Eriksson2013 skrev 2013-03-06 13:06:50 följande:
Hur har ni tänkt med alkohol, dricka m.m
Ska ni ha bar eller självservering?
Vi kommer att bjuda på skumpa till brudskålen samt dryck till maten och kaffe. (det ingår i "paketpriset" för festlokalen så att säga - dvs. festlokalen i sig är gratis men man måste köpa all mat och dryck från festlokalen). Utöver det så får gästerna betala för övrig dryck (de tar både kort och kontant)i en bemannad bar till lokalens priser. Det blir helt enkelt för dyrt om vi ska ha öppen bar det går inte.
Men några fördelar med att inte bjuda på all alokohol är att folk tenderar att dricka lite mindre = folk blir inte lika berusade = att de som tenderar att bli dryga eller göra bort sig då de dricker minnimeras då de inte blir för berusade. Utan då håller det sig på en mer "städad" nivå.
Nackdelarna skulle då vara att folk kan tycka att vi är snåla som inte bjuder på drickat. Folk måste tänka på att inte svepa i sig vinet på en gång då det bara är ett X-antal glas / rätt.
Men tycker de att vi är snåla så får de väll tycka det. Det är DYRT att bjuda många på en 3 rätters meny + tårta. Jag ger katten i att de tycker att vi är snåla OM de nu tycker det. 