inför bröllop 2014! Kanske kan stötta varandra:)

    Hej!
    Jag jobbar med träning och hälsa, och jag hoppas att ni alla lyckas med era mål. Ni får med er några tips på vägen, som jag har lärt mig under utbildningar, och av erfarenhet.

    1) Tro inte på medias solskenshistorier - och jämför er därför inte med dem.
    Jag känner till historien bakom flera av de viktminskningar som varit på löpsedlarna, och det har aldrig varit så lätt och underbart för deltagaren som det står i tidningen. En tjej påstods ha gått ner 20 kg på ett år genom att undvika chips och läsk, när jag vet att hon egentligen höll en galet sträng och krävande diet med ständiga återfall, raseriutbrott och misströstan. Det är kämpigt att gå ner i vikt, men det gör sig inte lika bra på löpsedeln, så därför "glömmer" de den biten. Så känns det tungt - du är inte ensam!

    2) Det finns inget som heter självdisciplin - bara riskhantering.
    Ingen kan undvika godis när det står framför dig och du är trött, hungrig och på dåligt humör. Men alla kan undvika godis när det inte finns något att tillgå. Vad är dina risker, och hur kan du undvika dem? Ta med ostmacka på fikapausen för att inte äta bulle, bara följa inköpslistan i butiken, eller kanske alltid ha ett mellanmål så att du slipper godisbegäret i slutet av arbetsdagen, eler på väg hem?

    3) Du måste ha stöd i omgivningen.
    Precis som riskhanteringen, ingen klarar att bryta gamla vanor om resten av familjen är kvar i gamla, eller klagar på dina nya. Se till att alla är med på tåget och införstådda med vad din viktminskning kräver av dem.

    4) Du måste vara jäkligt motiverad.
    Är du beredd att göra nästan vad som helst för att gå ner i vikt? Grattis, då kommer du förmodligen lyckas. Om du bara vill gå ner för att du tycker att du nog kanske eventuellt skulle behöva för att se snygg ut i brudklänningen, kommer du kanske inte lyckas. En viktnedgång kräver massor av tid, energi och tankemöda. Du behöver planera, tänka efter i förväg och kan inte längre gå på rutin. Det kommer gå bra och det kommer gå dåligt, du kommer älska dina nya vanor och du kommer hata dem. Bara med en rejäl dos motivation och envishet kommer du nå målet, så fråga dig själv om det är något du verkligen, verkligen, verkligen vill innan du sätter igång, så slipper du misslyckas:)

    Lycka till med er viktnedgång! Jag håller tummarna för er allihopa!Skrattande

  • Anniina

    Hej!
    Borde kanske inte hänga i den här tråden, för jag behöver inte gå ner i vikt, men jag måste säga att jag blir så himla imponerade av er allihopa!Solig Ni är så starka som ändrar era vanor och tar er tid och kraft att träna och tänka på maten. Heja heja! Ni är bäst tjejer!Cool

Svar på tråden VIKTNEDGÅNG inför bröllop 2014! Kanske kan stötta varandra:)