Inlägg från: aminis |Visa alla inlägg
  • aminis

    Blivande fruar 2014

    Hejhej!
    Jag och min fästman förlovade oss 28/11-09 och tänkte gifta oss 2/8-14 i Sorunda kyrka söder om Stockholm. Vi är då 23 resp. 24 år. Ganska unga, men vet man vad man vill så :) Festen ska vara i Sorunda bygdegård efteråt. Vi kommer ha 62 gäster som det ser ut just nu. 

    Vi båda är från Stockholm men bor numer i Göteborg där jag kom in på läkarprogrammet. Han fick flytta med så snällt :) Jag sitter och planerar bröllop istället för att plugga... Nästa sommar är han klar sjukgymnast och får dra in lite pengar till vår lilla "familj". 

    Vår budget är ca 100 000 kr. Svårt att hålla nere kostnaderna, tycker ni inte? Det är iofs jag själv som drar upp dem, dumma mig. Vill ha en Maggie Sottero-klänning (Bernadette) och en diamantring (solitär) av bra kvalitet. Men jag har hittat bra saker när jag letat runt, typ som att köpa diamantring på någon bra UK-sida (så slipper man tull) och köpa inbjudningskort från vistaprint istället för ex. kortdesign eller calligraphen.

    Knoppalakan ser det ut att bli för mig med. Stolsöverdrag alltså. 

    Hur gör ni med tärnklänningar? Ska ni betala dem? Jag funderar på att köpa från någon "kinasida", typ som jenjenhouse, för då kan jag få samma färg på olika klänningar. Vill nämligen att mina tärnor ska ha olika typer av klänningar, men precis samma färg. Ljusgrönt. 

    Bröllopet i övrigt ska gå i just grönt, vitt och beiget. Toppat med lite guld och silver. 

    Nu skriver jag alldeles för långt. Bara så himla kul att planera! Kram på er 
  • aminis
    Andblo: Ja, mycket planering är redan gjord, men det är för att jag är en liten bridezilla. haha! Älskar att planera bröllop - eller egentligen, att planera överhuvudtaget. Jag tycker Maggie-klänningarna är så fantastiska så det får vara värt de pengarna! Vissa saker satsar jag lite extra på, klänning och ring.

    Tänkte tipsa alla om www.rentachef.nu, jag tror jag kommer beställa maten därifrån. Ganska skönt att slippa ta hand om det själv eller lägga ansvaret på föräldrar/vänner - man vill ju att de ska ha det kul och slappna av också! Jag tänkte nog iaf köra på deras buffémeny "exklusiv" (rentachef.nu/uploads/Buffe_meny_varen_2007.pdf) och kanske fråga om små ändringar i menyn där. 395 kr/pers är inte så farligt. Dessutom behöver man ju inte välja den dyraste (som jag alltid ska lyckas med att falla för....). Alkohol tänkte jag sätta min blivande plus hans pappa och bror på att inhandla i Tyskland.

    Budgeten för mig (100 000 kr) ser ut att hålla än så länge. Väljer att lägga fokus på klänning och ring (och även mat, så man slipper tänka på det) och försöker utnyttja så mycket som möjligt av naturen och vänner. Såhär ser min budget ut i dagsläget:
    Kort från Vistaprint (save the date, inbjudningar, vigselprogram, meny, festprogram, placeringar och tackkort): ca 2000 kr Lokal Sorunda Bygdegård: 2000 kr Fotograf (vår superduktiga vän Calle): 0 kr (hoppas att han vill ge det till oss i present!) Hår och make-up (thegedinstudio.se, mariastrauss.se alt. en gammal gymnasievän Asta): ca 2500 kr Klänning Maggie Sotteros "Bernadette": ca 14000 kr Slöja och diadem (?) vet inte än om jag vill ha detta.... 1000 kr Skor 1000 kr Kostym, väst, slips och näsduk från suitopia.se: ca 3500 kr Brudtärneklänningar 2000 kr, tänkte bidra med 500 kr till varje tärna och så får hon betala återstoden själv, vilket blir olika beroende på vilken klänning hon väljer. Tänkte beställa från jenjenhouse eller dyl. för att få samma färg men olika klänningar (som då passar mina tärnors olika kroppsformer!) Ringar 25000 kr, stor post där jag tar upp typ 22000 kr med min drömring (beställer från någon brittisk hemsida och ser till att den har GIA-certifikat) Mat (rentachef.nu exklusiv buffé): 25000 kr Dryck från Tyskland: 7000 kr Bröllopstårta från Chokladfabriken i Nynäshamn: 5000 kr Frukt, bär, godis och snacks och annat smått och gott(?): 1000 kr Brudbukett 1000 kr, tänker inte ha något stort (funderar dessutom på om man kan gå till blombutiken och fråga om en bukett för 1000 kr dagen innan bröllopet och utelämna ordet "brud" - så får man säkert något storslaget i alla fall) Tärnbuketter och corsage till brudgum + marskalk(er) 1500 kr Blommor till dekoration tänkte ha egenplockade, får ta hjälp av mamma och blivande svärmor: 0 kr Stolsöverdrag (IKEA knoppa lakan) x35 (vi har 62 gäster på gästlistan just nu och har hört att man får ut två stolsöverdrag på ett lakan. Tänkte sy själv m.h.a. mamma och blivande svärmor + svärmors mor): 665 kr Organza från partyproductions.se (?) som band runt stolsryggarna: 890 kr Odlingsväv (2,4 x10 m) från Ö&B för att täcka en mindre fin vägg i lokalen: 50 kr Ljus från IKEA (50 st): 99 kr Brevpapper till gästbok från Panduro: 41 kr Stämpeldyna x3 (till gästbok) från Panduro: 99 kr Servetter Duni elegance lily avocado: 238 kr Bröllopsnatt Häringe slott (?): 4000 kr
    Min totalsumma ligger alltså just nu på ca 99000 kr (med lite avrundning uppåt). 

    Men det kommer säkert spricka, haha.... Men vissa saker går ju fakiskt att hitta väldigt billigt om man inte är så kräsen. Man får välja lite vad man lägger krut på antar jag. Men titta här vad fin bukett det finns på interflora t.ex... den här skulle jag lätt kunna ha och bara snurra ett långt grönt band runt stjälkarna så att man lättare kan hålla i den. 345 kr liksom - som hittat!



    Gästboken tänkte jag göra själv med brevpapper som ni kan se i budgeten. Tänkte ha detta på framsidan:



     ...och så låta gästerna sätta sitt fingeravtryck som blad m.h.a. stämpelfärg och skriva något inuti. Tänkte ha tre olika gröna nyanser. Stämpelfärg går på hundralappen (som ni ser i budgeten) på Panduro.

    Det här fina trädet och andra fina grejer hittade jag på www.weddingchicks.com. Man kan ex. göra sådana här fina grejer med sina temafärger (våra är grönt, vitt och beiget med inslag av skir rosa):


    ..och nu har jag skrivit för långt igen och inte pluggat som jag borde. Dags att avrunda! Fortsätt skriva så man får ta del av allt underbart!
  • aminis
    snowstars: hur kan du få din tårta så billig? jag gråter lite över att min kommer bli så dyr, fattar inte riktigt hur det kan kosta så mycket... jaja.... hur många gäster har ni :) ? ska ni baka själva :) ? kul isf! och maten gör ni själva då också :) ?
  • aminis

    smart! måste bara ha en tillräckligt stor frys då alltså Glad jag är inte så duktig på att baka men man hinner kanske bli till 2014 Tungan ute ...vore ju bra. det är tur att vi i denna tråd är så tidigt ute med planeringen så vi hinner tänka igenom allt och effektivisera så mycket som möjligt (utan att det går ut över resultatet!).

    maten får nog dock bli catering, känns som ett oändligt stort projekt. latmasken i mig måste ju få bestämma nånting Flört  

  • aminis
    nevertheless: Vilken kul idé med brev som öppnas efter en viss tid - frågan är om man kan hålla sig eller om man inte glömmer bort de efter så lång tid (om det är 10 år ex.)... men jätteskoj idé som sagt. Skriver in det i inspirationsdokumentet ;)

    MH2014: Jag tänker så smått höra mig för med Sorunda kyrka och bygdegård nästa sommar. Borde ju rimligtvis räcka med att boka ett år i förväg tycker man! Vi i denna tråden är ju lite tokiga som planerar två år i förväg.

     
  • aminis

    ...och bak (kunde av någon anledning inte få in två bilder i samma inlägg denna gång):



     
  • aminis
    Nevertheless skrev 2012-11-08 20:22:31 följande:
    vet inte står inget pris på den och har inte ens vågat kolla upp det haha  
    Har redan bestämt mig för att köra en kina klänning men letar inspiration till hur den ska se ut
    Vill gärna göra en trach the dress fotografering efteråt så då vill jag inte lägga ner 10 000 på en klänning utan det får bli något för 2-3000 istället

     
    haha, nej det är knappt man vågar alltså... tror "min" kostar typ 14000 kr - på tok för mycket egentligen. vi får se vad som blir i slutändan. men folk här på BT verkar generellt sett bli nöjda med sina kinaklänningar, så det är ju ett alternativ som säkert blir superbra Skrattande det är ju personen i klänningen som strålar, inte själva klänningen Solig
  • aminis

    jag har tänkt lite på in- och utgångsmusik. in vill min blivande ha mendelssons, vilket är helt ok för mig. ut tänker jag att jag får bestämma då, hehe.... och då vill jag nog ha något annorlunda och personligt, lite glatt men ändå vackert. mitt hjärta slår hårt för coldplay och jag tycker att lovers in japan på piano är fantastiskt fin, så det tänker jag just nu... här finns en väldigt duktig pianist som spelar den fläckfritt!





    har ni tänkt något på utgångsmusik? 

Svar på tråden Blivande fruar 2014