• Js Fästmö

    Blivande fruar 2014

    Hej! Någon mer som ska gifta sig 2014? Tänkte det kunde vara kul att samlas på ett och samma ställe. :) Hur, när och var ska ni gifta er? Vi har inte riktigt bestämt plats än, men borgerligt blir det. Jag kommer köpa lite "då och då" för att hålla nere kostnaderna som annars lätt hamnar på de sista sex månaderna. Och det enda vi vet än är datumet, det blir ett junibröllop, och att vi skall åka på bröllopsresa så snart inpå vigseln vi bara kan. Så kör på, berätta allt. :) Och en sista sak... visst känns det som hundra år bort. ;)

  • Svar på tråden Blivande fruar 2014
  • MH2014

    Vi har fem datum! Två av dessa är i början på året, och tre i slutet... Undran är om vi hinner spara ihop till början av 2014?? Det är nog den största undran vi har?! När vi kommit på det så blir det lite enklare ;)

  • Power of Love

    Har ni satt en budget än? Om ni har det är det ju lättare att räkna på hur lång tid ni behöver på er att spara. 
     

  • MH2014

    Japp, det är klart!!! Är bara beslutet om vart och när kvar....kan man säga att vi gått bakvägen nästan ;)

  • Power of Love

    Men ta er budget och dela det med hur mycket ni kan spara i månaden så får ni fram hur många månader ni måste spara. Då vet ni ju om ni hinner spara till början av 2014. Om inte så kan ni ju iaf ta bort något datum. Fast det kanske ni redan har räknat på?

     

  • MH2014

    Ja, det har vi. Men tack för tipset annars... Visst kan vi spara ihop till början, beror ju lite på hur man vill leva fram till dess oxå ;) och jag som går hemma föräldraledig, och har gjort i 2 1/2år och nu ett år till, barnen måste ju ha en kul tid oxå :)

  • aminis
    Hejhej!
    Jag och min fästman förlovade oss 28/11-09 och tänkte gifta oss 2/8-14 i Sorunda kyrka söder om Stockholm. Vi är då 23 resp. 24 år. Ganska unga, men vet man vad man vill så :) Festen ska vara i Sorunda bygdegård efteråt. Vi kommer ha 62 gäster som det ser ut just nu. 

    Vi båda är från Stockholm men bor numer i Göteborg där jag kom in på läkarprogrammet. Han fick flytta med så snällt :) Jag sitter och planerar bröllop istället för att plugga... Nästa sommar är han klar sjukgymnast och får dra in lite pengar till vår lilla "familj". 

    Vår budget är ca 100 000 kr. Svårt att hålla nere kostnaderna, tycker ni inte? Det är iofs jag själv som drar upp dem, dumma mig. Vill ha en Maggie Sottero-klänning (Bernadette) och en diamantring (solitär) av bra kvalitet. Men jag har hittat bra saker när jag letat runt, typ som att köpa diamantring på någon bra UK-sida (så slipper man tull) och köpa inbjudningskort från vistaprint istället för ex. kortdesign eller calligraphen.

    Knoppalakan ser det ut att bli för mig med. Stolsöverdrag alltså. 

    Hur gör ni med tärnklänningar? Ska ni betala dem? Jag funderar på att köpa från någon "kinasida", typ som jenjenhouse, för då kan jag få samma färg på olika klänningar. Vill nämligen att mina tärnor ska ha olika typer av klänningar, men precis samma färg. Ljusgrönt. 

    Bröllopet i övrigt ska gå i just grönt, vitt och beiget. Toppat med lite guld och silver. 

    Nu skriver jag alldeles för långt. Bara så himla kul att planera! Kram på er 
  • MH2014

    Jag är övertygad att vi kommer komma på tidpunkt när vi sett alla våra tillhållsval!! :) känns bara så knäppt,,väljer vi ex nov 2014 är det ju way långt fram men väljer vi jan 2014, ja då är dt dags att boka - kontrasten känns så stor!! Ex känns väldigt tidigt att prova klänning om vi väljer sent på året, känns som om det skulle va mer aktuellt vid denna tidpunkt nästa år då...

  • Nevertheless

    jag har skit svårt att komma på vem jag vill ha som tärna :O Näbbar är klart redan iaf att de blir dottern och systerdottern och har styrt upp med min syster att dom köper deras dotters klänning och jag våran dotters för syrran gifter sig exakt 2 månader efter så vi har kommit överense om det och ska bara hitta en klänning som passar båda bröllopen och våran smak  

     

  • Andblo

    Välkommen till tråden! Skönt att ni har kommit så långt i er planering :). Jag känner precis som du att det är omöjligt att få något gjort nu när man går i bröllopstankar. Går en ettårig utbildning med två tentor snart, ändå hamnar jag på olika bröllopssidor... Precis som du så skulle jag vilja ha en maggie-klänning. Dom är verkligen helt fantastiska! Dock tycker jag att det är sjukt mycket pengar att lägga på en klänning så jag funderar på att köpa en kina-klänning. Mycket tankar fram och tillbaks.

  • MH2014

    Äntligen!,,nu har vi fått ner vår planering till TVÅ datum, yeah!! Så nu blir det att ta tag i alla lokal/restaurang möten för att se vilket av upplägget och datumen vi får ut det mesta av vår tänkta dag... Känns ju som en evighet bort men lite kan vi kika runt. Vi har nog även kommit fram till färgteoretisk och hur vi skulle vilja ha dukning och den röda tråden genom allt :) kul kul!!!!

Svar på tråden Blivande fruar 2014