• Äldre 10 Jul 22:33
    151970 visningar
    1282 svar
    1282
    151970

    Blivande fruar 2014

    Hej! Någon mer som ska gifta sig 2014? Tänkte det kunde vara kul att samlas på ett och samma ställe. :) Hur, när och var ska ni gifta er? Vi har inte riktigt bestämt plats än, men borgerligt blir det. Jag kommer köpa lite "då och då" för att hålla nere kostnaderna som annars lätt hamnar på de sista sex månaderna. Och det enda vi vet än är datumet, det blir ett junibröllop, och att vi skall åka på bröllopsresa så snart inpå vigseln vi bara kan. Så kör på, berätta allt. :) Och en sista sak... visst känns det som hundra år bort. ;)

  • Svar på tråden Blivande fruar 2014
  • PoS
    Äldre 8 Oct 20:28
    #81

    Bor i Stockholm, jag.


    Nevertheless, jag är också sugen på en sån ring! Jag har en slät vitguldsring som förlovningsring och är inne på en trestensvariant. Har dock inte bestämt mig och det behövs ju inte än, det är långt kvar tills det är dags så jag kan drömma lite och ångra mig tusen gånger om innan dess haha.
    Jag vet inte hur "blingig" du är men det kanske skulle vara fint med en ring med kanalinfattade diamanter annars? Så får fortfarande din solitär "stå ut" lite.


    MH2014, jag får också lite ångest när jag tänker på hur långt alla har kommit! Jag har lixom inte GJORT nåt än "på riktigt"...det vill säga köpt nåt haha. Har gjort budget och bokat visning av lokalen. Men det är väl ungefär allt.


    Just nu vill min blivande vänta lite med att gå all-in så jag passar på att drömma lite. För ett tag sen googlade jag ringar som en besatt men jag har lagt ner det där med att bestämma hur ringen ska se ut. Har mina tankar och funderingar men väljer att vänta tills nästa sommar innan jag bestämmer mig.
    Sen var det dags att googla brudbuketter och snöa in på det i ett par veckor, Har mina funderingar där också, tror jag ska ha så lite färska blommor som möjligt och köra på konstgjort eftersom det blir vinterbröllop.
    Nästa sak att googla och drömma om var dukningar.
    Så jag är inne i inspirationsfasen just nu. Det jag inte har kommit mig för att börja kolla är klänningar. Har ingen som helst aning om vad jag ska ha för modell eller nånting. Dessutom kommer jag säkert vilja ha den dyraste, det vore typiskt mig.


    Just nu ligger fokus mycket på att beräkna budget och uppskatta vad alla poster kommer hamna på. Men det kan man ju inte hålla på i all evighet med.
    En sak jag undrar är det här tipset med att sprida sina kostnader. Det låter vettigt på ett sätt men samtidigt, om man (som vi) sparar varje månad så är det väl samma sak egentligen? Det blir lite som att lura sig själv typ, pengarna är väl ändå de samma i slutändan.

  • Äldre 8 Oct 20:39
    #82

    PoS - ja lite ångest, samtidigt som vissa poster känns för tidigt att "bestämma" redan nu,,,för oss, menar inget illa mot dem som har väldigt god framförhållning. Men jag kan tyvärr vara ombytlig ;) va roligt med vinterbröllop-vi står i valet och kvalet och velar mellan lite olika datum mellan oktober-januari, alla 2014 då! Vilket datum har ni? Jag är inne på bukett med kottar el dyl oxå funderingar på en tygbukett, då jag inte vill "spara" min bukett och känns lite bortkastade pengar, hmm...

  • PoS
    Äldre 8 Oct 20:52
    #83
    MH2014 skrev 2012-10-08 20:39:00 följande:
    PoS - ja lite ångest, samtidigt som vissa poster känns för tidigt att "bestämma" redan nu,,,för oss, menar inget illa mot dem som har väldigt god framförhållning. Men jag kan tyvärr vara ombytlig ;) va roligt med vinterbröllop-vi står i valet och kvalet och velar mellan lite olika datum mellan oktober-januari, alla 2014 då! Vilket datum har ni? Jag är inne på bukett med kottar el dyl oxå funderingar på en tygbukett, då jag inte vill "spara" min bukett och känns lite bortkastade pengar, hmm...

    Vi ska gifta oss 25 januari 2014 så vi är ju bara lite mer än ett år bort. Jag är dock som du, ombytlig. Det som kan kännas helt rätt idag kanske känns jättekonstigt i juni. Så jag tänker samla på mig så mycket inspiration som möjligt och sen sålla bort det som inte känns bra när det börjar närma sig.


    Jag tänker att sommaren blir en bra tid för att pyssla saker och ting som behövs till inbjudningar och annat i pappersväg. Klänning väntar jag med tills nästa höst, likaså ringen. Vi har tänkt att min kära mor ska laga maten och hon sa att hon gärna ville så vi ska testlaga mat i vår. Tårtan likadant. Jag tänker mig en dukning i sann loppis-anda med blandade dekorationer i samma färgtema. Vårt tema är blått, silver och vitt.


    Det gäller väl att boka sånt som kan ta slut eller som man måste vara ute i god tid för att få rätt. Typ hårstudio, fotograf, lokal etc. Men det är ju inte heller nåt man faktiskt kan "ta på".


    Haha, jag vet inte. Jag planerar och planerar och planerar och sen kommer jag på att det är ett tag kvar. Sambon och jag har intressanta diskussioner lite titt som tätt så att vi båda är med på vad vi vill ha. Jag drömmer och sambon hejar på/bekräftar/bromsar där det behövs.

  • Äldre 8 Oct 20:52
    #84

    är inte jätte bling, blingig av mig och har noll koll på ringar egentligen haha bara förlovningsringen jag visste hur jag vela den skulle se ut Vi förlovade oss den 5.e sept så har inte varit igång med planeringen så pass länge än vi  
    Vi är mest i inspirations stadiet vi med, det vi bestämt är som sagt att det blir i hälsingland och att det ska vara vitt, rosa och grönt i färgerna och förhoppningsvis blir det 26/7-14 =)

     

  • Äldre 8 Oct 22:12
    #85

    PoS: Vad kul då har vi valt samma datum och i Stockholm båda två, vill du vara inne i stan eller i någon förort?


    MH2014: Låter spännade med en buket med kottar, blev själv lite sugen på att göra en bukett till tärnorna med bara kottar, kanske med lite färg på "topparna".

  • Äldre 9 Oct 06:47
    #86

    Finns ju så mycket kul man kan använda i naturen-året om. Om man bara har fantasi :)

  • Äldre 9 Oct 08:44
    #87

    Jag har börjat fundera på save the date och inbjudan. Jag ska göra dem i photoshop så då kan jag lika gärna börja pyssla med dem. Vill ju börja med nåt!! Haha


     


    Men nu vet jag inte om det behövs skickas ut save the date. Vi ska ju gifta oss i oktober och då är det ju inte direkt så att det är semester eller så för folk... Man kanske kan skicka inbjudan 6 månader innan eller så istället? Vad tycker ni?

  • Äldre 9 Oct 09:50
    #88
    Linapanil89 skrev 2012-10-08 13:36:26 följande:
    Jag hoppar också in här! Planen var att vi skulle gifta oss nästa år men vår ekonomi räcker inte riktigt till så det får bli 2014 istället! Det gör inte mig något för då öker budgeten lite :p hehe

    Hos oss blir det ett borgerligt bröllop då ingen av oss är troende och inte vill gifta oss i en kyrka. Har redan bestämt färgtema, vad för typ av mat och vilken klänning jag ska ha! Jag ska få min klänning uppsydd då jag inte har lyckats hitta en som passar någonstans! Ska även strax beställa skorna som jag ska ha på mig!
    Låter som du planerat en hel del redan, va kul :) Har ni bestämt datum?

    Vi ska gifta oss 31 maj 2014, i Göteborg. Ockå borgerligt. Funderar också på att få min klänning uppsydd, var ska du göra det? Och har du något mönster eller "designar" du den fritt?

     Ponduss: jag tycker man kan skicka save the date oavsett nör på året man gifter sig. Som en liten heads out och trevligt att se fram emot en inbjudan för gästerna. Ska du skicka den redan nu då? 
  • Äldre 9 Oct 11:08
    #89

    vi komer nog inte skicka några save the date kort... för att spara in pengar då det trotts allt kostar med korten (även om man gör dom själv eller bestället) och sedan porto på det så blir det några 100 tillslut ändå... 
    Men är ju ett tag kvar innan det är dags att skicka ut något ändå så vi får se hur det blir men det lutar åt att vi bara berättar för folk istället när vi bokat lokal m.m och så skickar ut inbjudningarna i god tid innan  

     

  • Äldre 9 Oct 11:20
    #90

    Vi kommer inte skicka ut std-kort..då vi kommer ha ett mindre bröllop så kommer de bjudna veta om att det ska ske

Svar på tråden Blivande fruar 2014